Fotoreportage: De nieuwe STAN&CO in Amsterdam ziet er zo uit

5 juli 2019 | David Bakker

STAN&CO Amsterdam heeft haar deuren geopend in Capital C. In de voormalige Amsterdamse Diamantbeurs schittert nu een sfeervol bar-restaurant met een smakelijke menukaart. Hier bestel je wat je wilt en wanneer je wilt.

Een steak for breakfast, cocktail bij de lunch of een brioche egg benedict in de avond; het is allemaal mogelijk. Bij STAN&CO Amsterdam draait het allemaal om food, drinks & friends. Op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt er door verschillende dj’s gedraaid.

Inspiratie in het interieur

In Capital C komen alle domeinen van de creatieve industrie bij elkaar: advertising, design, media, digital, kunst en communicatie. Het is een creatieve ontmoetingsruimte en co-workspace waar een selecte groep kunstenaars en ontwerpers betrokken is bij de inrichting. Zo wordt het pand ook qua interieur en design een plek die inspiratie en creativiteit ademt. De entree van STAN&CO wordt momenteel getransformeerd tot een pop-up galerie waar wisselende exposities van kunstenaars worden tentoongesteld.

Eenmaal binnen valt meteen de grote eilandbar op waarin een trap herrijst naar de bovengelegen etage met extra bar en dj booth. Een warm roze-oranje kleur combineert goed met de stoere industriële stijl van het monumentale pand en de toegevoegde houten elementen. Geheel passend bij het STAN&CO concept zijn er in het interieur opvallende eyecatchers verwerkt. Het ontwerp is afkomstig van het creatieve team van Leban. Zij creëerden een urban huiskamer met open keuken waar iedereen zich welkom voelt en een favoriet plekje kan vinden. Aan de bar, in het zitje met de bank, een hoge tafel, grote tafel of in de booth met de fluwelen banken. Eten, drinken, samenzijn en muziek, alle kenwaarden van STAN&CO worden in deze zaak schitterend uitgelicht.

Flexibel menu

STAN&CO serveert een ruime keus aan gerechten die op ieder moment van de dag besteld kunnen worden. De Josper grill, die wordt gestookt met houtskool, staat garant voor een ‘smokey taste’. Zo kan de gast kiezen uit drie verschillende steaks met Josper grilled veggies. Maar ook de liefhebbers van de Aziatische keuken komen bij STAN&CO aan hun trekken met onder meer de ramen noodle bowl, de bao bun shiitake en de Asian salad. Er staan veel vegetarische gerechten op de kaart waarvan een aantal veganistisch bereid kunnen worden. En voor de zoetkauw is de categorie ‘sweets’ op de kaart een must go’, denk aan STAN’s SNCKR, de #OMG met Oreo en de Lemongrass & Coconut. Daarnaast schenkt STAN&CO een mooie selectie wijnen, biertjes, special coffees en vers gemaakte limonades. De bartenders serveren de klassiekers, maar kunnen je ook zeker verleiden tot signature cocktails.

Over STAN&CO

STAN&CO is inmiddels een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. Iedere STAN heeft een eigen identiteit maar draait allemaal om food, drinks & friends. De vestiging in Amsterdam heeft onlangs haar deuren geopend en er wordt er hard gewerkt aan een vestiging in Den Haag.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: