Dit gebeurt er met je lichaam als het boven de 37 graden raakt

26 juli 2019 | David Bakker
Dit gebeurt er met je lichaam als het boven de 37 graden raakt<

Veel horecamedewerkers werken deze dagen gewoon door. Daarbij stijgt de temperatuur in menig bedrijf boven de 40 graden. Wat doet het eigenlijk met je lichaam als je zolang in de zinderende hitte werkt? En wat kun je het beste doen? We zochten het even uit.

Je lichaam reageert op hitte. Zweten is de enige manier om de hitte uit het lichaam te krijgen. Door de verdamping van zweet op de huid, koelt de huid af. Daarom is het belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Minimaal twee liter per dag wordt bij normale temperaturen al aanbevolen. Met deze warmte is het van belang constant te blijven drinken. Als je dorst hebt ben je vaak te laat. Hoofdpijn, duizeligheid en hitte-aanvallen zijn symptomen die op kunnen komen.

Bij een omgevingstemperatuur boven de 36 graden, werken de koelingsmechanismen van het lichaam niet meer effectief. Men heeft te maken met concentratieverlies, hitte-uitslag (rode bultjes) en zelfs delirium en shock toestand. Verstandig is het om regelmatig de polsen te koelen. Dit zorgt ervoor dat het lichaam afkoelt. Houd de hartslag goed in de gaten, gaat deze snel omhoog dan raakt het lichaam oververhit.

Het lichaam heeft deze dagen ontzettend veel moeite om de temperatuur rond de 37 graden te houden. Het is simpelweg gevaarlijk voor de gezondheid. Wij zetten 8 tips op een rijtje om de hitte te bestrijden

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: