Ondernemen in Lelystad. “Bij het bepalen van het nieuwe menu houden we heel erg rekening met de seizoenen en of producten hier uit de buurt kome...
Op 24 april heeft de jaarlijkse sterrenceremonie van Michelin Nederland plaatsgevonden in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Elk jaar worden alle chefs...
Als horecaondernemer kan je kiezen voor verschillende betaalmogelijkheden, met ieder zijn voor- en nadelen. Je wilt het uiteraard de gast en jezelf zo...
Als servicegerichte horecaondernemer wil je het jouw gast zo makkelijk mogelijk maken om af te rekenen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor, me...
Het is weer tijd voor de Lekker500. Dé restaurantgids die al 45 jaar uitzoekt wat de beste adressen zijn voor de lekkerbek. Mocht je als consum...
De Netflix van sterrenchefs, Cheflix, heeft een investering opgehaald van 2 miljoen euro. Cheflix is sinds de start in januari 2021 een groot succes....
2020 was een veelbewogen jaar. Een jaar waarin we op onze website en via de nieuwsbrieven jullie - als restaurantondernemers - zo veel mogelijk n...
Als horecaondernemer verkoop je gastvrijheid, maar juist het bieden van gastvrijheid stelt de branche voor grote uitdagingen vanwege de regels met bet...
De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om...
Goh wat mis ik het…het praatje met de enthousiaste horecaondernemers, die altijd creatief en bevlogen over het vak met mij praten; de gastvrije...
Ook online zijn er omgangsvormen die je in acht dient te nemen. Je wilt natuurlijk niet alleen fysiek, maar ook via e-mail en social media een goede i...
Restaurant Simple in Utrecht is geen vegetarisch restaurant, maar een restaurant waar groenten de hoofdrol, of in ieder geval een belangrijke bijrol,...
De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel...
En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe...
Als horecaondernemer ben je gastvrij, vriendelijk en geduldig. Maar er zijn van die momenten dat je letterlijk uit je vel kunt springen omdat gasten v...
De maarteditie van De RestaurantKrant is uit! Niet alleen hebben we een fonkelnieuw design, maar we spreken ook nog eens met de eigenaren van restaura...
Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we het...
16 procent van de Nederlanders schaamt zich voor de tafelmanieren van zijn of haar partner. Vooral vrouwen (21 procent) zijn niet te spreken over de e...
Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we de K...
Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we het onder...
Nederland krijgt een positieve impuls op het gebied van gastvrijheid, met een nieuwe lichting jonge en talentvolle gastvrouwen en -heren in de top van...
Hotels zetten meer en meer in op beleving. Mövenpick Siam Hotel Na Jomtien Pattaya biedt een arrangement aan waarbij plezier voor het gezi...
Gourmetten is nog steeds ongekend populair. De oer-Hollandse traditie is vooral geliefd onder jongeren tot 34 jaar; slechts 3 procent vermijdt de pann...
Normaliter schrijf ik mijn columns vanuit ervaring. Dit keer wil ik graag een uiterst interessant restaurantonderzoek onder de aandacht brengen. Een...
Je hebt het zelf vast wel eens meegemaakt als gast. Je wordt, met een heel gezelschap, gevraagd plaats te nemen aan tafel en er is geen tafelindeling...
Op 18 mei is tijdens de ledenvergadering van Gastvrijheidsgilde Nederland een nieuw bestuur geïnstalleerd. Onder leiding van de nieuwe voorzitter F...
Na hun huwelijksreis weten Jan-Cees en Paula Garvelink het zeker: wij willen een eigen zaak. Op het Grote Kerkhof in Deventer, aan de voet van de Lebu...
Vanaf september zal Anne-Marie van Leggelo tips en adviezen ten aanzien van etiquette geven in "De RestaurantKrant.":http://www.derestaurantkrant.nl G...
Onderzoek van de Britse online restaurantboekingssite Bookatable wijst uit dat veel Britten zich storen aan andere gasten. Wij presenteren hun grootst...
Kan uw personeel nog wat bijscholing gebruiken? Stuur ze dan naar de 'School for Butlers and Hospitality'. De school verhuist vanaf september naar h...
Recensies moet je als horecaondernemer serieus nemen tegenwoordig. Recensiesites hebben een grote dekking en worden voor de gast steeds bepalender voo...
Nog tien dagen en dan begint het culinaire evenement Prikkel je Zintuigen. "Schrijf u in":http://www.leventi.nl/prikkeljezintuigen_gilze.php en bezoek...
Op het Prikkel je Zintuigen-evenement, 29 t/m 31 oktober, legt Mise en Place de focus op personeel in de horeca. Volg workshops over etiquette en gast...
Er bestaan regels en etiquette hoe het urinoir te gebruiken en wat te doen als er al een aantal bezet zijn. Het moge duidelijk zijn dat men in dit res...
Knallen in de horeca bezoekt deze week het restaurant van Snowbase in Terneuzen. Willem Reimers gaat samen met Laura de Weerdt en Jan Veneman de zwart...
Rotterdammers koesteren een bijna religieuze liefde voor de Maas. De havens, de bruggen en alle mooie plekjes die aan het water te vinden zijn maken h...
Terminologie in de restaurantsector is voor de een heel gewoon en voor de ander een lastige zaak. De RestaurantKrant legt een lijstje aan met uitleg v...