'City chic' bij restaurant Citroen

14 oktober 2010
'City chic' bij restaurant Citroen

Rotterdammers koesteren een bijna religieuze liefde voor de Maas. De havens, de bruggen en alle mooie plekjes die aan het water te vinden zijn maken het een plek om van te houden. Gelegen op de Kop van Zuid aan de voet van de Erasmusbrug ligt de nieuwste aanwinst: restaurant Citroen. Een warm, huiselijk restaurant tussen de hoge wolkenkrabbers, met een warm en toegewijd team.

*Toplocatie*
Rotterdammers hebben in no-time de Kop van Zuid een hippe hotspot zien worden met de bouw van indrukwekkende woontorens en kantoorgebouwen. Niet alleen het nieuwe Luxor staat in de spotlights; de hele pier gonst van de bedrijvigheid. Tussen de torenhoge moderne wolkenkrabbers en op loopafstand van het theater, nodigt een frisse, citroengele gevel iedereen uit aan tafel. Mirjam Citroen is de eigenaresse van het gezellige restaurant en zij is geen onbekende van deze plek.

*Topgastvrouw*
Als bedrijfleidster van Zenne op Zuid had Mirjam Citroen de afgelopen jaren het restaurant onder haar hoede. Recep Aluç is met Zenne inmiddels weer teruggekeerd naar de Willemskade, de plek waar hij ooit begonnen is, maar Mirjam blijft op het opkomende en hippe Zuid. Met restaurant Citroen is deze topgastvrouw nu voor zichzelf begonnen. Alle dagen is zij zelf in het restaurant aanwezig voor iedereen en heeft met haar kennis van de echte etiquette de gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Met haar jarenlange ervaring bij bekende Rotterdamse zaken als De Harmonie, Dudok en Loos, is Mirjam klaar voor haar eigen restaurant Citroen. Dat is meteen te proeven.

*'What’s cooking?'*
Met een verleidelijke kaart van klassiekers uit de Frans Italiaanse keuken, biedt Citroen een smaakvolle, gevarieerde kaart met een duidelijke passie voor vers. De lunchkaart bevat kleine en warme gerechten die in een handomdraai op tafel staan voor de vele omliggende kantoren. Dit kan zowel binnen als op het city terras van Citroen. Tussen de hoge gebouwen zit je heerlijk beschut tussen klimop en bloemen. Een theatermenu voor een voorstelling speelt eveneens een belangrijke rol. Citroentaart en –sorbet staan vanzelfsprekend ook op de kaart!

Op de foto: Mirjam Citroen

~Frank Lindner~

Overig nieuws