Pastryschool040 gaat van start

26 november 2018 | Thijs Jacobs

Top-patissiers Jurgen Koens en Tom van Woerkum gaan op 7 januari 2019 van start met hun pastryschool040. Door de vele aanvragen en verzoeken of zij ook cursussen of workshops geven op een vaste locatie, in plaats van verschillende plekken, is het idee ontstaan voor Pastryschool040.

Natuurlijk willen zij wel een unieke patissierieschool neerzetten. Iets doen wat er nog niet is en waar de focus is 'knowledge is power& sharing is caring', dus echt gericht op het delen van kennis. Wat zeker onderscheidend is, vergeleken met de andere scholen, is ook dat zij zowel horeca-ervaring hebben als boutique patisserie/chocolaterie-ervaring op het hoogste niveau.

Door jarenlang zowel nationale als internationale ervaring opgedaan te hebben, weten ze aardig goed waar we op moeten focussen en welke kennis er gezocht wordt door de kandidaten.

Na de 'fine tuning' van het concept gaan ze als volgt te werk

Doordat zij alleen met kleine groepen werken van maximum 10 cursisten per groep, kunnen ze veel persoonlijke aandacht geven en meerdere producten maken binnen een tijdsbestek van twee dagen. Dat maakt dat ze goed de tijd kunnen nemen om de technieken uit te leggen en deze voor te doen. Als de cursisten alle technieken goed kunnen uitvoeren, dan krijgen ze ook een officieel certificaat.

Het worden allen 2-daagse cursussen, gegeven op maandag en dinsdag. Dit natuurlijk omdat dit vaak de sluitingsdagen zijn van zowel horeca- als bakkerijzaken. Alle cursussen worden zowel in het Engels als in het Nederlands gegeven.

De inhoud van de cursussen zijn transparant en worden in de fotografie op de site weergegeven per cursus. De bereidingen zijn meer dan alleen de klassieke smaken of technieken, maar er wordt gewerkt met veel met kruiden, specerijen maar ook met groente in de producten. Ook werken zij met minimale suikertoevoegingen aan de producten. Ook verwerken de heren continu nieuwe technieken in de lessen.

Ieder kwartaal nodigen zij ook een internationale bekende gast-chef uit die samen met de docenten een mooie workshop geeft.

Door de samenwerkingen met verschillende internationale partners kunnen we met de beste ingredienten en materialen werken. En deze zorgen dat ze altijd van de nieuwigheden op de hoogte zijn.

Wat zij willen creëren is een totaal internationaal platform voor patissiers, werkzaam in alle branches wereldwijd. Delen van kennis is hier de key. Om zo het vakgebied te versterken en te verzekeren van toekomst. Met vakmensen die bekwaam zijn.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Culinair
Internationale topchefs geven masterclasses in Nederland

Met nog ruim een half jaar te gaan, presenteert Folie Culinaire de eerste internationale chefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Rob Roy Cameron van restaurant Gazelle Mayfair (Londen, Verenigd Koninkrijk), Olesia Drobot van EM restaurant (Sint-Petersburg, Rusland) en sterrenchef He...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: