Fotoreportage: De nieuwe STAN&CO in Amsterdam ziet er zo uit

5 juli 2019 | David Bakker
Fotoreportage: De nieuwe STAN&CO in Amsterdam ziet er zo uit

STAN&CO Amsterdam heeft haar deuren geopend in Capital C. In de voormalige Amsterdamse Diamantbeurs schittert nu een sfeervol bar-restaurant met een smakelijke menukaart. Hier bestel je wat je wilt en wanneer je wilt.

Een steak for breakfast, cocktail bij de lunch of een brioche egg benedict in de avond; het is allemaal mogelijk. Bij STAN&CO Amsterdam draait het allemaal om food, drinks & friends. Op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt er door verschillende dj’s gedraaid.

Inspiratie in het interieur

In Capital C komen alle domeinen van de creatieve industrie bij elkaar: advertising, design, media, digital, kunst en communicatie. Het is een creatieve ontmoetingsruimte en co-workspace waar een selecte groep kunstenaars en ontwerpers betrokken is bij de inrichting. Zo wordt het pand ook qua interieur en design een plek die inspiratie en creativiteit ademt. De entree van STAN&CO wordt momenteel getransformeerd tot een pop-up galerie waar wisselende exposities van kunstenaars worden tentoongesteld.

Eenmaal binnen valt meteen de grote eilandbar op waarin een trap herrijst naar de bovengelegen etage met extra bar en dj booth. Een warm roze-oranje kleur combineert goed met de stoere industriële stijl van het monumentale pand en de toegevoegde houten elementen. Geheel passend bij het STAN&CO concept zijn er in het interieur opvallende eyecatchers verwerkt. Het ontwerp is afkomstig van het creatieve team van Leban. Zij creëerden een urban huiskamer met open keuken waar iedereen zich welkom voelt en een favoriet plekje kan vinden. Aan de bar, in het zitje met de bank, een hoge tafel, grote tafel of in de booth met de fluwelen banken. Eten, drinken, samenzijn en muziek, alle kenwaarden van STAN&CO worden in deze zaak schitterend uitgelicht.

Flexibel menu

STAN&CO serveert een ruime keus aan gerechten die op ieder moment van de dag besteld kunnen worden. De Josper grill, die wordt gestookt met houtskool, staat garant voor een ‘smokey taste’. Zo kan de gast kiezen uit drie verschillende steaks met Josper grilled veggies. Maar ook de liefhebbers van de Aziatische keuken komen bij STAN&CO aan hun trekken met onder meer de ramen noodle bowl, de bao bun shiitake en de Asian salad. Er staan veel vegetarische gerechten op de kaart waarvan een aantal veganistisch bereid kunnen worden. En voor de zoetkauw is de categorie ‘sweets’ op de kaart een must go’, denk aan STAN’s SNCKR, de #OMG met Oreo en de Lemongrass & Coconut. Daarnaast schenkt STAN&CO een mooie selectie wijnen, biertjes, special coffees en vers gemaakte limonades. De bartenders serveren de klassiekers, maar kunnen je ook zeker verleiden tot signature cocktails.

Over STAN&CO

STAN&CO is inmiddels een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. Iedere STAN heeft een eigen identiteit maar draait allemaal om food, drinks & friends. De vestiging in Amsterdam heeft onlangs haar deuren geopend en er wordt er hard gewerkt aan een vestiging in Den Haag.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Laat jouw terras zien!

Het is bijna zover. Op 28 april mogen de terrassen, natuurlijk wel met de nodige beperkingen, weer open. Het is voor veel horecaondernemers het startschot voor de race naar volledige heropening van de horeca en inmiddels worden er de nodige voorbereidingen getroffen om de terrassendag woensdag tot e ...

Drinks
Recordaantal van 539 bieren in 7e Dutch Beer Challenge

Op donderdag 22 april 2021 werd voor de zevende keer de Dutch Beer Challenge gehouden. Voor deze editie van de Nederlandse biercompetitie hebben grote en kleine brouwerijen gezamenlijk een recordaantal van 539 bieren ingeschreven. Deze editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by ...

Sligro lanceert herstartcampagne voor heel horeca-Nederland

Na een bizar jaar ligt er, met de aangekondigde opening van de terrassen op 28 april, een nieuw begin in het verschiet. Dat we elkaar weer mogen ontmoeten en samen kunnen genieten. Sligro wil op een hartverwarmende manier heel horeca-Nederland laten weten dat ze er voor ze zijn en graag met ze optre ...

Achtergronden Corona
15 procent Nederlanders bezoekt minder vaak horeca vanwege contactformulieren

Nu de terrassen weer gedeeltelijk heropend worden, zullen horecaondernemers hun bezoekers ook opnieuw moeten vragen om contactgegevens voor bron- en contactonderzoek. 14,9 procent van de Nederlanders bezoekt echter minder horeca vanwege de vraag om contactgegevens achter te laten. Dit en meer blijkt ...

Corona
Terrassen per 28 april (beperkt) open

De terrassen gaan weer beperkt open. Na maanden van lockdown mogen horecaondernemers per 28 april weer gasten op hun terrassen ontvangen tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Dat maakte demissionair premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Naast het (beperkt) openen van de terrassen wordt d ...

Drinks Corona
Grote bierbrouwers klaar voor herstart

Mocht vanavond bekend worden gemaakt dat de horeca de terrassen vanaf 28 april mag openen, zijn de grote bierleveranciers klaar om de horeca te voorzien van bier. Heineken laat tegenover persbureau ANP weten dat de brouwer ongeveer 8000 klanten heeft met een terras. Veel horecabedrijven spelen a ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: