Lunchroom Carrousel heeft de lekkerste gehaktbal van Tilburg

24 november 2016 | Jorien Slager

Lunchroom Carrousel heeft de lekkerste gehaktbal van Tilburg! Om die befaamde titel streden dinsdagavond 18 Tilburgse horecazaken in Café Bakker. Op de tweede plaats eindigde Gio’s Eethuis, de derde plaats was voor de winnaar van vorig jaar: Puur Mercure.

De lekkerste gehaktbal van Tilburg

”Ik had echt niet verwacht dat we deze wedstrijd zouden winnen. Er deden zoveel goede horecazaken mee. Ik ben heel trots dat onze gehaktbal de lekkerste van Tilburg is. We hebben er veel tijd ingestoken en hij is echt op grootmoeders wijze bereid,” vertelt eigenaar Jan Willemse.

Iedereen kan de lekkerste gehaktbal van Tilburg komen proeven bij Lunchroom Carrousel. Ze serveren de gehaktbal nu als broodje van de maand, maar de bal an sich komt natuurlijk ook op de menukaart te staan.

Spannende wedstrijd

Zowel Tilburgse toprestaurants als eetcafés konden zich inschrijven voor de horecawedstrijd. De deelnemers hebben vlak voor de wedstrijd drie gehaktballen van ongeveer 150 gram per stuk bereid in de keuken van hun eigen horecazaak. De gehaktballen konden bij Café Bakker in de oven, magnetron, pan of frituur opgewarmd worden. Één van de ballen ging naar de jury, de andere twee gehaktballen werden in stukjes uitgedeeld aan het publiek.

Jurylid Hein de Kok: ”We hebben 18 totaal verschillende gehaktballen geproefd. Er zaten zelfs gehaktballen tussen met garnaal, citroen en kaas. De gehaktbal van Lunchroom Carrousel was de allerlekkerste gehaktbal, omdat hij echt op grootmoeders wijze bereid is.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Culinair Nice 'n Easy
''Natuurlijk kopen we weleens voorgesneden uitjes in''

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m...

Awards Vega
Restaurant Veggies On Fire wint duurzaamheidsprijs voor de horeca

Veggies On Fire, Vegan Restaurant Den Haag wint voor de tweede maal op rij de duurzaamheidsprijs voor de horeca van Nederland en België. Op dinsdag 22 september werden in Ahoy, tijdens de zwaar versoberde editie van Gastvrij Rotterdam, maar toch geheel in stijl, de Gaia Green Awards 2020 uitger...

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: