Het Kook Atelier overall winnaar Texel Culinair 2019

16 september 2019 | Thijs Jacobs

Het Kook Atelier is overall winnaar van de zestiende editie van Texel Culinair. Nieuwkomer De Pelikaan overtrof de verwachtingen en presenteerde een frikadel op ’n Aare manier: een wortel speciaal met frikadelkruiden – en werd daarmee winnaar in de categorie Themagerecht. BOSQ ontving de eerste prijs voor zijn Noordzeekrab met flan van sushirijst in de categorie Beste gerecht. De jury prijst het evenement ook dit jaar weer als het ´meest sympathieke eetfestival van het jaar´ met een bijzonder gemoedelijke en laagdrempelige sfeer, waarin de deelnemers ervoor zorgen dat alle bezoekers van De Koog iets naar hun smaak kunnen vinden.

Op de foto boven het artikel: team van Het Kook Atelier; overall winnaar zestiende editie Texel Culinair 2019 met chef-kok Joram Timmerman.

Op ’n aare manier

De zestiende editie stond van Texel Culinair stond in het thema van de Foodswap. Deelnemers werden uitgedaagd gerechtjes te presenteren op ’n Aare manier, waarbij een ingrediënt wordt omgewisseld voor een andere (gezondere) variant. Juryvoorzitter Marcus Polman: “We waren het snel eens over de overall winnaar dit jaar. Alles klopte en we hebben genoten van de presentatie, smaak en ambitie van chef-kok Joram Timmerman van het Kook Atelier. Het enthousiasme straalde van het team af. We zien ambitie, passie en plezier bij alle deelnemers, dat draagt ertoe bij dat het evenement toegankelijk is voor iedereen. We hebben dit jaar veel verrassende gerechten geproefd, de foodswap heeft de chef-koks duidelijk uitgedaagd."

Mooie winnaars

Op de tweede en derde plaats eindigen BOSQ en Passie. De Coeur de Boeuf van tomaat van Eigeweis en de Linzenrisotto met bietenbal van Grand Hotel Opduin werden tweede en derde in de categorie foodswap. In het thema ‘beste gerecht’ eindigden de tonijn met wasabi ijs van Passie en de kalfswang van BIlder/Paal 19 op de tweede en derde plaats.

Over Texel Culinair

Texel Culinair is een jaarlijks terugkerend evenement waar alleen Texelse restaurants aan deelnemen. Het grootste culinaire evenement van het eiland vindt volgend jaar plaats van 11-13 september in De Koog op Texel. Deelnemende restaurants presenteren ieder drie gerechtjes; een voor-, hoofd- en nagerechtje. ‘Kôgertjes’ zijn het betaalmiddel op Texel Culinair. Deze zijn tijdens het evenement verkrijgbaar in De Koog en kosten € 2,25- per stuk. Texel Culinair wordt mede mogelijk gemaakt door Sligro en de VVV Texel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: