Fotoreportage: De nieuwe STAN&CO in Amsterdam ziet er zo uit

5 juli 2019 | David Bakker

STAN&CO Amsterdam heeft haar deuren geopend in Capital C. In de voormalige Amsterdamse Diamantbeurs schittert nu een sfeervol bar-restaurant met een smakelijke menukaart. Hier bestel je wat je wilt en wanneer je wilt.

Een steak for breakfast, cocktail bij de lunch of een brioche egg benedict in de avond; het is allemaal mogelijk. Bij STAN&CO Amsterdam draait het allemaal om food, drinks & friends. Op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt er door verschillende dj’s gedraaid.

Inspiratie in het interieur

In Capital C komen alle domeinen van de creatieve industrie bij elkaar: advertising, design, media, digital, kunst en communicatie. Het is een creatieve ontmoetingsruimte en co-workspace waar een selecte groep kunstenaars en ontwerpers betrokken is bij de inrichting. Zo wordt het pand ook qua interieur en design een plek die inspiratie en creativiteit ademt. De entree van STAN&CO wordt momenteel getransformeerd tot een pop-up galerie waar wisselende exposities van kunstenaars worden tentoongesteld.

Eenmaal binnen valt meteen de grote eilandbar op waarin een trap herrijst naar de bovengelegen etage met extra bar en dj booth. Een warm roze-oranje kleur combineert goed met de stoere industriële stijl van het monumentale pand en de toegevoegde houten elementen. Geheel passend bij het STAN&CO concept zijn er in het interieur opvallende eyecatchers verwerkt. Het ontwerp is afkomstig van het creatieve team van Leban. Zij creëerden een urban huiskamer met open keuken waar iedereen zich welkom voelt en een favoriet plekje kan vinden. Aan de bar, in het zitje met de bank, een hoge tafel, grote tafel of in de booth met de fluwelen banken. Eten, drinken, samenzijn en muziek, alle kenwaarden van STAN&CO worden in deze zaak schitterend uitgelicht.

Flexibel menu

STAN&CO serveert een ruime keus aan gerechten die op ieder moment van de dag besteld kunnen worden. De Josper grill, die wordt gestookt met houtskool, staat garant voor een ‘smokey taste’. Zo kan de gast kiezen uit drie verschillende steaks met Josper grilled veggies. Maar ook de liefhebbers van de Aziatische keuken komen bij STAN&CO aan hun trekken met onder meer de ramen noodle bowl, de bao bun shiitake en de Asian salad. Er staan veel vegetarische gerechten op de kaart waarvan een aantal veganistisch bereid kunnen worden. En voor de zoetkauw is de categorie ‘sweets’ op de kaart een must go’, denk aan STAN’s SNCKR, de #OMG met Oreo en de Lemongrass & Coconut. Daarnaast schenkt STAN&CO een mooie selectie wijnen, biertjes, special coffees en vers gemaakte limonades. De bartenders serveren de klassiekers, maar kunnen je ook zeker verleiden tot signature cocktails.

Over STAN&CO

STAN&CO is inmiddels een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. Iedere STAN heeft een eigen identiteit maar draait allemaal om food, drinks & friends. De vestiging in Amsterdam heeft onlangs haar deuren geopend en er wordt er hard gewerkt aan een vestiging in Den Haag.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: