Mobieltjesterreur

15 oktober 2015 |
Mobieltjesterreur

Normaliter schrijf ik mijn columns vanuit ervaring. Dit keer wil ik graag een uiterst interessant restaurantonderzoek onder de aandacht
brengen. Een tijdje geleden dook een opmerkelijk bericht op Craiglist (de grimmige versie van Marktplaats) op. Het artikel is alleen al in Nederland 100.000 keer geliked, 50.000 keer gedeeld en 507 keer getweet.

Langzame service
Tien jaar lang kreeg een populair restaurant in New York klachten over een langzame service. Moest het bedienend personeel getraind worden of kon het keukenpersoneel het niet aan? Het restaurant trainde zijn personeel, paste het menu aan en huurde meer personeel in. Niets hielp.

Beveiligingscamera’s
Tot een bedrijf het restaurant adviseerde om de tapes van de beveiligingscamera’s, die daar al tien jaar hingen, te vergelijken. Er werd een vergelijking gemaakt tussen 1 juli 2004 en 3 juli 2014: twee drukke dagen waarop het aantal gasten vrijwel gelijk was. Wat was er veranderd in die tien jaar tijd?

1 juli 2004
De gasten lopen naar binnen en krijgen een plaats toegewezen. Van de 45 gasten willen er 3 een andere tafel. De gasten krijgen de menukaart en doen er ongeveer 8 minuten over voordat ze een keuze gemaakt hebben. De bediening neemt vrijwel direct de bestelling op en na 6 minuten wordt het eten bij de gasten gebracht. Er worden twee gerechten teruggestuurd, die vermoedelijk te koud waren. De bediening blijft de etende gasten in de gaten houden, zodat er snel gereageerd kan worden wanneer zij iets nodig hebben. Als de gasten zijn uitgegeten, wordt hen de rekening gegeven en binnen 5 minuten zijn ze vertrokken.
De gemiddelde tijd van binnenkomst tot vertrek is 1 uur en 5 minuten.

3 juli 2014
De gasten lopen naar binnen en krijgen een plaats toegewezen. Van de 45 gasten willen er 18 een andere tafel. Ze krijgen de menukaart en nog voordat die geopend wordt, pakt de meerderheid van de gasten zijn mobiele telefoon, waarna 7 gasten direct de bediening roepen met vragen over wifi. De bediening benadert de tafels om de bestellingen op te nemen. De meerderheid heeft dan de menukaart nog niet eens geopend en vraagt het personeel te wachten. De gasten openen het menu, leggen hun telefoon erop en blijven doorspelen. Het duurt 21 minuten voordat de bestelling is opgenomen. Bijna de helft van de gasten neemt 3 minuten de tijd om foto’s te maken van het gerecht. Hierdoor is het eten koud geworden en sturen 9 gasten het terug. Aangezien de meeste gasten continu bezig zijn met hun telefoons, duurt het ongeveer 20 minuten langer tot zij klaar zijn met eten. Vervolgens vragen ze om de rekening en duurt het 15 minuten langer dan in 2004 om deze te betalen en het restaurant te verlaten. De gemiddelde tijd van binnenkomst tot vertrek is 1 uur en 55 minuten.

Mystery solved!

Met stijlvolle groet,

Anne-Marie van Leggelo
www.etiquettebureau.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: