Euro-Toques Nederland verwelkomt Restaurant De Nieuwe Polderkeuken

Auteur: Redactie
Gastronomie 31 mei 2021
Euro-Toques Nederland verwelkomt Restaurant De Nieuwe Polderkeuken

Chef Patron Frank Streefland (35) van Restaurant De Nieuwe Polderkeuken heeft een uitgesproken mening als het over zijn stijl van koken gaat. Frank Streefland werd al op zesentwintigjarige leeftijd eigenaar en chef bij Restaurant De Nieuwe Polderkeuken, feest- en trouwlocatie De Nieuwe Polderkamer en De Nieuwe Poldercatering. De Nieuwe Polderkeuken ligt midden in het Groene Hart en dat vind je terug in het menu.

Frank Streefland is opgegroeid in de omgeving van Stolwijk en werkt graag met eerlijke producten uit de streek, uit de polder. Hij omschrijft zijn keuken als 'Frans Nederlands Modern Klassiek'. Voor de chef is het belangrijk dat zijn gasten bijzondere smaken proeven van mooie regionale producten. De gasten maken als het ware 'een reis door de polder'. Hij wil elke dag kwaliteit bieden en de gasten verrassen. Zijn creativiteit en perfectie worden zeer gewaardeerd door zijn gasten en de pers.

Producten uit de streek

Als we Frank vragen naar de producten uit de streek raakt hij niet uitverteld: “Tja, wat komt eigenlijk niet uit de streek? Verse Hollandse rivierkreeftjes, snoekbaars, paling en vis uit Moerdijk. Ook het vlees komt uit de polder, zoals Waards rundvlees, Waards lam (Schoonhoven) en jonge Nijlgans. Geitenkwark en -yoghurt komen van de plaatselijke geitenhouder. Er is private label honing van pure bloesem van de imker uit de polder."

Via zijn 'kruidenvrouwtje' betrekt Frank bijzondere kruiden. De bessen uit de bessentuin 'De Rode Mus', de aardbeien van de volle grond. Het spreekt voor zich dat Frank met zijn streekproducten de seizoenen volgt. Zijn kaart is daarop gebaseerd. Op de kaaswagen alleen Hollandse kazen, het brood van de plaatselijke bakker volgens eigen recept.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Alles wat de gast voorgeschoteld krijgt wordt in eigen keuken ambachtelijk bereid. Vis wordt zelf gefileerd en van de graten wordt een mooie bouillon getrokken. Zo ook met het vlees. Het motto van Frank is 'Wij doen het goed, of we doen het niet'. Ook het team werkt volgens deze gedachte. Zij dragen de visie van Frank over aan de gast en kunnen haarfijn vertellen over de achtergrond van product en gerecht.

Euro-Toques Nederland is blij Frank Streefland en zijn brigade van Restaurant De Nieuwe Polderkeuken te verwelkomen bij de vereniging. De filosofie van Frank sluit perfect aan bij het gedachtengoed van Euro-Toques: mooie streekproducten van goede kwaliteit, ambachtelijk verwerkt zonder kunstmatige additieven en geen onnodige milieubelastende foodmiles.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws