Zilveren Oester naar team Ciel Bleu

7 maart 2012 |
Zilveren Oester naar team Ciel Bleu<

De Zilveren Oester 2012 is gewonnen door het team van Okura Amsterdam. Freek Dekker en Kevin Man van het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu wisten de vakjury te overtuigen.

Verbinding kookkunst en gastheerschap
Dekker en Man wisten de jury te overtuigen met hun bijzondere menukeuze en wijnen en werden uitgeroepen tot het beste team in de Zeelandhallen in Goes. De prijs wordt uitgereikt aan het team dat het best de verbinding maakt tussen kookkunst en gastheerschap.

"Ik wist dat we sterk waren"
Onno Kokmeijer, Executive Chef van Ciel Bleu, is blij met de overwinning. “We hebben de afgelopen tijd verschillende combinaties uitgeprobeerd en voorgeproefd. Ik wist dat we een goede inzending hadden dit jaar, maar ook de andere deelnemers waren vertegenwoordigd met sterke teams. Dat het team van ons restaurant gewonnen heeft, maakt mij natuurlijk erg trots.”

Ingrediënten uit de zee
Chef de Partie Freek Dekker was binnen het team verantwoordelijk voor de creatie van het viergangenmenu en werd hierop beoordeeld door een sterke jury. In de gepresenteerde gerechten voerden vis, schaal- en schelpdieren de hoofdtonen.

Sterke jury
De keukenjury bestond uit Mario Ridder van restaurant de Zwetheul, Edwin Vinke van restaurant de Kromme Watergang, Lucas Rive van restaurant de Bokkedoorns, Erik van Loo van restaurant Parkheuvel en Jannis Brevet van restaurant Inter Scaldes.

Bijpassende wijnen
Kevin Man, Assistant Service Manager van Ciel Bleu, presenteerde bijpassende wijnen en was verantwoordelijk voor de showtafel.

Topgastronomen geven oordeel
Man werd onder meer beoordeeld door Claudia Brevet en Arnold Zwartkruis van restaurant Inter Scaldes en Blanche Vinke van restaurant de Kromme Watergang.

Video-impressie door IsoCam


Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Nieuwe sim-kaart

Zojuist hebben we onze wekelijkse vergadering gehad. Isabel, Rutger, Mark en ik nemen dan het nieuwe week- en Paasmenu door en evalueren wat er vorige week goed ging en wat er deze week beter kan. Paar dingen: op maandag gaan we dicht, het weekmenu is akkoord en voor de bestellingen hebben we een ni...

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: