Dit zijn de 10 beste nieuwe restaurants in Nederland

17 september 2019 | Thijs Jacobs

En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe restaurants. Vervolgens was het aan de gast om te stemmen. Wie de trotse winnaars zijn, lees je hieronder:

De winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019

Gasten en topchefs kiezen Frenchie, Vandal en The Lemon Tree als top 3 ‘Beste Nieuwe Restaurants in Nederland'

Welk nieuwe restaurant hoort direct bovenaan ieders culinaire wishlist? Op 16 september beantwoordde TheFork die vraag tijdens TheFork Restaurants Awards in Het Sieraad in Amsterdam. Tijdens een 4-gangendiner van chef Dennis Huwaë (Daalder) presenteerde Miljuschka Witzenhausen aan zo’n 200 genodigden de lijst van beste culinaire nieuwkomers. Wie een ‘Amsterdams feestje’ vol gevestigde namen verwachtte, werd smakelijk verrast. Goed eten gebeurt in heel Nederland. En in alle prijsklassen. Groot winnaar en aanvoerder van de lijst is Frenchie in Haarlem (ook te zien op de foto boven het bericht, red.), een nominatie van chef Dennis Kuipers (Vinkeles*). 

Kuipers: ‘Bij Frenchie kun je elk moment van de dag naar binnenlopen - je voelt je er altijd thuis. Je merkt echt dat Tim goed geschoold is. Van lekkere sappen tot toffe terrines, alles klopt wat hij maakt.’ De woonkamer van Haarlem, zoals eigenaren Tim Eleveld en Lisa Landman hun restaurant beschrijven, ontving met hun funky kaart en oprechte service de meeste stemmen van TheFork-gebruikers. Tim: "Euforisch! Je hoopt het, maar het is niet iets wat je mag verwachten en helemaal tussen dit soort mooie restaurants. Echt, fantastisch!"

Frenchie, Haarlem

De tweede en derde plaats gingen respectievelijk naar Vandal uit Rotterdam en The Lemon Tree in Deventer. Vandal werd door Fred Mustert (Restaurant Fred) geprezen om zijn innovatieve energie en fusion cuisine. The Lemon Tree dankt zijn nominatie volgens Martin Kruithof (De Lindenhof*) aan de combinatie van vernieuwing, service en gezelligheid.

Top 10 Beste Nieuwe Restaurants van Nederland
 

1. Frenchie – Haarlem – Genomineerd door: Dennis Kuipers
Haarlems buurtrestaurant met een gezond, vers en funky gekruid menu.
 

2. Vandal – Rotterdam – Genomineerd door: Fred Mustert
Een fusie van Japanse en Mediterrane keukens in een stylish street art interieur.
 

3. The Lemon Tree – Deventer – Genomineerd door: Martin Kruithof
Gezellig gastronomisch direct aan de keuken.
 

4. Frunk – Brunssum – Genomineerd door: Michel van der Kroft
Gastronomie uit eigen kas in een huiselijke setting.
 

5. Kook Atelier – Den Burg (Texel) – Genomineerd door: Jef Schuur
Lokaal koken volgens de seizoenen.
 

6. The Green Rose – Arnhem – Genomineerd door: Mike Cornelissen
Ragfijne gerechtjes laten zien wat de natuur te bieden heeft.
 

7. Bar Alt – Amsterdam – Genomineerd door: Egon van Hoof
Fine dining gecombineerd met craft bieren van 's werelds beste brouwers.
 

8. Fico – Utrecht – Genomineerd door: Tonny Berentsen
Wekelijks wisselende gastronomische gerechten zonder stijve etiquettes. 
 

9. Restaurant Smink – Wolvega – Genomineerd door: Dennis van den Beld
Een verfijnde culinaire ode aan Friesland.
 

10. Restaurant Doyy – Eindhoven – Genomineerd door: Soenil Bahadoer
Doyy - vertaald: voldoening - doet met ‘n Franse basis en Oosterse en Aziatische smaken haar naam eer aan.

Over TheFork Restaurants Awards

Voor TheFork Restaurants Awards nomineerden 31 Nederlandse topchefs, restaurants die openden tussen januari 2018 en februari 2019 en zich (nog) geen sterrenzaak mogen noemen. De top 10 werd bepaald door TheFork-gebruikers door te stemmen op hun favoriete restaurants. Met TheFork Restaurants Awards wil TheFork, voorheen IENS, Nederland op culinair gebied op de kaart zetten. Joyce Teune, B2B Director TheFork: ‘Het blijkt maar weer hoeveel mooie restaurants hier elk jaar openen. We hebben culinair gezien veel om trots op te zijn.’

De complete lijst van alle nominaties en hun beoordeling vind je op TheForkRestaurantsAwards.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw restaurant belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw on ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: