Dit gebeurt er met je lichaam als het boven de 37 graden raakt

26 juli 2019 | David Bakker
Dit gebeurt er met je lichaam als het boven de 37 graden raakt<

Veel horecamedewerkers werken deze dagen gewoon door. Daarbij stijgt de temperatuur in menig bedrijf boven de 40 graden. Wat doet het eigenlijk met je lichaam als je zolang in de zinderende hitte werkt? En wat kun je het beste doen? We zochten het even uit.

Je lichaam reageert op hitte. Zweten is de enige manier om de hitte uit het lichaam te krijgen. Door de verdamping van zweet op de huid, koelt de huid af. Daarom is het belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Minimaal twee liter per dag wordt bij normale temperaturen al aanbevolen. Met deze warmte is het van belang constant te blijven drinken. Als je dorst hebt ben je vaak te laat. Hoofdpijn, duizeligheid en hitte-aanvallen zijn symptomen die op kunnen komen.

Bij een omgevingstemperatuur boven de 36 graden, werken de koelingsmechanismen van het lichaam niet meer effectief. Men heeft te maken met concentratieverlies, hitte-uitslag (rode bultjes) en zelfs delirium en shock toestand. Verstandig is het om regelmatig de polsen te koelen. Dit zorgt ervoor dat het lichaam afkoelt. Houd de hartslag goed in de gaten, gaat deze snel omhoog dan raakt het lichaam oververhit.

Het lichaam heeft deze dagen ontzettend veel moeite om de temperatuur rond de 37 graden te houden. Het is simpelweg gevaarlijk voor de gezondheid. Wij zetten 8 tips op een rijtje om de hitte te bestrijden

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: