Het Kook Atelier overall winnaar Texel Culinair 2019

16 september 2019 | Thijs Jacobs

Het Kook Atelier is overall winnaar van de zestiende editie van Texel Culinair. Nieuwkomer De Pelikaan overtrof de verwachtingen en presenteerde een frikadel op ’n Aare manier: een wortel speciaal met frikadelkruiden – en werd daarmee winnaar in de categorie Themagerecht. BOSQ ontving de eerste prijs voor zijn Noordzeekrab met flan van sushirijst in de categorie Beste gerecht. De jury prijst het evenement ook dit jaar weer als het ´meest sympathieke eetfestival van het jaar´ met een bijzonder gemoedelijke en laagdrempelige sfeer, waarin de deelnemers ervoor zorgen dat alle bezoekers van De Koog iets naar hun smaak kunnen vinden.

Op de foto boven het artikel: team van Het Kook Atelier; overall winnaar zestiende editie Texel Culinair 2019 met chef-kok Joram Timmerman.

Op ’n aare manier

De zestiende editie stond van Texel Culinair stond in het thema van de Foodswap. Deelnemers werden uitgedaagd gerechtjes te presenteren op ’n Aare manier, waarbij een ingrediënt wordt omgewisseld voor een andere (gezondere) variant. Juryvoorzitter Marcus Polman: “We waren het snel eens over de overall winnaar dit jaar. Alles klopte en we hebben genoten van de presentatie, smaak en ambitie van chef-kok Joram Timmerman van het Kook Atelier. Het enthousiasme straalde van het team af. We zien ambitie, passie en plezier bij alle deelnemers, dat draagt ertoe bij dat het evenement toegankelijk is voor iedereen. We hebben dit jaar veel verrassende gerechten geproefd, de foodswap heeft de chef-koks duidelijk uitgedaagd."

Mooie winnaars

Op de tweede en derde plaats eindigen BOSQ en Passie. De Coeur de Boeuf van tomaat van Eigeweis en de Linzenrisotto met bietenbal van Grand Hotel Opduin werden tweede en derde in de categorie foodswap. In het thema ‘beste gerecht’ eindigden de tonijn met wasabi ijs van Passie en de kalfswang van BIlder/Paal 19 op de tweede en derde plaats.

Over Texel Culinair

Texel Culinair is een jaarlijks terugkerend evenement waar alleen Texelse restaurants aan deelnemen. Het grootste culinaire evenement van het eiland vindt volgend jaar plaats van 11-13 september in De Koog op Texel. Deelnemende restaurants presenteren ieder drie gerechtjes; een voor-, hoofd- en nagerechtje. ‘Kôgertjes’ zijn het betaalmiddel op Texel Culinair. Deze zijn tijdens het evenement verkrijgbaar in De Koog en kosten € 2,25- per stuk. Texel Culinair wordt mede mogelijk gemaakt door Sligro en de VVV Texel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: