11 Sterren bij restaurant het Bosch

20 november 2018 | Thijs Jacobs

Na het succes van de vorige editie in 2013 organiseert het Bosch Waterfront Kitchen wederom deze novembermaand het culinaire 11 Sterren bij het Bosch. Het Bosch Waterfront Kitchen nodigt dé grote Nederlandse chefs uit de jaren '80 uit om enkele dagen de keuken van het Bosch over te nemen.

De heren Cees Helder**, Constant Fonk**, Emmanuel Mertens**, Wulf Engel**, Henk Tuin* en Paul Fagel  - samen goed voor 11 Michelinsterren – koken in november nog één keer hun ‘signature dishes’. Denk aan de ‘Ravioli de Homard’ van Cees Helder, de ‘Meringue de noisettes croustillante fourrée à la ganache au chocolat amer’ van Emmanuel Mertens of de ‘Paupiette de sole aux moules et safran’ van Paul Fagel. 

'Trip down memory lane'

De première van deze bijzondere culinaire ‘trip down memory lane’ vindt plaats op maandag 26 november 2018 aanstaande met een speciale lunch vanaf 12:00 uur. Op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december zal dit menu wederom maar nu tijdens het diner door en onder leiding van de sterren zelf voor de gasten van restaurant het Bosch gekookt worden.
 
Volgens Wulf is koken "liefde, passie, maar vooral geduld". De heren hebben dan ook ontzettend veel zin om weer een keer plaats te nemen achter de pannen. Constant: “Koken doe je vanuit je intuïtie, verbeeldingskracht, de geest en het hart."

Restaurant het Bosch, één van de mooiste plekjes van Amsterdam aan het water, organiseert veel bijzondere evenementen waarbij dit event één van de culinaire hoogstandjes van 2018 is. De grote chefs van toen, met z’n allen in de keuken van het Bosch. Dit zal een culinair genot worden en prachtige herinneren doen herleven.

Restaurant Het Bosch

‘Fine dining’ aan het Nieuwe Meer bij Het Bosch ‘Waterfront Kitchen & Bar’ Amsterdam. Heerlijk lunchen en dineren met prachtige wijnen, op één van de mooiste locaties aan het water van Amsterdam! Restaurant het Bosch is een ‘contemporary lifestyle’ restaurant met een keuken gebaseerd op de Franse Gastronomie en tegelijkertijd vertaald naar onze eigen tijd en stijl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: