11 Sterren bij restaurant het Bosch

20 november 2018 | Thijs Jacobs

Na het succes van de vorige editie in 2013 organiseert het Bosch Waterfront Kitchen wederom deze novembermaand het culinaire 11 Sterren bij het Bosch. Het Bosch Waterfront Kitchen nodigt dé grote Nederlandse chefs uit de jaren '80 uit om enkele dagen de keuken van het Bosch over te nemen.

De heren Cees Helder**, Constant Fonk**, Emmanuel Mertens**, Wulf Engel**, Henk Tuin* en Paul Fagel  - samen goed voor 11 Michelinsterren – koken in november nog één keer hun ‘signature dishes’. Denk aan de ‘Ravioli de Homard’ van Cees Helder, de ‘Meringue de noisettes croustillante fourrée à la ganache au chocolat amer’ van Emmanuel Mertens of de ‘Paupiette de sole aux moules et safran’ van Paul Fagel. 

'Trip down memory lane'

De première van deze bijzondere culinaire ‘trip down memory lane’ vindt plaats op maandag 26 november 2018 aanstaande met een speciale lunch vanaf 12:00 uur. Op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december zal dit menu wederom maar nu tijdens het diner door en onder leiding van de sterren zelf voor de gasten van restaurant het Bosch gekookt worden.
 
Volgens Wulf is koken "liefde, passie, maar vooral geduld". De heren hebben dan ook ontzettend veel zin om weer een keer plaats te nemen achter de pannen. Constant: “Koken doe je vanuit je intuïtie, verbeeldingskracht, de geest en het hart."

Restaurant het Bosch, één van de mooiste plekjes van Amsterdam aan het water, organiseert veel bijzondere evenementen waarbij dit event één van de culinaire hoogstandjes van 2018 is. De grote chefs van toen, met z’n allen in de keuken van het Bosch. Dit zal een culinair genot worden en prachtige herinneren doen herleven.

Restaurant Het Bosch

‘Fine dining’ aan het Nieuwe Meer bij Het Bosch ‘Waterfront Kitchen & Bar’ Amsterdam. Heerlijk lunchen en dineren met prachtige wijnen, op één van de mooiste locaties aan het water van Amsterdam! Restaurant het Bosch is een ‘contemporary lifestyle’ restaurant met een keuken gebaseerd op de Franse Gastronomie en tegelijkertijd vertaald naar onze eigen tijd en stijl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: