Nieuw: Zo heurt het

1 september 2014 |
Nieuw: Zo heurt het

Vanaf september zal Anne-Marie van Leggelo tips en adviezen ten aanzien van etiquette geven in De RestaurantKrant. Gewapend met een vlotte pen en haar deskundige blik is zij nietsontziend wanneer het etiquette betreft. In de septemberuitgave van De RestaurantKrant laat zij zien wat er allemaal mis kan gaan bij de ontvangst in het restaurant. Alvast een voorproefje:

Erg onpersoonlijk
Met veel bombarie opende het nieuwe ‘place to be’-restaurant haar deuren. Het was me gelukt een tafeltje te reserveren. Ik was erg benieuwd, want de locatie was geweldig en de inrichting stijlvol, trendy en verrassend. Het publiek idem dito. Het eten was top met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en het personeel aardig en hardwerkend. Toch heeft het bijna een jaar geduurd voordat ik daar weer aan dat tafeltje zat.
Waarom? Het was erg onpersoonlijk.

Wat was je naam?
Bij binnenkomst zag ik een charmante dame die de deur opendeed, maar me niet echt aankeek tijdens de begroeting. Vervolgens de ‘good looking’ jongeman die me mijn naam vroeg met de woorden: ‘wat was je naam?’, waarop hij mij de rug toekeerde. Mijn jas werd niet aangenomen en er ontstond een verhitte discussie naast me tussen twee gastvrouwen over een dubbele reservering. De begeleiding naar de tafel van de ober die, in te rap tempo, ons vooruit ging en al wegliep voordat wij zaten. Helaas was deze eerste indruk niet meer goed te maken met het overheerlijke eten in de sfeervolle setting. De toon was gezet. Zo jammer en tegelijkertijd zo onnodig.

Verder lezen?
Dat kan in de septembereditie van De RestaurantKrant. Houd de brievenbus en de website dus goed in de gaten.
"ADVIEZEN NODIG? ANNE-MARIE VAN LEGGELO KAN JE VERDER HELPEN. KLIK OP DEZE LINK VOOR DE WEBSITE VAN HAAR ETIQUETTEBUREAU":http://www.etiquettebureau.com/en/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN in actie! #BlackMonday: final sale horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) lanceert de landelijke campagne #BlackMonday, die op maandag 7 december van start gaat. Onder de noemer #BlackMonday worden horecaondernemers opgeroepen deel te nemen aan de landelijke actie. Met de campagne wil KHN duidelijk maken dat als de overheid niet per omga ...

Wet- en regelgeving
Cao horeca verlengd tot eind 2021

FNV Horeca, CNV Vakmensen en werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zijn overeengekomen de huidige cao in de horeca met een jaar te verlengen onder gelijke voorwaarden. De drie partijen zijn het er over eens dat d ...

Corona
"Honderden miljoenen voor horeca en cultuur"

Haagse bronnen melden aan de NOS dat sectoren die flink geraakt zijn door de coronacrisis en daardoor een zeer groot omzetverlies lijden, kunnen rekenen op honderden miljoenen steun vanuit Den Haag. Volgens de NOS zet het kabinet de komende dagen de puntjes op de i. Bedrijven die meer dan 70 proc ...

Interview Digitaal Ondernemen
Horecamarketing op socials: influencers als spin in het web

Bij een goede marketingstrategie mag social media niet ontbreken. Wil je verzekerd zijn van een groot bereik, dan kun je haast niet om ‘influencers’ heen. Die influencers vind je op Youtube, op hun eigen blogs, Facebook, Instagram, Snapchat of TikTok. Wie een influencer inzet, meestal te ...

KHN Corona
Deel van de horeca dreigt op 17 januari open te gaan, ondanks maatregelen

Vorige week kondigden verschillende horecaondernemers aan om hun zaken op 17 januari te willen openen, ongeacht de dan geldende maatregelen. Zij hebben zojuist verkondigd tegenover Omroep Brabant dat ze het vertrouwen in het kabinet hebben opgezegd en hoe dan ook zullen openen op 17 januari. Omd ...

Economie Corona
Horeca na kunst en cultuur meest pessimistisch over economische vooruitzichten

De vooruitzichten van het Nederlandse bedrijfsleven over de eigen verkopen op de korte termijn zijn sinds de zomer sterk verslechterd. De economie zal naar verwachting tijdelijk weer een stap terug moet doen. Vooral de commerciële dienstverlening heeft pessimistischere verwachtingen voor de kom ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: