Pastryschool040 gaat van start

26 november 2018 | Thijs Jacobs

Top-patissiers Jurgen Koens en Tom van Woerkum gaan op 7 januari 2019 van start met hun pastryschool040. Door de vele aanvragen en verzoeken of zij ook cursussen of workshops geven op een vaste locatie, in plaats van verschillende plekken, is het idee ontstaan voor Pastryschool040.

Natuurlijk willen zij wel een unieke patissierieschool neerzetten. Iets doen wat er nog niet is en waar de focus is 'knowledge is power& sharing is caring', dus echt gericht op het delen van kennis. Wat zeker onderscheidend is, vergeleken met de andere scholen, is ook dat zij zowel horeca-ervaring hebben als boutique patisserie/chocolaterie-ervaring op het hoogste niveau.

Door jarenlang zowel nationale als internationale ervaring opgedaan te hebben, weten ze aardig goed waar we op moeten focussen en welke kennis er gezocht wordt door de kandidaten.

Na de 'fine tuning' van het concept gaan ze als volgt te werk

Doordat zij alleen met kleine groepen werken van maximum 10 cursisten per groep, kunnen ze veel persoonlijke aandacht geven en meerdere producten maken binnen een tijdsbestek van twee dagen. Dat maakt dat ze goed de tijd kunnen nemen om de technieken uit te leggen en deze voor te doen. Als de cursisten alle technieken goed kunnen uitvoeren, dan krijgen ze ook een officieel certificaat.

Het worden allen 2-daagse cursussen, gegeven op maandag en dinsdag. Dit natuurlijk omdat dit vaak de sluitingsdagen zijn van zowel horeca- als bakkerijzaken. Alle cursussen worden zowel in het Engels als in het Nederlands gegeven.

De inhoud van de cursussen zijn transparant en worden in de fotografie op de site weergegeven per cursus. De bereidingen zijn meer dan alleen de klassieke smaken of technieken, maar er wordt gewerkt met veel met kruiden, specerijen maar ook met groente in de producten. Ook werken zij met minimale suikertoevoegingen aan de producten. Ook verwerken de heren continu nieuwe technieken in de lessen.

Ieder kwartaal nodigen zij ook een internationale bekende gast-chef uit die samen met de docenten een mooie workshop geeft.

Door de samenwerkingen met verschillende internationale partners kunnen we met de beste ingredienten en materialen werken. En deze zorgen dat ze altijd van de nieuwigheden op de hoogte zijn.

Wat zij willen creëren is een totaal internationaal platform voor patissiers, werkzaam in alle branches wereldwijd. Delen van kennis is hier de key. Om zo het vakgebied te versterken en te verzekeren van toekomst. Met vakmensen die bekwaam zijn.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting Michelin
Voormalig sterrenrestaurant O Mundo in Hotel De Wereld sluit

Restaurant O Mundo, gevestigd in Hotel De Wereld in Wageningen, gaat definitief dicht. Omdat de bedrijfsresultaten van het restaurant tegenvallen, heeft Hotel De Wereld besloten om het aantal hotelkamers uit te breiden ten koste van het restaurant. De sluiting is al in november. Hiermee verliest ...

Personeel Culinair
Ook de veeleisende gast vormt een uitdaging binnen de horeca

Horeca- en cateringbedrijven ervaren financieel pittige tijden. Omzet- en rendementsverhogen en het verlagen van de kosten vormen een grote uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van GROUP7 met Het Nederlands Kokspanel onder ruim 500 horeca- en cateringprofessionals, dat afgelopen voorjaar werd gehoude...

Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Bocuse d'Or
Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam...

Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

Interview Aardappel
Interview Garry de Boer: "De aardappel wordt culinair herontdekt"

Garry de Boer is al jaren culinair marketing manager van Hanos en inspireert met zijn gerechten honderden chefs in Nederland. Samen met hoofd inkoop dagvers Marcel Coulier bepaalt hij (deels) wat er bij talloze restaurants iedere dag aan producten binnenkomen. Aan de hand van een vijftal stellingen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: