Chef Evert Thielen zoekt opvolger voor restaurant de Gertruda Hoeve in Son en Breugel

21 november 2019 | Thijs Jacobs

Eigenaren Marlies en Evert Thielen zoeken een opvolger voor hun restaurant de Gertruda Hoeve in het Brabantse Son en Breugel. Het 16e-eeuwse monumentale boerderijrestaurant tussen Eindhoven en Veghel is te koop of te huur als restaurant, maar kan ook als woonboerderij gebruikt worden. Totdat een opvolger gevonden is blijft het echtpaar Thielen hun gasten onveranderd verwennen in hun besloten restaurant.

Hoewel ze over reserveringen niet te klagen hebben, zijn gastvrouw-sommelier Marlies en chef Evert Thielen op zoek naar iemand aan wie ze hun multifunctionele boerderijrestaurant inclusief woonhuis kunnen overdragen.

Het koksvak is zwaar

Evert Thielen (60 jaar): “Ik heb ontzettend veel plezier in het koken, maar ik ben helaas wegens gezondheidsredenen fysiek minder goed in staat om het zware koksvak uit te oefenen op de schaal van een restaurant. Daarom zoeken we iemand die de Gertruda Hoeve wil kopen of huren. Ook koop of huur met geleidelijke overdracht van aandelen of een andere financiële variant is een optie. De nieuwe eigenaar kan hier wonen en zijn restaurant exploiteren, maar het is ook mogelijk om het gehele pand als woonhuis te benutten. Daarnaast is splitsing in twee eenheden mogelijk of eventueel splitsing van het perceel. Het perceel is ruim 1900 m2 groot en is, naast een woonhuis en restaurant, voorzien van een ruime parkeerplaats, een terras en een serre.”

Tot in de puntjes onderhouden

Sinds de zomer van 2018 is de Gertruda Hoeve niet meer als regulier restaurant geopend, maar alleen op afspraak voor private dining en besloten feesten en bijeenkomsten. Ook worden er kooklessen gegeven en kunnen groepen consumenten er zelf koken onder begeleiding van chef Evert Thielen.

Evert Thielen: “Hier hebben Marlies en ik heel veel plezier in, maar ik merk dat ik dit fysiek niet nog jaren kan doen. Alles is tot in de puntjes onderhouden en de keuken is voorzien van alle apparatuur, de nieuwe eigenaar kan er zo in. Tot we een opvolger hebben gevonden blijven we met veel enthousiasme onze gasten hier onthalen. En zij hoeven niet bang te zijn dat we hun reservering opeens annuleren in verband met de verkoop, we geven op elke reservering minimaal drie maanden vooruit garantie.”

Niet stilzitten

Evert en Marlies Thielen zitten niet stil op de dagen dat het restaurant niet gereserveerd is. Marlies werkt als freelance gastvrouw en sommelier en Evert als freelance chef en culinair adviseur, waarbij grillen en barbecueën een van zijn specialiteiten is.
In de Gertruda Hoeve werkt Evert al meer dan 27 jaar ambachtelijk met pure, liefst regionale, ingrediënten. Het restaurant is daarom trots lid van Euro-Toques, de vereniging van ambachtelijk werkende koks.

Geïnteresseerden in het pand kunnen voor meer informatie contact opnemen met Klaassen Makelaardij in Vught (horeca) of Best Intermediair in Best (woonbestemming).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: