Chef Evert Thielen zoekt opvolger voor restaurant de Gertruda Hoeve in Son en Breugel

21 november 2019 | Thijs Jacobs

Eigenaren Marlies en Evert Thielen zoeken een opvolger voor hun restaurant de Gertruda Hoeve in het Brabantse Son en Breugel. Het 16e-eeuwse monumentale boerderijrestaurant tussen Eindhoven en Veghel is te koop of te huur als restaurant, maar kan ook als woonboerderij gebruikt worden. Totdat een opvolger gevonden is blijft het echtpaar Thielen hun gasten onveranderd verwennen in hun besloten restaurant.

Hoewel ze over reserveringen niet te klagen hebben, zijn gastvrouw-sommelier Marlies en chef Evert Thielen op zoek naar iemand aan wie ze hun multifunctionele boerderijrestaurant inclusief woonhuis kunnen overdragen.

Het koksvak is zwaar

Evert Thielen (60 jaar): “Ik heb ontzettend veel plezier in het koken, maar ik ben helaas wegens gezondheidsredenen fysiek minder goed in staat om het zware koksvak uit te oefenen op de schaal van een restaurant. Daarom zoeken we iemand die de Gertruda Hoeve wil kopen of huren. Ook koop of huur met geleidelijke overdracht van aandelen of een andere financiële variant is een optie. De nieuwe eigenaar kan hier wonen en zijn restaurant exploiteren, maar het is ook mogelijk om het gehele pand als woonhuis te benutten. Daarnaast is splitsing in twee eenheden mogelijk of eventueel splitsing van het perceel. Het perceel is ruim 1900 m2 groot en is, naast een woonhuis en restaurant, voorzien van een ruime parkeerplaats, een terras en een serre.”

Tot in de puntjes onderhouden

Sinds de zomer van 2018 is de Gertruda Hoeve niet meer als regulier restaurant geopend, maar alleen op afspraak voor private dining en besloten feesten en bijeenkomsten. Ook worden er kooklessen gegeven en kunnen groepen consumenten er zelf koken onder begeleiding van chef Evert Thielen.

Evert Thielen: “Hier hebben Marlies en ik heel veel plezier in, maar ik merk dat ik dit fysiek niet nog jaren kan doen. Alles is tot in de puntjes onderhouden en de keuken is voorzien van alle apparatuur, de nieuwe eigenaar kan er zo in. Tot we een opvolger hebben gevonden blijven we met veel enthousiasme onze gasten hier onthalen. En zij hoeven niet bang te zijn dat we hun reservering opeens annuleren in verband met de verkoop, we geven op elke reservering minimaal drie maanden vooruit garantie.”

Niet stilzitten

Evert en Marlies Thielen zitten niet stil op de dagen dat het restaurant niet gereserveerd is. Marlies werkt als freelance gastvrouw en sommelier en Evert als freelance chef en culinair adviseur, waarbij grillen en barbecueën een van zijn specialiteiten is.
In de Gertruda Hoeve werkt Evert al meer dan 27 jaar ambachtelijk met pure, liefst regionale, ingrediënten. Het restaurant is daarom trots lid van Euro-Toques, de vereniging van ambachtelijk werkende koks.

Geïnteresseerden in het pand kunnen voor meer informatie contact opnemen met Klaassen Makelaardij in Vught (horeca) of Best Intermediair in Best (woonbestemming).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Bezorgen Culinair
Chef en ondernemer Han Ji lanceert thuisbezorgplatform

Vandaag, 21 oktober 2020, lanceert chef en ondernemer Han Ji officieel zijn nieuwe online thuisbezorgplatform om de Oosterse keuken in huis te halen: HanTing Delivery. Het platform valt uiteen in Restaurant Delivery waarmee de gerechten van verschillende foodconcepten van zijn restaurants binnen 30 ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: