Fotoreportage: De nieuwe STAN&CO in Amsterdam ziet er zo uit

5 juli 2019 | David Bakker

STAN&CO Amsterdam heeft haar deuren geopend in Capital C. In de voormalige Amsterdamse Diamantbeurs schittert nu een sfeervol bar-restaurant met een smakelijke menukaart. Hier bestel je wat je wilt en wanneer je wilt.

Een steak for breakfast, cocktail bij de lunch of een brioche egg benedict in de avond; het is allemaal mogelijk. Bij STAN&CO Amsterdam draait het allemaal om food, drinks & friends. Op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt er door verschillende dj’s gedraaid.

Inspiratie in het interieur

In Capital C komen alle domeinen van de creatieve industrie bij elkaar: advertising, design, media, digital, kunst en communicatie. Het is een creatieve ontmoetingsruimte en co-workspace waar een selecte groep kunstenaars en ontwerpers betrokken is bij de inrichting. Zo wordt het pand ook qua interieur en design een plek die inspiratie en creativiteit ademt. De entree van STAN&CO wordt momenteel getransformeerd tot een pop-up galerie waar wisselende exposities van kunstenaars worden tentoongesteld.

Eenmaal binnen valt meteen de grote eilandbar op waarin een trap herrijst naar de bovengelegen etage met extra bar en dj booth. Een warm roze-oranje kleur combineert goed met de stoere industriële stijl van het monumentale pand en de toegevoegde houten elementen. Geheel passend bij het STAN&CO concept zijn er in het interieur opvallende eyecatchers verwerkt. Het ontwerp is afkomstig van het creatieve team van Leban. Zij creëerden een urban huiskamer met open keuken waar iedereen zich welkom voelt en een favoriet plekje kan vinden. Aan de bar, in het zitje met de bank, een hoge tafel, grote tafel of in de booth met de fluwelen banken. Eten, drinken, samenzijn en muziek, alle kenwaarden van STAN&CO worden in deze zaak schitterend uitgelicht.

Flexibel menu

STAN&CO serveert een ruime keus aan gerechten die op ieder moment van de dag besteld kunnen worden. De Josper grill, die wordt gestookt met houtskool, staat garant voor een ‘smokey taste’. Zo kan de gast kiezen uit drie verschillende steaks met Josper grilled veggies. Maar ook de liefhebbers van de Aziatische keuken komen bij STAN&CO aan hun trekken met onder meer de ramen noodle bowl, de bao bun shiitake en de Asian salad. Er staan veel vegetarische gerechten op de kaart waarvan een aantal veganistisch bereid kunnen worden. En voor de zoetkauw is de categorie ‘sweets’ op de kaart een must go’, denk aan STAN’s SNCKR, de #OMG met Oreo en de Lemongrass & Coconut. Daarnaast schenkt STAN&CO een mooie selectie wijnen, biertjes, special coffees en vers gemaakte limonades. De bartenders serveren de klassiekers, maar kunnen je ook zeker verleiden tot signature cocktails.

Over STAN&CO

STAN&CO is inmiddels een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. Iedere STAN heeft een eigen identiteit maar draait allemaal om food, drinks & friends. De vestiging in Amsterdam heeft onlangs haar deuren geopend en er wordt er hard gewerkt aan een vestiging in Den Haag.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: