Je hebt gezocht op: restaurant
Oliver Green opent nieuwe flagship locatie op Amsterdams Gelderlandplein
Gezond eten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijzen Stefan Hoogeveen en Merel Keizers opnieuw met de opening van hun nieuwste Oliver Green locati...
Loetje opent in hart van Tilburg
Loetje breidt uit in Brabant met de opening van een nieuwe locatie in het voormalige Kantongerecht aan het Stadhuisplein in Tilburg. De opening staat...
Lekker500 vaart eigen koers: een nieuwe nummer 3, 13 nieuwe namen in de top-100
De gloednieuwe 2026 editie van dé restaurantgids van Nederland, Lekker500, laat zien dat de Nederlandse gastronomie springlevend is. Met Brut17...
Sanne Poppen van restaurant The Millèn wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2025
Sanne Poppen van restaurant The Millèn in Rotterdam is uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2025. Deze eervolle...
SVH onthult Top 10 wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2025/2026
Vrijdag 31 oktober 2025 maakte Stichting Vakbekwaamheid Hospitality (SVH) de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2025/2026 bekend. Er wer...
Sterrenregen: Hét Michelinnieuwsoverzicht van oktober
De culinaire wereld staat nooit stil, zeker niet die van Michelin. Daarom serveren we elke maand een overzicht van het laatste nieuws rondom Michelin:...
Noah Wynants van De Librije in top 3 Beste jonge chef ter wereld
Elke twee jaar zoekt de gerenommeerde S.Pellegrino Young Chef Academy Competition naar de jonge chef die de toekomst van gastronomie zal bepalen &ndas...
Restaurant BlueBlood in Hilton Den Haag opnieuw verkozen tot ‘Beste Hotel-Restaurant van Nederland’
Restaurant BlueBlood maakt met trots bekend dat het voor het tweede jaar op rij is uitgeroepen tot ‘Beste Hotel-Restaurant van Nederland’...
Vapiano Nederland sluit definitief de deuren
De Italiaanse restaurantketen Vapiano heeft aangekondigd dat haar activiteiten in Nederland per 26 oktober 2025 zijn beëindigd. Daarmee komt een...
SevenPaintings dinershow voor het eerst gelanceerd in Nederland
The Art of Dining is een zinnenprikkelende dinnershow waarin kunst, technologie en gastronomie verweven worden. De avond bestaat uit zeven gangen, waa...
Nieuwe culinaire bestemming in Waalwijk: Este opent haar deuren
In het oudste monument van Waalwijk, een voormalige kloosterboerderij uit 1440, heeft sinds 14 oktober restaurant Este haar deuren geopend. De nieuwe...
Oud-eigenaar Coulisse* start met Café-Bar Vita Lente in Amsterdam-West
Na de sluiting van Amsterdams sterrenrestaurant Coulisse* heeft ondernemer Simon Witmaar een nieuwe weg ingeslagen met de opening van Vita Lente aan d...
Het Nederlandse concept Zusje gaat naar Duitsland: eerste restaurant opent in Aken
Het is het meest succesvolle horecaconcept van Nederland: Zusje. Nu waagt Zusje de stap over de grens en opent midden februari 2026 haar eerste restau...
PUNE: Luxe geurlijn uit Maastricht voor de horeca
Steeds meer vooruitstrevende hotels en toprestaurants in de Benelux ontdekken PUNE als een onderscheidend element binnen hun hospitality-ervaring. Dez...
Loesje Tieleman (28) heeft 4 zaken in Rotterdam: “Overdag ontbijt, ’s avonds cocktails”
Ze was twintig toen ze de vergunningen voor haar eerste horecazaak aanvroeg. “Het grappige is…”, aldus Loesje Tieleman. “&h...
Charlotte Mauritz: Waar ego’s verdwijnen en smaak overblijft
Er zijn momenten in de horeca die je niet plant, maar die gewoon moeten gebeuren. Niet omdat er ruimte in de agenda is, maar omdat het gevoel klopt. Z...
Sterrenrestaurant De Moerbei is in een nieuw jasje gestoken
Een jaar na de overname van restaurant De Moerbei in Warmond is het tijd voor een nieuwe fase. Chef-kok Michael Corpel en gastheer-vinoloog Frank de H...
The Wanderer by Dutch Cocktail Club: nieuwe cocktail & food hotspot op Schiphol Airport
Reizigers op Schiphol hebben er een nieuwe bestemming bij: The Wanderer by Dutch Cocktail Club. Dit gloednieuwe restaurant en bar in Lounge 1 opent op...
Michelin breidt gids tien dagen na uitreiking alweer uit met nieuwe restaurants
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben niet stilgezeten sinds de uitreiking op 6 oktober 2025. Vandaag zijn er opnieuw zes restaurants opgenomen...
Restaurantketens trekken jaarlijks 7,3 miljoen bezoekers
Nederlandse restaurantketens trokken het afgelopen jaar 7,3 miljoen bezoekers. 't Zusje is het populairst (13%). Restaurantketens zijn vooral populair...
Rheezer Bistro viert 25-jarig jubileum met onvergetelijk ‘Six Hands Dinner’
Op 13 oktober jongstleden vierde Rheezer Bistro haar 25-jarig jubileum met een bijzonder culinair hoogtepunt: een feeste...
Serre Restaurant in Hotel Okura Amsterdam verrijkt ochtendroutine met nieuw ontbijtconcept
Serre Restaurant, het met een Michelin Bib Gourmand bekroonde restaurant van Hotel Okura Amsterdam, opent haar deuren voor een geheel nieuw ontbijtcon...
Gerenommeerde chefs starten wereldwijde culinaire tour ter ere van Jonnie Boer
A Walk in the Dutch Lowlands is een bijzondere culinaire tour door meerdere wereldsteden, opgezet door topchefs Joris Bijdendijk (RIJKS*, Amsterdam) e...
Investeren in... kerstdecoratie
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...
La Place opent thematisch restaurant in Nationaal Militair Museum
La Place opent op vrijdag 10 oktober een nieuw, vast restaurant in het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg. In de sfeer van een veldkeuken...
Michelin deelt sleutels uit aan 17 hotels in Nederland: De L'Europe ontvangt er drie
Daags na de Michelinceremonie voor restaurants, zijn ook de eerste Michelinsleutels uitgereikt aan hotels in Nederland. Op woensdagavond 8 oktober 202...
Nederland als perfect alcoholvrij wijnland? Cul Sec lanceert cuvée 2025
Vorig jaar september werden de eerste flessen Cul Sec ontkurkt in het Voedselstation van Fruitslagers in Culemborg. Een jaar, twee voorjaarsspecials e...
SVH en Greendish lanceren nieuwe online Academy over duurzaam en gezond eten
SVH en Greendish introduceren samen de vernieuwde Greendish Academy: een uitgebreide online leeromgeving op het platform SVH Horecatalent. De Academy...
Smelt stopt met jaarlijkse pop-up, breidt Amsterdamse vestiging uit en opent in Breda
Na vijf winters vol gesmolten kaas, lange tafels en dampende pannen fondue sluit Smelt het hoofdstuk in het Westerpark (Amsterdam) definitief af. De g...
Bocuse d’Or Nederland geselecteerd voor Europese finale in Marseille
Dinsdag 7 oktober maakte de organisatie van de prestigieuze internationale kookwedstrijd Bocuse d’Or bekend dat Team Bocuse d’Or Nederland...
Michelin 2025: tien restaurants verliezen een of meer sterren
Vijf restaurants kregen maandag 6 oktober in Maastricht een nieuwe Michelinster en twee restaurants mochten twee sterren in ontvangst nemen. Er werden...
De Kromme Dissel by Fletcher houdt Michelin-recordreeks in stand
Al 54 jaar op rij schittert er een Michelinster boven Heelsum. Waar andere restaurants komen en gaan, houdt De Kromme Dissel stand: ook dit jaar mag h...
Restaurant Latour in Grand Hotel Huis ter Duin behoudt Michelinster voor 21e keer op rij
Restaurant Latour, gelegen in Grand Hotel Huis ter Duin, heeft opnieuw bewezen tot de absolute top van de gastronomie te behoren. Voor de 21e keer op...
Betalingsopties in 2025: maak het makkelijk voor je gasten
Waar je voorheen een kassalade vol munten en briefjes nodig had, is de betaalervaring in 2025 vooral digitaal, snel en mobiel. Als horecaondernemers b...
Michelin 2025: 5 nieuwe restaurants met *-ster, 2 met **-sterren en Librije ontvangt ***-sterren
Naar jaarlijkse gewoonte werd in het MECC te Maastricht het nieuwe palmares van de Gids bekendgemaakt. Twee restaurants werden onderscheiden met twee...
Sommelier Steven van Roemburg maakt overstap van Meliefste naar Restaurant 16th
Na jarenlange toewijding aan het gerenommeerde Meliefste in Wolphaartsdijk, zet Steven van Roemburg zijn passie voor wijn en gastbeleving voort bij Ro...
Cathy Moerdijk en Imko Binnerts nemen afscheid van boutiquehotel en visrestaurant
Na meer dan drie decennia gezamenlijk in de horeca, nemen Cathy Moerdijk en Imko Binnerts (SVH Meesterkok en Herbergier) afscheid van de dagelij...
Uitdagende praktijkproeven voor finalisten Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs
Op 22 september 2025 namen tien finalisten van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) 2025 het tegen elkaar op tijdens de pra...
Dit zijn de 42 restaurants die door Michelin zijn toegevoegd aan Gids 2025
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben dit jaar 42 nieuwe restaurants opgenomen in de gids. Deze nieuwe restaurants kregen meteen een perso...
Gyojasang brengt Korean BBQ naar Rotterdam
Na Amsterdam, Antwerpen, Brussel en Barcelona is Rotterdam nu ook een vestiging rijker: Gyojasang Korean BBQ. Aan de Mauritsweg 6 is onlangs de nieuws...