PALUX Young Innovation Award 2024 gaat internationaal

Auteur: Redactie
Events Awards 5 juli 2024
PALUX Young Innovation Award 2024 gaat internationaal

De PALUX ETN Young Innovation Award is in het leven geroepen om de jonge getalenteerde chefs binnen Euro-Toques Nederland een podium te geven. Zij kunnen het publiek met een kookdemonstratie overtuigen van hun talenten en zo de exposure krijgen die ze verdienen. Dit jaar gaat de wedstrijd internationaal. Euro-Toques Nederland is immers aangesloten bij Euro-Toques International, de enige restaurantorganisatie met twee stemmen in het Europese Parlement.

De jonge chefs uit de verschillende Euro-Toques landen demonstreren op het kookpodium van Culinaire Saisonnier één van de eigen signature gerechten. Onder de vakkundige begeleiding van moderator Ramona van Zweden vertellen zij over het gebruik van Euro-Toques waardige ingrediënten, de bereidings- en kooktechnieken. De eigen brigade vervaardigt bijpassende bites voor het publiek en partner Anfors Imperial zal bijpassende wijnen verzorgen.

Internationale vakjury

De Internationale vakjury bestaat uit voorzitter Euro-Toques International en sterren chef Enrico Derphlinger, sterren chef Pascal Jalhay, Yvo Berendsen van PALUX International, redacteur Kees Bruins en de winnaars van 2023, Salvatore Randazzo en Vincent Muller van restaurant Il Gattopardo Rotterdam. In de beoordeling kijken zij naar ambachtelijk koken, gebruik van natuurzuivere (H)eerlijke producten van het seizoen en uit de eigen streek, gezond en lekkere gerechten, uitvoering, presentatie en gebruikte technieken. Ook de stem van de publieksjury wordt meegenomen.

Woensdag 9 oktober : 11.00 – 15.00 uur Folie Culinaire BBB Maastricht

De hoofdprijs van PALUX bestaat uit een salamander ter waarde van vierduizend euro, een reportage in de Culinaire Saisonnier, een reportage bij STRRN Magazine Daarnaast ontvangen alle deelnemers cava van Pares Balta.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws