Deliveroo: aanbod van restaurants met eigen bezorging sterk gegroeid in eerste jaar

31 juli 2019 | David Bakker

De Marketplace+-dienst van Deliveroo viert zijn jubileum na een succesvol eerste jaar. De dienst biedt restaurants aan om bestellingen via het Deliveroo-platform te laten verlopen om vervolgens de bestelling te leveren door eigen bezorgmedewerkers. Daarvoor had het techbedrijf alleen partnerships met restaurants die zelf geen bezorgers hebben. Klanten kunnen via het platform al bestellen bij ruim 550 restaurants die hun eigen bezorging verzorgen, Deliveroo wil daar voor het einde van 2019 nog honderden restaurants aan toevoegen.

Groei voor ondernemers

Met Marketplace+ ondersteunt Deliveroo lokale ondernemers in hun groei. Dankzij de dienst profiteren ze van het bereik van het Deliveroo-platform en blijven ze daarnaast hun eigen bezorgnetwerk ontwikkelen. Bovendien kunnen deze restaurants zelf bepalen of ze een minimaal bestelbedrag hanteren én of ze bezorgkosten rekenen. Deliveroo biedt een groot aantal restaurants aan dat geen bezorgkosten rekent. Individuele restaurants met eigen bezorging maken in aantallen het meest gebruik van Deliveroo, daarna volgen de restaurantketens. 

Ruimere besteltijden

Voor klanten biedt deze relatief nieuwe dienst alleen maar voordelen. Ze hebben toegang tot hun vertrouwde Deliveroo-platform, waar steeds meer restaurants te vinden zijn. Zij kunnen daardoor kiezen uit een bredere selectie van gerechten. Daarnaast biedt het feit dat de Marketplace+-restaurants het eigen bezorgnetwerk inzet de mogelijkheid om buiten de standaard bezorgtijden van Deliveroo om te bestellen. Tot een jaar geleden was het platform na 23:00 uur niet meer beschikbaar, dankzij de nieuwe feature kunnen klanten nu ook met midnight cravings terecht bij het bedrijf. 

Groei in 2019

De restaurants met eigen bezorging zijn beschikbaar op het platform in alle Nederlandse steden waar Deliveroo actief is. In Amsterdam, Den Haag en Eindhoven worden de meeste Marketplace+-bestellingen geplaatst. De meest populaire gerechten die via Marketplace+ worden besteld zijn pizza’s, burgers en Indiaas eten.

Stijn Verstijnen, General Manager Deliveroo Netherlands: “Deliveroo werkt sinds de lancering op een nieuwe, succesvolle manier samen met restaurants. Dankzij de dienst krijgen restaurants meer omzet, kunnen wij ons aanbod uitbreiden en hebben onze klanten meer keuze. En dit alles terwijl we de service en kwaliteit hoog houden. We verwachten dat onze bestellingen dit jaar met 125 procent toenemen, dat is ook waar we ons op focussen.”

Positieve restauranteigenaren

“We zijn erg blij dat we bestellingen binnen krijgen via Deliveroo”, zegt Pedram Khalili, eigenaar van restaurant Italian District in Amsterdam. “We hebben getrainde bezorgers, onze eigen scooters en verwarmde bezorgboxen die ervoor zorgen dat we onze klant kunnen voorzien van een goede service. Daarnaast zien we via Deliveroo onze omzet toenemen.”

Jacob en Morris, eigenaren van Amsterdams restaurant Pizza Donna: “We zijn blij dat we afgelopen jaar een samenwerking met Deliveroo zijn gestart. We hebben onze omzet in een jaar tijd enorm zien toenemen, met wel meer dan duizend procent , en zijn ervan overtuigd dat we onze limiet nog niet hebben bereikt. Hier doen we het voor!”

“Deliveroo helpt mijn bedrijf om te groeien. Via Deliveroo heb ik een tweede concept opgezet, dat ook een succes is”, zegt Sadik Afkir, eigenaar van restaurant Fantasia Food in Amsterdam.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting
La Folie in Zaltbommel sluit de deuren

Lieke en Joris Kerkhofs sluiten de deuren van La Folie in Zaltbommel. De ondernemers zijn in het pand aan de Gamerschestraat uit hun jasje gegroeid en hebben tevergeefs gezocht naar een nieuwe locatie voor hun restaurant, dat op plaats 96 staat in de Lekker Top 100 voor 2019. ‘We zijn nu ti...

Interview Aardappel
In Friesland wordt de aardappel van de toekomst 'gemaakt'

In de komende decennia komt de wereld voor de uitdaging te staan om met beperkte landbouwgrond en een toenemende bevolking voldoende voedsel te produceren. Wereldwijd wordt op dit moment 35 procent van de grond gebruikt voor het verbouwen van voedsel. Dat percentage zal door milieuveranderingen en d...

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: