Zilveren Oester naar team Ciel Bleu

7 maart 2012 |
Zilveren Oester naar team Ciel Bleu

De Zilveren Oester 2012 is gewonnen door het team van Okura Amsterdam. Freek Dekker en Kevin Man van het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu wisten de vakjury te overtuigen.

Verbinding kookkunst en gastheerschap
Dekker en Man wisten de jury te overtuigen met hun bijzondere menukeuze en wijnen en werden uitgeroepen tot het beste team in de Zeelandhallen in Goes. De prijs wordt uitgereikt aan het team dat het best de verbinding maakt tussen kookkunst en gastheerschap.

"Ik wist dat we sterk waren"
Onno Kokmeijer, Executive Chef van Ciel Bleu, is blij met de overwinning. “We hebben de afgelopen tijd verschillende combinaties uitgeprobeerd en voorgeproefd. Ik wist dat we een goede inzending hadden dit jaar, maar ook de andere deelnemers waren vertegenwoordigd met sterke teams. Dat het team van ons restaurant gewonnen heeft, maakt mij natuurlijk erg trots.”

Ingrediënten uit de zee
Chef de Partie Freek Dekker was binnen het team verantwoordelijk voor de creatie van het viergangenmenu en werd hierop beoordeeld door een sterke jury. In de gepresenteerde gerechten voerden vis, schaal- en schelpdieren de hoofdtonen.

Sterke jury
De keukenjury bestond uit Mario Ridder van restaurant de Zwetheul, Edwin Vinke van restaurant de Kromme Watergang, Lucas Rive van restaurant de Bokkedoorns, Erik van Loo van restaurant Parkheuvel en Jannis Brevet van restaurant Inter Scaldes.

Bijpassende wijnen
Kevin Man, Assistant Service Manager van Ciel Bleu, presenteerde bijpassende wijnen en was verantwoordelijk voor de showtafel.

Topgastronomen geven oordeel
Man werd onder meer beoordeeld door Claudia Brevet en Arnold Zwartkruis van restaurant Inter Scaldes en Blanche Vinke van restaurant de Kromme Watergang.

Video-impressie door IsoCam


Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: