Chef Evert Thielen zoekt opvolger voor restaurant de Gertruda Hoeve in Son en Breugel

21 november 2019 | Thijs Jacobs

Eigenaren Marlies en Evert Thielen zoeken een opvolger voor hun restaurant de Gertruda Hoeve in het Brabantse Son en Breugel. Het 16e-eeuwse monumentale boerderijrestaurant tussen Eindhoven en Veghel is te koop of te huur als restaurant, maar kan ook als woonboerderij gebruikt worden. Totdat een opvolger gevonden is blijft het echtpaar Thielen hun gasten onveranderd verwennen in hun besloten restaurant.

Hoewel ze over reserveringen niet te klagen hebben, zijn gastvrouw-sommelier Marlies en chef Evert Thielen op zoek naar iemand aan wie ze hun multifunctionele boerderijrestaurant inclusief woonhuis kunnen overdragen.

Het koksvak is zwaar

Evert Thielen (60 jaar): “Ik heb ontzettend veel plezier in het koken, maar ik ben helaas wegens gezondheidsredenen fysiek minder goed in staat om het zware koksvak uit te oefenen op de schaal van een restaurant. Daarom zoeken we iemand die de Gertruda Hoeve wil kopen of huren. Ook koop of huur met geleidelijke overdracht van aandelen of een andere financiële variant is een optie. De nieuwe eigenaar kan hier wonen en zijn restaurant exploiteren, maar het is ook mogelijk om het gehele pand als woonhuis te benutten. Daarnaast is splitsing in twee eenheden mogelijk of eventueel splitsing van het perceel. Het perceel is ruim 1900 m2 groot en is, naast een woonhuis en restaurant, voorzien van een ruime parkeerplaats, een terras en een serre.”

Tot in de puntjes onderhouden

Sinds de zomer van 2018 is de Gertruda Hoeve niet meer als regulier restaurant geopend, maar alleen op afspraak voor private dining en besloten feesten en bijeenkomsten. Ook worden er kooklessen gegeven en kunnen groepen consumenten er zelf koken onder begeleiding van chef Evert Thielen.

Evert Thielen: “Hier hebben Marlies en ik heel veel plezier in, maar ik merk dat ik dit fysiek niet nog jaren kan doen. Alles is tot in de puntjes onderhouden en de keuken is voorzien van alle apparatuur, de nieuwe eigenaar kan er zo in. Tot we een opvolger hebben gevonden blijven we met veel enthousiasme onze gasten hier onthalen. En zij hoeven niet bang te zijn dat we hun reservering opeens annuleren in verband met de verkoop, we geven op elke reservering minimaal drie maanden vooruit garantie.”

Niet stilzitten

Evert en Marlies Thielen zitten niet stil op de dagen dat het restaurant niet gereserveerd is. Marlies werkt als freelance gastvrouw en sommelier en Evert als freelance chef en culinair adviseur, waarbij grillen en barbecueën een van zijn specialiteiten is.
In de Gertruda Hoeve werkt Evert al meer dan 27 jaar ambachtelijk met pure, liefst regionale, ingrediënten. Het restaurant is daarom trots lid van Euro-Toques, de vereniging van ambachtelijk werkende koks.

Geïnteresseerden in het pand kunnen voor meer informatie contact opnemen met Klaassen Makelaardij in Vught (horeca) of Best Intermediair in Best (woonbestemming).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: