Zilveren Koksmes voor emotionele Lensen

11 januari 2012 |
Zilveren Koksmes voor emotionele Lensen<

Zoë Lensen van restaurant Oud Sluis uit Sluis heeft vandaag 'Het Zilveren Koksmes' gewonnen op het NK Jonge Koks tot 25 jaar. Vol emotie nam ze de prijs in ontvangst van de jury nadat ze eerst drie kussen ontving van souschef Nick Bril,
ook werkzaam bij het restaurant in Sluis. Lensen was de enige vrouwelijke deelneemster aan de wedstrijd.

Haar speech
"Ik vond het heel leuk om de wedstrijd te doen. Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen", vertelt de verbaasde nummer één. In haar speech bedankte ze Nick Bril, Sergio Herman en Onno Kokmeijer.


Zoë Lensen geflankeerd door Wynand Vogel, Gerrit Greveling en Nick Bril

Zilver en brons
Patrick van Hogeloon van Restaurant Chateau St. Gerlach, uit Valkenburg aan de Geul (links op de foto bovenaan), won de tweede prijs. Ollie Schuiling van Restaurant Ivy uit Rotterdam (rechts op de foto bovenaan) ging er met brons vandoor. Schuiling won vorig jaar nog het SVH NK Horeca voor Jonge Koks in Ahoy Rotterdam.


Na het horen van haar naam als winnaar reageerde Lensen verrast

Hoog niveau deelnemers
Gerrit Greveling benadrukte het enthousiasme, de spirit en de inzet van de deelnemers. "Ik vond het niveau opmerkelijk, er was veel animo om mee te doen en ik kan zeggen dat we een goede toekomst krijgen. De leermeesters brengen mooie talenten voort", aldus Greveling.

Foto's: Frank Lindner

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: