15 jaar De RestaurantKrant (2009): Drie chefs over de waarde van restaurantgidsen

Auteur: Redactie
15 jaar De RestaurantKrant (2009): Drie chefs over de waarde van restaurantgidsen

Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen optekenen van chefs, restaurateurs, sommeliers en andere mensen uit de culinaire wereld.

In deze rubriek vind je interviews met iconische chefs, maar ook met opkomende talenten die nog aan het begin van hun carrière staan. We hebben gesproken met restaurateurs die hun hart hebben verpand aan een specifieke keuken, en met sommeliers die hun passie voor wijn met ons hebben gedeeld.

Deze week blikken wij terug op een artikel uit de eerste editie van De RestaurantKrant. In 2009 hebben drie chefs vertelt over de waarde van restaurantgidsen. Jan Marrees, Bretelli, was niet iedere dag bewust bezig met zijn sterrenniveau. Ook Indonesisch restaurant Mooi in Zeist liet weten wat zij van de gidsen vonden. “SpecialBite vind ik een erg leuk blad en Michelin is natuurlijk een gerenommeerde gids. Dat staat voor kwaliteit.” Peter Boas, Boas Deventer, legt ook geen focus op het behalen van een ster. “Wij leggen de focus op lekker eten met pure smaken. Van de restaurantgidsen vind ik Michelin er wel uitspringen.” Lees het hele artikel hier.

’15 jaar De RestaurantKrant’ is een initiatief van de redactie van De RestaurantKrant. In deze rubriek blikken wij wekelijks terug op een bijzonder verhaal uit onze archieven. Lees het hele dossier terug.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws