'City chic' bij restaurant Citroen

14 oktober 2010 |
'City chic' bij restaurant Citroen<

Rotterdammers koesteren een bijna religieuze liefde voor de Maas. De havens, de bruggen en alle mooie plekjes die aan het water te vinden zijn maken het een plek om van te houden. Gelegen op de Kop van Zuid aan de voet van de Erasmusbrug ligt de nieuwste aanwinst: restaurant Citroen. Een warm, huiselijk restaurant tussen de hoge wolkenkrabbers, met een warm en toegewijd team.

Toplocatie
Rotterdammers hebben in no-time de Kop van Zuid een hippe hotspot zien worden met de bouw van indrukwekkende woontorens en kantoorgebouwen. Niet alleen het nieuwe Luxor staat in de spotlights; de hele pier gonst van de bedrijvigheid. Tussen de torenhoge moderne wolkenkrabbers en op loopafstand van het theater, nodigt een frisse, citroengele gevel iedereen uit aan tafel. Mirjam Citroen is de eigenaresse van het gezellige restaurant en zij is geen onbekende van deze plek.

Topgastvrouw
Als bedrijfleidster van Zenne op Zuid had Mirjam Citroen de afgelopen jaren het restaurant onder haar hoede. Recep Aluç is met Zenne inmiddels weer teruggekeerd naar de Willemskade, de plek waar hij ooit begonnen is, maar Mirjam blijft op het opkomende en hippe Zuid. Met restaurant Citroen is deze topgastvrouw nu voor zichzelf begonnen. Alle dagen is zij zelf in het restaurant aanwezig voor iedereen en heeft met haar kennis van de echte etiquette de gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Met haar jarenlange ervaring bij bekende Rotterdamse zaken als De Harmonie, Dudok en Loos, is Mirjam klaar voor haar eigen restaurant Citroen. Dat is meteen te proeven.

'What’s cooking?'
Met een verleidelijke kaart van klassiekers uit de Frans Italiaanse keuken, biedt Citroen een smaakvolle, gevarieerde kaart met een duidelijke passie voor vers. De lunchkaart bevat kleine en warme gerechten die in een handomdraai op tafel staan voor de vele omliggende kantoren. Dit kan zowel binnen als op het city terras van Citroen. Tussen de hoge gebouwen zit je heerlijk beschut tussen klimop en bloemen. Een theatermenu voor een voorstelling speelt eveneens een belangrijke rol. Citroentaart en –sorbet staan vanzelfsprekend ook op de kaart!

Op de foto: Mirjam Citroen

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: