Domino's Pizza tijdens corona: 2000 banen erbij in Nederland

21 augustus 2020 | Thijs Jacobs

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s Pizza Benelux publiceerde deze week haar jaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +5,1% tot €749,1m (+2,8% SSS) en een EBITDA €50.6m (- 1,5%). Domino’s Europa noteerde buitengewoon goede cijfers. 

Veel nieuwe banen

Binnen Domino’s Europa (Benelux, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Luxemburg) zag de pizzaketen haar online sales groeien met 19.1 %. Vanwege Corona groeide het aantal bezorgorders boven de 70% en in sommige landen zelfs boven de 80%.  Ondanks Corona was Domino’s in staat om nieuwe winkels te blijven openen. In Europa kwamen er in totaal 78 nieuwe vestigingen bij. Mede door groei in aantal winkels en groei in delivery steeg ook de vraag naar extra personeel. André ten Wolde CEO Europa: “Om de groei mogelijk te maken, hebben we veel nieuwe mensen aangenomen. Daar ben ik enorm trots op. Binnen DPE werden er 13.000 nieuwe banen gecreëerd waarvan +/- 2000 in Nederland.”

Digitale innovaties lonen

Naast groei in winkels en het aannemen van nieuw personeel, wist Domino’s zich snel aan te passen aan de nieuwe situatie. Andre vervolgt: “Door voort te bouwen op eerdere investeringen in digitale innovaties en ons snel aan te passen aan de nieuwe normen, wisten we niet alleen mooie resultaten te behalen, maar was er ook veel aandacht voor het welzijn van onze mensen, klanten en lokale gemeenschappen. Als ik terugkijk naar de afgelopen maanden, ben ik trots op wat onze mensen hebben bereikt. Er was een grote mate van flexibiliteit, inzet en veerkracht van iedereen binnen Domino’s. En ondanks dat de situatie en maatregelen per land anders was, werd er ook over de landen heen nauw met elkaar samengewerkt. Hierdoor werden nieuwe winkelprocedures snel en efficiënt ingevoerd en introduceerden we als eerste maaltijdbezorger ‘contactloos bezorgen’. Ook ben ik dankbaar dat we in deze tijd iets terug konden doen voor de lokale gemeenschappen en diegenen die dat nodig hadden. Op eigen initiatief bezorgden onze winkels duizenden pizza’s aan ziekenhuizen, supermarkten en aan alle anderen die een steuntje in de rug konden gebruiken.”

De komende maanden blijft Domino’s zich verder inzetten om de veiligheid van haar mensen, klanten en omgeving te garanderen. De groeiambities blijven ongewijzigd. Domino’s wil de komende jaren doorgroeien van 400 winkels in de Benelux naar 600.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: