Pastryschool040 gaat van start

26 november 2018 | Thijs Jacobs

Top-patissiers Jurgen Koens en Tom van Woerkum gaan op 7 januari 2019 van start met hun pastryschool040. Door de vele aanvragen en verzoeken of zij ook cursussen of workshops geven op een vaste locatie, in plaats van verschillende plekken, is het idee ontstaan voor Pastryschool040.

Natuurlijk willen zij wel een unieke patissierieschool neerzetten. Iets doen wat er nog niet is en waar de focus is 'knowledge is power& sharing is caring', dus echt gericht op het delen van kennis. Wat zeker onderscheidend is, vergeleken met de andere scholen, is ook dat zij zowel horeca-ervaring hebben als boutique patisserie/chocolaterie-ervaring op het hoogste niveau.

Door jarenlang zowel nationale als internationale ervaring opgedaan te hebben, weten ze aardig goed waar we op moeten focussen en welke kennis er gezocht wordt door de kandidaten.

Na de 'fine tuning' van het concept gaan ze als volgt te werk

Doordat zij alleen met kleine groepen werken van maximum 10 cursisten per groep, kunnen ze veel persoonlijke aandacht geven en meerdere producten maken binnen een tijdsbestek van twee dagen. Dat maakt dat ze goed de tijd kunnen nemen om de technieken uit te leggen en deze voor te doen. Als de cursisten alle technieken goed kunnen uitvoeren, dan krijgen ze ook een officieel certificaat.

Het worden allen 2-daagse cursussen, gegeven op maandag en dinsdag. Dit natuurlijk omdat dit vaak de sluitingsdagen zijn van zowel horeca- als bakkerijzaken. Alle cursussen worden zowel in het Engels als in het Nederlands gegeven.

De inhoud van de cursussen zijn transparant en worden in de fotografie op de site weergegeven per cursus. De bereidingen zijn meer dan alleen de klassieke smaken of technieken, maar er wordt gewerkt met veel met kruiden, specerijen maar ook met groente in de producten. Ook werken zij met minimale suikertoevoegingen aan de producten. Ook verwerken de heren continu nieuwe technieken in de lessen.

Ieder kwartaal nodigen zij ook een internationale bekende gast-chef uit die samen met de docenten een mooie workshop geeft.

Door de samenwerkingen met verschillende internationale partners kunnen we met de beste ingredienten en materialen werken. En deze zorgen dat ze altijd van de nieuwigheden op de hoogte zijn.

Wat zij willen creëren is een totaal internationaal platform voor patissiers, werkzaam in alle branches wereldwijd. Delen van kennis is hier de key. Om zo het vakgebied te versterken en te verzekeren van toekomst. Met vakmensen die bekwaam zijn.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: