11 Sterren bij restaurant het Bosch

20 november 2018 | Thijs Jacobs

Na het succes van de vorige editie in 2013 organiseert het Bosch Waterfront Kitchen wederom deze novembermaand het culinaire 11 Sterren bij het Bosch. Het Bosch Waterfront Kitchen nodigt dé grote Nederlandse chefs uit de jaren '80 uit om enkele dagen de keuken van het Bosch over te nemen.

De heren Cees Helder**, Constant Fonk**, Emmanuel Mertens**, Wulf Engel**, Henk Tuin* en Paul Fagel  - samen goed voor 11 Michelinsterren – koken in november nog één keer hun ‘signature dishes’. Denk aan de ‘Ravioli de Homard’ van Cees Helder, de ‘Meringue de noisettes croustillante fourrée à la ganache au chocolat amer’ van Emmanuel Mertens of de ‘Paupiette de sole aux moules et safran’ van Paul Fagel. 

'Trip down memory lane'

De première van deze bijzondere culinaire ‘trip down memory lane’ vindt plaats op maandag 26 november 2018 aanstaande met een speciale lunch vanaf 12:00 uur. Op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december zal dit menu wederom maar nu tijdens het diner door en onder leiding van de sterren zelf voor de gasten van restaurant het Bosch gekookt worden.
 
Volgens Wulf is koken "liefde, passie, maar vooral geduld". De heren hebben dan ook ontzettend veel zin om weer een keer plaats te nemen achter de pannen. Constant: “Koken doe je vanuit je intuïtie, verbeeldingskracht, de geest en het hart."

Restaurant het Bosch, één van de mooiste plekjes van Amsterdam aan het water, organiseert veel bijzondere evenementen waarbij dit event één van de culinaire hoogstandjes van 2018 is. De grote chefs van toen, met z’n allen in de keuken van het Bosch. Dit zal een culinair genot worden en prachtige herinneren doen herleven.

Restaurant Het Bosch

‘Fine dining’ aan het Nieuwe Meer bij Het Bosch ‘Waterfront Kitchen & Bar’ Amsterdam. Heerlijk lunchen en dineren met prachtige wijnen, op één van de mooiste locaties aan het water van Amsterdam! Restaurant het Bosch is een ‘contemporary lifestyle’ restaurant met een keuken gebaseerd op de Franse Gastronomie en tegelijkertijd vertaald naar onze eigen tijd en stijl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting Michelin
Voormalig sterrenrestaurant O Mundo in Hotel De Wereld sluit

Restaurant O Mundo, gevestigd in Hotel De Wereld in Wageningen, gaat definitief dicht. Omdat de bedrijfsresultaten van het restaurant tegenvallen, heeft Hotel De Wereld besloten om het aantal hotelkamers uit te breiden ten koste van het restaurant. De sluiting is al in november. Hiermee verliest ...

Personeel Culinair
Ook de veeleisende gast vormt een uitdaging binnen de horeca

Horeca- en cateringbedrijven ervaren financieel pittige tijden. Omzet- en rendementsverhogen en het verlagen van de kosten vormen een grote uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van GROUP7 met Het Nederlands Kokspanel onder ruim 500 horeca- en cateringprofessionals, dat afgelopen voorjaar werd gehoude...

Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Bocuse d'Or
Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam...

Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

Interview Aardappel
Interview Garry de Boer: "De aardappel wordt culinair herontdekt"

Garry de Boer is al jaren culinair marketing manager van Hanos en inspireert met zijn gerechten honderden chefs in Nederland. Samen met hoofd inkoop dagvers Marcel Coulier bepaalt hij (deels) wat er bij talloze restaurants iedere dag aan producten binnenkomen. Aan de hand van een vijftal stellingen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: