Pastryschool040 gaat van start

26 november 2018 | Thijs Jacobs

Top-patissiers Jurgen Koens en Tom van Woerkum gaan op 7 januari 2019 van start met hun pastryschool040. Door de vele aanvragen en verzoeken of zij ook cursussen of workshops geven op een vaste locatie, in plaats van verschillende plekken, is het idee ontstaan voor Pastryschool040.

Natuurlijk willen zij wel een unieke patissierieschool neerzetten. Iets doen wat er nog niet is en waar de focus is 'knowledge is power& sharing is caring', dus echt gericht op het delen van kennis. Wat zeker onderscheidend is, vergeleken met de andere scholen, is ook dat zij zowel horeca-ervaring hebben als boutique patisserie/chocolaterie-ervaring op het hoogste niveau.

Door jarenlang zowel nationale als internationale ervaring opgedaan te hebben, weten ze aardig goed waar we op moeten focussen en welke kennis er gezocht wordt door de kandidaten.

Na de 'fine tuning' van het concept gaan ze als volgt te werk

Doordat zij alleen met kleine groepen werken van maximum 10 cursisten per groep, kunnen ze veel persoonlijke aandacht geven en meerdere producten maken binnen een tijdsbestek van twee dagen. Dat maakt dat ze goed de tijd kunnen nemen om de technieken uit te leggen en deze voor te doen. Als de cursisten alle technieken goed kunnen uitvoeren, dan krijgen ze ook een officieel certificaat.

Het worden allen 2-daagse cursussen, gegeven op maandag en dinsdag. Dit natuurlijk omdat dit vaak de sluitingsdagen zijn van zowel horeca- als bakkerijzaken. Alle cursussen worden zowel in het Engels als in het Nederlands gegeven.

De inhoud van de cursussen zijn transparant en worden in de fotografie op de site weergegeven per cursus. De bereidingen zijn meer dan alleen de klassieke smaken of technieken, maar er wordt gewerkt met veel met kruiden, specerijen maar ook met groente in de producten. Ook werken zij met minimale suikertoevoegingen aan de producten. Ook verwerken de heren continu nieuwe technieken in de lessen.

Ieder kwartaal nodigen zij ook een internationale bekende gast-chef uit die samen met de docenten een mooie workshop geeft.

Door de samenwerkingen met verschillende internationale partners kunnen we met de beste ingredienten en materialen werken. En deze zorgen dat ze altijd van de nieuwigheden op de hoogte zijn.

Wat zij willen creëren is een totaal internationaal platform voor patissiers, werkzaam in alle branches wereldwijd. Delen van kennis is hier de key. Om zo het vakgebied te versterken en te verzekeren van toekomst. Met vakmensen die bekwaam zijn.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Martijn Struijk nieuwe maître sommelier restaurant Tribeca

Restaurant Tribeca, Heeze heeft Martijn Struijk aangetrokken als maître sommelier. Hij is per direct aangesloten om het team versterken. Claudia en Jan Sobecki: "We zijn superblij met de komst van Martijn. Hij zal ons zaalteam een nieuwe boost geven om zo op nog hoger niveau te kunnen pre ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse Sherry Show

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: