Pastryschool040 gaat van start

26 november 2018 | Thijs Jacobs

Top-patissiers Jurgen Koens en Tom van Woerkum gaan op 7 januari 2019 van start met hun pastryschool040. Door de vele aanvragen en verzoeken of zij ook cursussen of workshops geven op een vaste locatie, in plaats van verschillende plekken, is het idee ontstaan voor Pastryschool040.

Natuurlijk willen zij wel een unieke patissierieschool neerzetten. Iets doen wat er nog niet is en waar de focus is 'knowledge is power& sharing is caring', dus echt gericht op het delen van kennis. Wat zeker onderscheidend is, vergeleken met de andere scholen, is ook dat zij zowel horeca-ervaring hebben als boutique patisserie/chocolaterie-ervaring op het hoogste niveau.

Door jarenlang zowel nationale als internationale ervaring opgedaan te hebben, weten ze aardig goed waar we op moeten focussen en welke kennis er gezocht wordt door de kandidaten.

Na de 'fine tuning' van het concept gaan ze als volgt te werk

Doordat zij alleen met kleine groepen werken van maximum 10 cursisten per groep, kunnen ze veel persoonlijke aandacht geven en meerdere producten maken binnen een tijdsbestek van twee dagen. Dat maakt dat ze goed de tijd kunnen nemen om de technieken uit te leggen en deze voor te doen. Als de cursisten alle technieken goed kunnen uitvoeren, dan krijgen ze ook een officieel certificaat.

Het worden allen 2-daagse cursussen, gegeven op maandag en dinsdag. Dit natuurlijk omdat dit vaak de sluitingsdagen zijn van zowel horeca- als bakkerijzaken. Alle cursussen worden zowel in het Engels als in het Nederlands gegeven.

De inhoud van de cursussen zijn transparant en worden in de fotografie op de site weergegeven per cursus. De bereidingen zijn meer dan alleen de klassieke smaken of technieken, maar er wordt gewerkt met veel met kruiden, specerijen maar ook met groente in de producten. Ook werken zij met minimale suikertoevoegingen aan de producten. Ook verwerken de heren continu nieuwe technieken in de lessen.

Ieder kwartaal nodigen zij ook een internationale bekende gast-chef uit die samen met de docenten een mooie workshop geeft.

Door de samenwerkingen met verschillende internationale partners kunnen we met de beste ingredienten en materialen werken. En deze zorgen dat ze altijd van de nieuwigheden op de hoogte zijn.

Wat zij willen creëren is een totaal internationaal platform voor patissiers, werkzaam in alle branches wereldwijd. Delen van kennis is hier de key. Om zo het vakgebied te versterken en te verzekeren van toekomst. Met vakmensen die bekwaam zijn.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Achtergronden
Juni-editie: Basiliek*, Alcoholwet, Peter Klosse en veel meer

In de laatste editie van De RestaurantKrant mochten we op audiëntie bij smaakprofessor Peter Klosse, hij maakt zich zorgen over de manier waarop we met ons voedsel omgaan. Rik Jansma, eigenaar en chef cuisinier van Restaurant Basiliek*, vertelt in een uitgebreid interview zijn geheimen over suc...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: