Zo verliep het Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024

Auteur: Redactie
Zo verliep het Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024

Maandag 10 juni was Grand Hotel De Draak met restaurant 1397 in Bergen op Zoom gastheer voor het jaarlijkse Euro-Toques Nederland Jaarevent. Ruim 180 deelnemers namen deel aan een gevarieerd programma wat gedeeltelijk plaatvond bij theater De Maagd, gelegen aan dezelfde historische Grote Markt.

Het was een inspirerende dag vol interessante activiteiten en ontmoetingen. Een groot deel van de partners hebben bijgedragen aan het slagen van dit evenement. Zo werd de broodjeslunch geheel verzorgd door VHC Jongens.

Activiteiten in Theater De Maagd

Tijdens de Algemene Leden Vergadering in de zaal werd stilgestaan bij het afscheid van vicevoorzitter Jos van Grunsven. Hij werd beëdigd tot erelid na een terugblik door erevoorzitter Ted Janssen naar meer dan twintig jaar inzet voor de vereniging. Tevens werd bekendgemaakt dat Silvie Slachter Jos opvolgt als vicevoorzitter. In de arenafoyer konden de deelnemers genieten van een inspirerende likeurworkshop verzorgd door Distillerie Berta. Na afloop was er een drukbezochte partnermarkt met thema Drinks & Bites. Een uitstekende gelegenheid voor de leden om in een ontspannen sfeer en een prachtige omgeving te netwerken en kennis te maken met de nieuwste producten en diensten van de partners.

Inauguratie nieuwe Euro-Toques leden

Door het slechte weer werd de inauguratie verplaatst naar de historische zaal van het Koninklijke Grand Hotel De Draak. Een groot deel van de nieuwe leden werden in een Euro-Toques Nederland buis gestoken door Le Nouveau Chef en ontvingen ze nieuwe Euro-Toques huiscava van Pares Balta. Grand Commandeur van de Confrerie du Sabre d’Or Daam Scharloo leerde hoteleigenaar Frans Hazen de champagne te sabreren en sloeg hem vervolgens tot sabreur van de Confrerie. Met een glas cava in de hand en de traditionele uitspraak: “Santé, Bonheur, Champagne” kwam een einde aan het officiële programma van de dag.

6 gangen walking dinner

Het zes gangen walking dinner door chef Torben Bouterse, zijn brigade en leerlingen van Curio – Cas Spijkers academie Breda met de bijpassende wijnen van Anfors Imperial was een groot succes. Maar liefst 180 leden en partners genoten van de smaakvolle gerechten, geheel bestaande uit producten van de aangesloten partners. Alles huisgemaakt en ambachtelijk bereidt onder toeziend oog van sterrenchef Jannis Brevet die chef Torben coacht. Ook de muzikale omlijsting door het Paulus Schäfer Joop Zoeteman kwartet in de St. Maartenzaal droeg bij aan de feestelijke sfeer onder de deelnemers. De afterparty heeft nog tot in de late uurtjes geduurd waarna een groot deel van de leden hun hotelkamer opzochten.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws