Extra omzetmomenten voor restaurants in mei 2024

Auteur: Redactie
Ondernemen 1 maart 2024
Extra omzetmomenten voor restaurants in mei 2024

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft alle extra omzetmomenten voor de horeca gebundeld in de Horeca Kansen & Omzet kalender. Om je voor de maand mei op weg te helpen, hebben we een aantal dagen uitgelicht.

Bevrijdingsdag: zondag 5 mei

Een horecaondernemer kan inspelen op Bevrijdingsdag door een speciaal evenement te organiseren dat de vrijheid viert. Creëer een feestelijke ambiance met livemuziek, uitbundige versiering en thematische decoraties, zoals bijvoorbeeld historische items uit de jaren 40. Eer veteranen door hen kortingen aan te bieden of doneer een deel van de opbrengst aan veteranenorganisaties, dit toont maatschappelijke betrokkenheid. Promoot je activiteiten via social media en lokale kanalen. Zo speel je op een positieve manier in op Bevrijdingsdag en bied je je gasten een mooie en feestelijke dag.

Eurovisiesongfestival: zaterdag 11 mei

Een slimme manier voor horecaondernemers om in te haken op het Eurovisiesongfestival is het organiseren van een themafeest. Zorg voor een feestelijke sfeer die de diversiteit van de deelnemende landen en het spektakel weerspiegelt, bijvoorbeeld door vlaggetjes of uitbundige ‘over de top’ versiering op te hangen. Stel een speciaal menu samen met gerechten uit verschillende Europese keukens en bied thematische drankjes aan. Projecteer de live-uitzending op een groot scherm en moedig je gasten aan om zich te verkleden in de stijl van hun favoriete deelnemende land. Voeg een competitief element toe, door bijvoorbeeld een Eurovisie-quiz te houden, en beloon deelnemers met leuke prijzen. Zorg ervoor, via effectieve sociale mediapromotie, dat (potentiële) gasten op de hoogte zijn en maak van het Eurovisiefeest een onvergetelijke ervaring.

Moederdag: zondag 12 mei

Voor een horecaondernemer is Moederdag een goede kans om extra omzet te genereren. Organiseer een speciale Moederdagbrunch met een menu vol heerlijke gerechten en speciale welkomstdrankjes voor moeders. Voeg een persoonlijk tintje toe door alle moeders die binnenkomen een anjer te geven, deze bloem symboliseert de liefde voor moeders. Heb je met Moederdag weleens gedacht aan de mogelijkheden om voor kinderen zelfgemaakte kaarten of kleine cadeautjes voor hun moeders te laten maken? Overweeg speciale kortingen of gratis desserts voor moeders zodat zij zich speciaal voelen. Promoot je activiteiten via sociale media en lokale kanalen om families aan te trekken en een gezellige moederdagviering te garanderen.

Hemelvaartsdag valt dit jaar op donderdag 9 mei en Pinksteren op zondag en maandag 19 en 20 mei. En let op: de meivakantie is van 27 april tot en met 5 mei.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws