U heeft gezocht op : Euro-Toques

7 oktober 2019 Awards Culinair
Hoeve De Boogaard in Geijsteren wint Keltumprijs restaurantprijs

Tijdens de openingsceremonie op 23 september van de Gastvrij Rotterdam werd namens Euro-toques Nederland de Keltumprijs Restaurantprijs bekend gemaakt. Ieder jaar wordt er door een aantal specialisten bij de leden van Euro-toques Nederland gekeken welk restaurant de meeste Euro-toques uitstraling he...

26 september 2019 Awards
Wedstrijd ‘PUUR koken met wild’ wederom hoog niveau

Op dinsdag 24 september was de vijfde editie van de kookwedstrijd ‘PUUR koken met wild’ tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Vijf teams, elk met twee koks in opleiding van de Cas Spijkers Academie en één junior jager, zetten in de wedstrijdarena van Gastvrij Rotterdam...

26 september 2019 Awards
Prestigieuze Glazen Kalf prooi voor Yannicy Seuren

Yannicy Seuren heeft op dinsdag 24 september tijdens Gastvrij Rotterdam de wedstrijd Het Glazen Kalf 2019 gewonnen. Samen met drie andere koks streedt Seuren om deze prestigieuze prijs. De sous-chef van Chez l’Hêtre uit Venlo mocht na drie uur koken Het Glazen Kalf de lucht in houden. Ju...

12 september 2019 Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

6 september 2019 Achtergronden Culinair
Ladychef Sibrecht Benning zoekt opvolger voor restaurant De Sjalot Nijmegen

Chef-eigenaar Sibrecht Benning zoekt een opvolger voor haar restaurant De Sjalot in Nijmegen. Het restaurant, dat in 2018 een geheel nieuwe inrichting kreeg, wordt wegens privéredenen ter overname aangeboden. Totdat een opvolger gevonden is blijft de ladychef achter de kachel staan en kunnen ...

8 april 2019 Achtergronden Culinair
Meest noordelijke lid Euro-Toques Nederland geïnaugureerd

Op zaterdag 6 april werd het Eemshotel in Delfzijl officieel geïnaugureerd als lid van Euro-Toques Nederland (ETN) en is daarmee het meest noordelijke lid van de grootste restaurantvereniging van Nederland. Na een korte speech van ETN voorzitter Ted Janssen, die het belang van Euro-Toques In...

14 december 2018 Michelin Utrecht
Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin. Utrecht b...

15 november 2018 Culinair
Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 novemb...

10 oktober 2018 Achtergronden Culinair
Restaurant Geronimo uit Hilvarenbeek toegetreden tot Euro-Toques

Restaurant Geronimo, gelegen aan het Vrijthof in Hilvarenbeek, vierde de feestelijke toetreding bij Euro-Toques met een heerlijk diner voor de genodigden. Joost van Nunen (patron chef) en zijn vrouw Angélique Coppens (gastvrouw) hebben het motto van de Indiaan Geronimo op hun luifel afgedrukt...

8 oktober 2018 Culinair
Ratatouille Food & Wine geïnaugureerd

Afgelopen zondag vond, aan het Spaarne in Haarlem, de inauguratie plaats van het met 1 Michelin ster bekroonde restaurant van Jozua Jaring, Ratatouille Food & Wine. Als verrassing liet Jozua zijn schoonvader Gerard Oudendijk een fles champagne sabreren, die het volgens hem verdiende eens in het ...

4 oktober 2018 Opening
Nova Grand Café Restaurant toegetreden tot Euro-Toques

Het Nova Grand Café Restaurant in Haarlem is na een complete restyling dinsdagmiddag feestelijk heropend én geïnaugureerd als 13e lid van de speciale afdeling “Opleidingen” van Euro-Toques Nederland, de vereniging die staat voor duurzame, eerlijke en streekproducten. ...

4 oktober 2018 Personalia Culinair
Frank Bakkenes nieuwe sous-chef van Restaurant Bentinck

Restaurant Bentinck in Amerongen heeft Frank Bakkenes aangesteld als nieuwe sous-chef. Frank Bakkenes komt over van sterrenrestaurant De Vrienden van Jacob en is de rechterhand van chef Tommy Janssen in de keuken van het op de Utrechtse Heuvelrug gelegen toprestaurant. Prachtig cv De 26-jarige...

20 september 2018 Awards
De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de catego...

20 september 2018 Awards Culinair
Manouk Wols (Restaurant Dell’arte) wint Young Chef Award 2018

Vijf zelfstandig werkende koks tot 25 jaar streden woensdag op Gastvrij Rotterdam om de Euro-Toques Young Chef Award 2018. De deelnemers waren: Jeremy Arrascaeta Restaurant Bougainville - Amsterdam, Xander Kleintjes Restaurant 't Vaantje – Reeuwijk, Joomay Steffens Restaurant Bentinck - Bu...

18 september 2018 Awards Culinair
Keltum restaurantprijs 2018 voor La Provence uit Zaltbommel

Een vakkundige jury heeft ook dit jaar weer, uit de restaurantledenlijst van ETN, het restaurant gekozen dat het best naar voren komt qua Euro-Toques uitstraling, in combinatie met de kwaliteit van de keuken. Tijdens Gastvrij Rotterdam werd de prijs door Ted Janssen, voorzitter ETN, uitgereikt aan L...

20 augustus 2018
Euro-Toques Young Chef Award 2018

De wedstrijd wordt georganiseerd door Euro-Toques Nederland en mede mogelijk gemaakt door Gastvrij Rotterdam. De Young Chef of the Year wordt voor de 24ste keer georganiseerd. Vijf koks meten zich in deze strijd met elkaar op het gebied van productkennis, techniek en creativiteit. De Young...

10 augustus 2018
Chefs ruimen het strand én menukaarten op

Op maandag 13 augustus ruimen chefs van Euro-Toques samen met 150 thuischefs het strand van Katwijk tot Noordwijk op tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. De opruimactie is de aftrap voor Euro-Toques chefs om zich komend jaar in te zetten als ambassadeur voor Goede Vis...

16 juli 2018 Achtergronden Culinair
Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen. Klassieke lambriseri...

9 juli 2018 Achtergronden Culinair
Brasserie Le Monde toegetreden tot Euro-Toques Nederland

Met twee herauten op prachtige Friese paarden werden alle gasten met trompetgeschal welkom geheten op de inauguratie van Brasserie Le Monde, onderdeel van Hotel De Wereld in Wageningen. Het droeg extra bij aan het historische gevoel dat deze locatie toch al oproept. Hoewel het hele pand door stylist...

13 juni 2018
Spui76 tweede Euro-Toques lid in Spakenburg

Op 11 juni jl. is Spui76 in Spakenburg feestelijk toegetreden tot Euro-Toques Nederland, in aanwezigheid van de burgemeester van Bunschoten-Spakenburg, Melis van de Groep. Daarmee is Spui76 het tweede restaurant in Spakenburg dat het Euro-Toques schild op de gevel mag hangen, naast De Mandemaaker. ...

8 mei 2018 Culinair
Euro-Toques combineert slakken met vis

De “jamsessies” bij de slakkenkwekerij zijn inmiddels een begrip aan het worden onder de jonge chefs van Nederland. Twee keer per jaar organiseert Lennard ter Hall op zijn kwekerij Slow Escargots een jamsessie, mét een competitief tintje. Jonge chefs worden aan de hand van een voo...

2 mei 2018
Restaurant Nayolie treedt toe tot Euro-Toques

Dinsdag 1 mei was het eindelijk zover: Kelvin Lin is met zijn restaurant Nayolie officieel Euro-Toquer geworden! Wat een aanwinst voor de vereniging! En wat een aanwinst voor Voorschoten, aldus de locoburgemeester Nanning Mol, die zijn collega de burgemeester mevrouw Bouvy-Koene verving, die daags...

14 maart 2018 Achtergronden Restaurant
Inauguratie Brasserie Le Nord in Bilthoven door Paul Fagel en wethouder Rost van Tonningen

Op 12 maart jl. is Brasserie Le Nord in Bilthoven feestelijk toegetreden tot Euro-Toques Nederland, notabene in aanwezigheid van een van de founders van deze inmiddels grootste restaurantvereniging van Nederland, Paul Fagel. Brasserie Le Nord, onlangs nog uitgeroepen tot 'Leukste restaurant v...

2 maart 2018 Events Vlees
Euro-Toque-restaurants zetten varken weer op de kaart

Euro-Toques restaurants in Brabant en Limburg verlenen hun medewerking aan het 'We Are Food' thema-evenement. De provincie Brabant is dit jaar verkozen tot 'Europese Regio van de Gastronomie 2018'. De organisatie achter We Are Food zet gedurende tien maanden telkens één...

13 februari 2018 Restaurant
Restaurant Bentinck maakt tijdreis

Restaurant Bentinck in Amerongen organiseert in maart 2018 onder de titel ‘Uit de kasteelkeuken’ een serie historische diners waarvan het menu is samengesteld door culinair publiciste Janny van der Heijden en chef-kok Tommy Janssen. De basis voor het menu vormen de 17 e - en 18 e -eeuwse...

16 januari 2018 Restaurant Biologisch
Restaurant Veldzicht aangesloten bij Euro-Toque

Restaurant Veldzicht uit Oosterwijtwerd is toegetreden tot Euro-Toques. Euro-Toques Nederland is een vereniging van professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Burg...

24 november 2017 Wet- en regelgeving Vis
Euro-Toques maakt bezwaar tegen wetsvoorstel verbod op palingvangst

Euro-Toques Nederland maakt bezwaar tegen een wetsvoorstel verbod op palingvangs Nederlandse wateren. De organisatie heeft een brief gestuurd aan de Nederlandse leden van het Europees Parlement, de verantwoordelijke ministeries in Den Haag en de fractievoorzitters in de Tweede Kamer. De inhoud va...

21 september 2017 Awards Mensen
Restaurant De Wachter is beste Euro-Toques Restaurant van Nederland

Restaurant De Wachter in Alblasserdam is de winnaar van beste Euro-Toques Restaurant van Nederland. Dit is bekend gemaakt tijdens de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september. Naast De Wachter waren ook Het Spijshuys in Boornbergum en De Mandemaaker in Bunschoten-Spakenburg geno...

20 september 2017 Awards
Gaia Green Awards uitgereikt op Gastvrij Rotterdam

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 19 september de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het duurzame Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft Jos van Grunsven (vicevoorzitter Euro-Toques) in de categorieën Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens de volgende winnaars bekend ge...

31 augustus 2017 Culinair
Restaurant Bentinck Amerongen treedt toe tot Jeunes Restaurateurs

Per juli 2017 is restaurant Bentinck in Amerongen toegetreden tot restaurantvereniging Jeunes Restaurateurs. Het toprestaurant in de voormalige stallen van de historische Buitenplaats Amerongen heeft tevens sommelier Jan-Jaap Altenburg aangetrokken, die het niveau van de wijnkaart gaat verhogen. ...

12 juli 2017 Mensen
Euro-Toques Inaugureert De Molenaar in Onderdendam

In het prachtige dorp Onderdendam, 15 kilometer ten noorden van de stad Groningen, is restaurant 'De Molenaar' gevestigd in, hoe kan het ook anders, een molen. Tot voor kort heette de locatie nog 'In de molen', maar toen Martin Kooijker, 25 jaren jong, het restaurant waar hij als sou...

10 juli 2017 Personalia Internationaal
Ted Janssen Trésorier van Euro-Toques Internationaal

Ooit was Euro-Toques, zoals de naam al doet vermoeden, een Europese vereniging. Verschillende Europese landen hadden hun eigen vereniging die aangesloten waren in een Europees samenwerkingsverband. Door verschil van inzicht is de club internationaal uiteen gevallen. Sinds maart 2009 is Nederland ond...

9 juni 2017 Amsterdam
Derde restaurant in Amsterdam aangesloten bij Euro-Toques

Op een zomers warme dag in juni is Restaurant DenC, van patron chef Johan Dik en vinologe Emmalou Cunningham, toegetreden tot Euro-Toques Nederland. De hoge temperatuur droeg bij aan het Franse sfeertje, dat helemaal past bij de mediterrane uitstraling van het Restaurant in de Kerkstraat in Amsterda...

9 juni 2017 Restaurant
Pand restaurant Tandjong Priok in Arum te koop

Indonesisch restaurant Tandjong Priok en het pand waarin het gevestigd is, staan te koop. Totdat het pand in het Friese Arum verkocht is, blijft het restaurant open zodat gasten kunnen blijven genieten van de hedendaagse Indonesische keuken van ladychef Esther Gerlsma. Eigenaren Esther en Sicco Gerl...

20 april 2017 Mensen
ROC Mondriaan toegetreden tot Euro-Toques Nederland

Op donderdag 13 april 2017 is het opleidingsrestaurant Invitez, van het ROC Mondriaan in Den Haag, in bijzijn van de commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland Jaap Smit, toegetreden tot Euro-Toques Nederland, de grootste restaurantvereniging van Nederland. Met dit lidmaatschap toont de...

27 maart 2017
Restaurant 't Ambachthuys toegetreden tot Euro-Toques

Onder het toeziend oog van oud burgemeester van Rotterdam en voormalig politicus Ivo Opstelten is restaurant ’t Ambachthuys in Hillegersberg feestelijk toegetreden tot Euro-Toques Nederland. Deze ceremonie ging op typische en spectaculaire Euro-Toques wijze gepaard met sabels en champagne. De ...

21 september 2016 Events
Gastvrij Rotterdam breekt alle records

De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een zeer succesvolle 4e editie waarin tal van records zijn gebroken. Met 360 exposanten en 140 programma onderdelen kwamen de 10.584 bezoekers ogen en oren te kort. Zowel het bezoekersaantal oversteeg eerdere edities, alsook het aantal vierkante me...

20 september 2016 Awards
Gaia Green Awards uitgereikt

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op maandag 19 september op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen de eerste GAIA GREEN AWARDS uitgereikt in de categorieën: Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens. Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques Nederland overhandigde de 3 trotse winnaar...

22 juli 2016 Restaurant
Euro-Toques maakt genomineerden Restaurantprijs bekend

Euro-Toques kiest ieder jaar uit hun leden het beste restaurant van dat jaar. De winnaar wordt gekozen door een deskundige jury, samengesteld uit het bestuur. De drie genomineerden van dit jaar, in willekeurige volgorde, zijn Restaurant de Schans uit Montfort in Utrecht, Restaurant Dames Pellens uit...

12 juli 2016 Diner
Restaurant Allemansgeest geïnaugureerd als eerste Euro-Toqueslid in Voorschoten

Restaurant Allemansgeest in Voorschoten is op 6 juli 2016 geïnaugureerd als nieuw lid van Euro-Toques Nederland, de grootste restaurantvereniging van Nederland die staat voor puur en eerlijk eten. Hiermee is Allemansgeest het eerste lid van Euro-Toques in Voorschoten. De inauguratie werd mede v...

1 juli 2016 Food
Gastronomie van Hollandse bodem in boek From Farm to Fork in the Netherlands

Het gaat goed met de Nederlandse Gastronomie en streekproducten. Wij worden trotser op onze keuken en cultuur en steeds meer Nederlandse chefs krijgen bekendheid in het buitenland. Zelfs wereldchef Massimo Bottura (*) is fan van culinair Nederland. Bottura werd in juni van dit jaar uitgeroepen tot n...

1 juni 2016
Slakkenkwekerij wordt lid van Euro-Toques

Slakkenkwekerij Slow Escargots is op 30 mei geïnaugureerd als nieuw lid van Euro-Toques Nederland. Hiermee is het bedrijf van slakkenkweker Lennard ter Hall de eerste kwekerij die toetreedt tot Euro-Toques Nederland. Foto: vlnr burgemeester Van den Bosch, voorzitter Euro-Toques Nederland Ted Ja...

17 maart 2016
Is Euro-Toques klaar voor de toekomst?

Euro-Toques Nederland viert dit jaar haar 30-jarig jubileum. Waar staat Euro-Toques voor, hoe zit het met de verjonging van het bestuur en hoe ziet de toekomst eruit? We spraken erover met bestuurslid Gerard Walters. Foto: Gerard Walters Koksopleidingen Euro-Toques is niet alleen verbonden ...

14 maart 2016
30-jarig bestaan Euro-Toques Nederland gevierd

Wie jarig is trakteert! Vanwege het 30 jarig bestaan van Euro-Toques Nederland vinden er in het jubileumjaar 2016 een aantal feestelijke Euro-Toques acties plaats. Van 30 maart t/m 30 april zal er in elk Euro-Toques restaurant Het Keukenfeest worden gehouden waarbij een menu geserveerd wordt voor ...

29 februari 2016
Inauguratie Logis Hotel De Tuinkamer, Ruurlo

Begin dit jaar is Logis Hotel De Tuinkamer, gelegen in het buitengebied van Ruurlo, toegetreden tot Euro-Toques Nederland, een vereniging van professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kun...

11 januari 2016
Restaurant De Gulle Waard sluit december 2016

Restaurant De Gulle Waard in Winterswijk sluit eind december 2016 na 25 jaar de deuren. Eigenaren Henk den Herder en Nel Schellekens willen op een andere locatie en op een minder arbeidsintensieve manier verder. Het paar denkt daarbij onder meer aan het geven van kookworkshops, productontwikkeling...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov...

16 oktober 2015
Cuisinerie Mensinge bij Euro-Toques

Restaurant Cuisinerie Mensinge in Roden is onlangs toegetreden tot Euro-Toques Nederland. De dag van de toetreding viel samen met het 15-jarig jubileum van het restaurant op Landgoed Mensinge. Biologisch Eigenaren Harro en Anouk werken volgens Euro-Toques altijd met producten uit de regio, vee...

30 september 2015
De Bodega Oss bij Euro Toques

De Bodega in Oss is onlangs lid geworden van Euro Toques. De zaak is onderdeel van drie bedrijven van horecaondernemer Gert Jordaans: De Nieuwe Wereld, La Colline en De Bodega. Alledrie de zaken zijn gevestigd in Oss. Foto: Gerard Walters (bestuurslid ETN), Daam Scharloo (bestuurslid ETN), Ted J...

25 september 2015
Zilt & Zoet crowdfundde €150.000 bij elkaar

Crowdfunding is een hit en steeds meer horecaprojecten worden hiermee gerealiseerd. Zo ook de verbouwing van restaurant Zilt & Zoet Het Euro-Toques restaurant in Maartensdijk, dat een Bib Gourmand heeft, kondigde een paar weken geleden aan zijn verbouwing via crowdfunding te gaan financieren. Vijf ...

17 september 2015
Gastvrij Rotterdam bijna van start

Aanstaande maandag is het zover, dan opent Ahoy Rotterdam haar deuren voor Gastvrij Rotterdam. Gedurende drie dagen is dit dé plek voor horecaprofessionals. De horecavakbeurs biedt demonstraties, masterclasses, workshops, inspirerende lezingen en wedstrijden. Initiatieven Ook is er de Nederl...

8 september 2015
Restaurant Anno 88 Heerenveen lid Euro-Toques

Onder het toeziend oog van wethouder Coby van der Laan en het bestuur van Euro-Toques Nederland, is gisteren Restaurant Anno 88 uit Heerenveen toegetreden tot de restaurantvereniging die 'puur en eerlijk' met ambachtelijk en regionaal combineert. Foto: v.l.n.r. Karen en Patrick Jelsma, Gerard...

27 juli 2015
Keltum restaurantprijs: 3 genomineerden

Restaurant Zilt en Zoet uit Maartensdijk, restaurant de Oranjerie uit Barneveld en Restaurant Basaal uit Den Haag zijn de drie genomineerden voor de Keltum Resturantprijs 2015. Op maandag 21 september reikt Ted Janssen, voorzitter van het bestuur van Euro-Toques, de Keltum Restaurantprijs 2015 uit ...

29 juni 2015
Restaurant Puur M lid Euro-Toques

Restaurant Puur M in Berg en Dal is gisteren officieel geïnaugureerd als lid van Euro-Toques. De eigenaren van dit restaurant, Maarten en Tessie de Jong, verwelkomden de genodigden en 50 trouwe gasten die zij voor deze bijzondere gelegenheid uitgenodigd hadden. Foto (v.l.n.r.): Gerard Walters,...

26 juni 2015
Groot Warnsborn lid Euro-Toques

Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem is gisteren officieel geïnaugureerd als lid van Euro-Toques. De voorzitter van Euro-Toques Ted Janssen verwelkomde in zijn toespraak het nieuwe lid dat met producten van het eigen land en met gebruikmaking van streekproducten volgens hem een geweldig aanwinst is ...

23 juni 2015
Jubileum hotel-restaurant Kasteel Elsloo

Kasteel Elsloo in Elsloo vierde op vrijdag 19 juni haar 25 jarig jubileum als exploitant van het hotel & restaurant. Tijdens de feestelijke lunch werden zij tevens officieel geïnaugureerd als lid van Euro-Toques. Rijke historie Kasteel Elsloo kent een lange historie. Elsloo bezat als vrije ri...

16 juni 2015
Restaurant Vesters lid van Euro-Toques

Restaurant Vesters uit Nijmegen is afgelopen zondag 14 juni officieel geïnaugureerd als lid van Euro-Toques. De voorzitter van Euro-Toques, Ted Janssen, heette de gasten welkom. Hij vertelde hen dat Vesters bijzondere aandacht voor het ambachtelijk koken met seizoensgebonden en regionale ingredi...

27 mei 2015
De Aubergerie uit Amersfoort bij Euro-Toques

Het Amersfoortse restaurant De Aubergerie heeft zich sinds vorige week aangesloten als lid van Euro-Toques Nederland. Als speciaal genodigden waren Loek van Hasselt (de 'Stadstrompetter' en adviseur van de gemeente Amersfoort), ouders, familie, kennissen en vaste gasten en namens het bestuur van Eu...

16 april 2015
Restaurant Tandjong Priok heropend

Na een sluitingsperiode van ruim een half jaar is Indonesisch restaurant Tandjong Priok in het Friese Arum heropend. Op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond kunnen gasten weer genieten van de hedendaagse Indonesische keuken van chef Esther Gerlsma. Meer betaalbare gerechten Sicco Gerlsma, patron ...

18 maart 2015
Leerlingrestaurant lid Euro-Toques

Op maandag 16 maart is het leerlingrestaurant L’Estaurant van het ROC Horizon College in Heerhugowaard toegetreden tot Euro-Toques Nederland, de grootste restaurantvereniging van Nederland. Met dit lidmaatschap toont het leerlingrestaurant aan duurzaam te werken, pure producten te leveren met zo...

6 januari 2015
Nieuw lid Euro-Toques

Op 15 januari 2015 zal het jongste lid van Euro-Toques feestelijk toetreden tot Euro-Toques. Dit zal gebeuren onder het toeziend oog van Jurriaan Geldermans. Ook Burgemeester Harry Brinkman uit de Beemster zal hierbij aanwezig zijn. Puur Puur en eerlijk; hiermee is meteen alles gezegd; dit is...

20 november 2014
Euro-Toques en Regioproduct werken samen

De restaurants van Euro-Toques Nederland maken graag gebruik van streek- en seizoensgebonden producten. De 170 lokale ondernemers, verzameld op de website van Regioproduct oogsten het jaar rond verse producten van eigen bodem. Regioproduct biedt de online bezoeker een uitgebreid productenassortime...

12 november 2014
Wayne Kropman Young Chef of the Year

Wayne Kropman (22) uit Den Bosch is de Young Chef of the Year 2014. Hij won de door Euro- Toques uitgeschreven wedstrijd tijdens de Gastronomie Beurs in de Utrechtse Jaarbeurs. De bijbehorende ‘award’ werd hem overhandigd door juryvoorzitter Alain Caron en de voorzitter van Euro-Toques, Ted Ja...

5 november 2014
Slechts 1 Utrechts restaurant krijgt 'Bib'

Restaurant ElVi heeft als enige restaurant in de stad Utrecht een Bib Gourmand onderscheiding van restaurantgids Michelin ontvangen. Een Bib Gourmand wordt toegekend aan restaurants die een driegangenkeuzemenu met seizoensproducten onder de 37 euro serveren met een uitstekende prijs-kwaliteitverho...

13 oktober 2014
Euro-Toques inspireert

Onlangs vond de eerste clubdag van Euro-Toques Nederland in de regio plaats in het Groningse Molenrij. Onder de noemer 'Euro-Toques inspireert' werd een inspirerend smaakevenement georganiseerd en was het voor niet-leden de kans om eens kennis te maken met de uitgangspunten van Euro-Toques. Daarbi...

26 september 2014
Finalisten Euro-Toques Young Chef bekend

Op de beurs Gastvrij Rotterdam vond op dinsdag 23 september de halve finale van de Euro-Toques Young Chef Award plaats. Zes halve finalisten streden om een plaats in de finale: Marlotte Baas van restaurant ’t Vaantje in Reeuwijk, Dennis Steenbergen van restaurant de Hoefslag, Wayne Kropman van re...

23 september 2014
Het Ambacht wint Keltum Restaurantprijs

Gisteren werd tijdens de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam de Keltum Restaurantprijs uitgereikt aan Henk Markus van Het Ambacht in Heerenveen. Hiermee spreekt het bestuur van Euro-Toques Nederland zijn waardering uit voor de prestaties van Henk Markus en zijn team. Foto: Ted Janssen, voorzi...

22 september 2014
Gastvrij Rotterdam van start gegaan

Vandaag is Gastvrij Rotterdam gestart in Ahoy Rotterdam. In samenwerking met Euro-Toques en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging werd de beurs feestelijk geopend door een optreden van jagers en jachthoornblazers. Na de opening sabreerde beursorganisator Robert Melaard een fles champagne. Op...

21 september 2014
Meer weten over wild?

Euro-Toques en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging zetten wild op de kaart tijdens Gastvrij Rotterdam van 22 tot en met 24 september. Maandag 22 september gaat de 2e editie van de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam van start in Ahoy Rotterdam. Op de eerste dag wordt de beurs om 12:00 uur of...

7 augustus 2014
Nominaties beste Euro-Toques Restaurant

Zoals elk jaar looft Euro-Toques Nederland ook dit jaar weer een prijs uit voor het beste Euro-Toques Restaurant. Een strenge maar vakkundige jury beoordeelt de restaurants onder andere op het uitdragen van de Euro-Toques boodschap, het naleven van de Code van Eer, de puurheid van de keuken en het...

31 juli 2014
Zoektocht naar grootste culinaire talent

Euro-Toques Nederland is op zoek naar het grootste culinaire talent van het land. Een talent dat kan bijdragen aan de toekomst en ontwikkeling van de Nederlandse keuken. De opdracht is dat jonge chefs reflecteren op tradities, respect voor het verleden, met oog naar de toekomst. Creatief en inno...

7 juli 2014
Restaurant Spoon lid Euro-Toques

Op 14 juli aanstaande wordt Ingeborg Merkx van Spoon Original Culinair Centrum geïnaugureerd als lid van Euro-Toques. Kasteel Museum Sypesteyn in Loosdrecht is de thuislocatie van het restaurant. Euro-Toques Alweer 28 jaar geleden riep de drie sterren chef Paul Bocuse koks op om een dam te wer...

23 juni 2014
Euro-Toques en Gastvrij Rotterdam

De Rotterdamse horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam en de Nederlandse vereniging voor ambachtelijk werkende koks Euro-Toques hebben een meerjarige samenwerkingsovereenkomst getekend. Euro-Toques organiseert de komende drie jaar diverse activiteiten op de beursvloer in Ahoy Rotterdam. Daarnaast wordt ...

13 mei 2014
Restaurant Tandjong Priok sluit

Indonesisch restaurant Tandjong Priok sluit per 1 juli, maar chef Esther Gerlsma blijft de hedendaagse Indonesische keuken uitdragen. Het Friese Arum verliest hiermee een uitstekend restaurant. Na bijna negen jaar hebben eigenaren Esther en Sicco Gerlsma besloten om hun Indonesisch restaurant Tand...

20 maart 2014
Nieuwe leden Euro-Toques in Limburg

De grootste restaurantvereniging van Nederland, Euro-Toques, heeft een drukke maand met inauguraties. En daarbij knallen de champagneflessen veelvuldig, want een feestje van Euro-Toques vraagt om bubbels. Deze week voltrokken zich twee inauguraties in Limburg: Hotel Brasserie De Zwaan in Venray e...

19 februari 2014
Bubbeldouche bij Restaurant George

Onder het toeziend oog van de voorzitter Ted Janssen, wethouder Marcel Houtzager en meestersabreur Daam Scharloo, trad Restaurant George van patron George Longhitano onlangs toe tot de restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Champagneshower Er werden mooie woorden gesproken bij het restau...

18 februari 2014
Euro-Toques sluit jongste lid aan

Op 24 februari zal Bas Vermeijden, patron van restaurant De Dis-eten & drinken in Den Haag, als jongste lid van "Euro-Toques":http://www.euro-toques.nl/ toetreden tot de Nederlandse restaurantvereniging die voor puur en eerlijk staat. Dit gebeurt onder het toeziend oog van Joop Braakhekke en andere...

31 januari 2014
Restaurant George bij Euro-Toques

De inauguratie van Restaurant George bij Euro-Toques en de naamswijziging worden op 5 februari gevierd. De zaak heette voorheen Restaurant Klein Fornuis. Restaurateur George Longhitano opende in 2010 zijn restaurant aan de sluisjes in oud Leidschendam. Het restaurant heeft in de afgelopen drie ja...

24 januari 2014
Restaurant Reuring lid Euro-Toques

Constant Fonk en Ted Janssen, voormalig en huidig voorzitter van Euro-Toques Nederland, hebben de inauguratie van restaurant Reuring in Amsterdam als lid van Euro-Toques verricht. Het restaurant staat voor puur en eerlijk en daarmee lag een toetreding voor de hand. Verantwoord eten De afgel...

8 januari 2014
Restaurant start zelf met vroegboekactie

Restaurant Bistro Bouillabaisse uit Harderwijk is, naar eigen zeggen, als eerste restaurant van Nederland gestart met vroegboekkortingen. Gasten die ruim van tevoren reserveren kunnen rekenen op kortingen van 10% tot 30% op hun maaltijd. Wat is het uitgangspunt? In een persverklaring laten Gui...

26 november 2013
Paul Zwart wint titel Chef of the Year

Paul Zwart heeft de Young Euro-Toques Chef of the Year Award 2013 tijdens de beurs Gastronomie in Utrecht gewonnen. De chef-kok van de Oude Clipper in Alkmaar streed samen met Raymond Plat (Bord'eau in Amsterdam) en Daniël Wessel (de Koolkamer in Noord Scharwoude) om de prijs. De wedstrijd D...

10 oktober 2013
Van der Valk lid Euro-Toques

Een score bijna nog groener dan gras gaf de toelatingscommissie van Euro-Toques aan 'Hotel de Cantharel' in Apeldoorn. Dit bewijst dat een wellicht onverwachte combinatie zeer succesvol kan zijn: Van der Valk en Euro-Toques Nederland. Groente- en kruidentuin Alleen al de groente- en kruident...

27 september 2013
't Korensant wint Euro-Toques trofee

Restaurant ’t Korensant in Molenrij mag zich het 'beste Euro-Toques Restaurant van het jaar' noemen. Op de eerste dag van de beurs van Gastvrij Rotterdam maakte de jury de uitslag bekend. Aan de prijs is onder andere een Gero-wisseltrofee verbonden. Ook Restaurant Het Ambacht in Heerenveen (Fri...

25 september 2013
Indonesisch restaurant lid Euro-Toques

Indonesisch restaurant Tandjong Priok uit het Friese Arum is het nieuwste lid van Euro-Toques en breidt tevens uit met een tweede, Thais, restaurant. Met het lidmaatschap wordt het restaurant van ladychef Esther Gerlsma en haar partner Sicco het eerste Indonesische restaurant dat toetreedt tot de ...

6 september 2013
Bier en spijs op Gastvrij Rotterdam

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy vindt dit jaar een Bier & Spijs Lunch plaats. Ieder gerecht zal hierbij worden gecombineerd met een speciaal bier. De lunch wordt bereid door chefs van Euro-Toques Nederland. Met het initiatief willen de organisatoren van de Bier & Spijs Lunch,...

8 juli 2013
Veel topchefs op Gastronomie 2013

Met een zestal Nederlandse topchefs en een Spaanse, Italiaanse, Duitse en Hongaarse chef is de vakbeurs Gastronomie 2013 op 11 en 12 november internationaler dan ooit. Uit Italië is tweesterrenchef Gianfranco Chiarini aanwezig. Spanje wordt vertegenwoordigt door José Antonio Campoviejo van sterr...

16 januari 2013
Fontana lid van Euro-Toques

Restaurant Waters of the World heeft zich aangesloten bij Euro-Toques. De eetgelegenheid maakt deel uit van hotel Fontana Bad Nieuweschans. Het lidmaatschap toont hun ambachtelijke werkwijze aan. Ambachtelijk koken Euro-Toques is een internationaal samenwerkingsverband van 2.500 Europese koks. L...

8 november 2011
Nieuwe voorzitter Euro-Toques: Ted Janssen

Restaurantvereniging Euro-Toques Nederland heeft een nieuwe voorzitter. Ted Janssen is de opvolger van de begin dit jaar overleden Fred Dijsselbloem. Janssen werd tijdens de horecabeurs Gastronomie 2011 in Utrecht geïnaugureerd door Joop Braakhekke. Bekende uit kokswereld De nieuwe voorzitter...

24 oktober 2011
Erik Hendriksen winnaar Oeuf d'Or

Erik Hendriksen heeft de Oeuf d'Or 2011 gewonnen. Bistro Sharlot, die ook aanwezig was met een finalekok, meldt dat op Twitter. Hendriksen werkt bij De Oranjerie in Barneveld. Finalisten De wedstrijd begon met het inzenden van recepten waarin minimaal 8 eieren waren verwerkt. Een jury koos ...

28 januari 2011
De 'E' in EFFF staat voor 'Europa'

Met de aanwezigheid van diverse (inter)nationale regiopleinen wordt de ‘E’ van 'European' nieuw leven ingeblazen tijdens de 17e editie van de European Fine Food Fair (EFFF) Deze vakbeurs voor gepassioneerde gastronomen vindt plaats van 31 januari tot en met 2 februari in MECC Maastricht. (Inte...

23 januari 2011
Fred Dijsselbloem overleden

Op 22 januari 2011 is Fred Dijsselbloem, voorzitter van de branche-vereniging Euro-Toques Nederland, en voormalig President van Euro-Toques Europa, overleden. Voor het bestuur van Euro-Toques Nederland en voor velen in de culinaire wereld zal hij altijd een dierbare herinnering blijven. Dijsselbloem...

11 november 2010
Euro-Toques prominent aanwezig op EFFF

Euro-Toques Nederland neemt een prominente rol in tijdens de zeventiende editie van de European Fine Food Fair (EFFF) te MECC Maastricht. Evenals afgelopen jaren verzorgt Euro-Toques Nederland ook tijdens de EFFF 2011 een afwisselend programma met veel kookdemonstraties en wedstrijden. Demonstrat...

9 maart 2010
Infomiddagen duurzame vis in de horeca

Onlangs startten een aantal partijen de campagne 'Duurzame vis op de kaart'. Voor ondernemers en koks in de horecabranche staan nu een aantal gratis bijeenkomsten op de agenda om meer te weten te komen over deze campagne. De actie heeft als doel meer duurzame vis op de menukaarten van Nederlandse ho...

12 maart 2009
De Kersentuin toegetreden tot Euro-Toques

Restaurant De Kersentuin is deze week officieel toegetreden tot Euro-Toques Nederland als nieuw lid. Euro-Toques is een overkoepelende internationale chefkok- en restaurantorganisatie, met als doel culinaire tradities en streekproducten te beschermen. Deze speciale gebeurtenis vond plaats in De Kers...

19 februari 2009
Gilke Topchef 2009

De Nederlandse sterrenchef Sergio Herman, Hans van Wolde, Ron Blaauw, Lucas Rive en Herman den Blijker hebben deelneemster Gilke in het tv-programma Topchef uitgeroepen tot beste amateurkok van 2009. Dinsdagavond versloeg Gilke in de finale in het tv-programma Topchef de twee overgebleven deelnemers...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: