Zilveren Koksmes voor emotionele Lensen

11 januari 2012 |
Zilveren Koksmes voor emotionele Lensen<

Zoë Lensen van restaurant Oud Sluis uit Sluis heeft vandaag 'Het Zilveren Koksmes' gewonnen op het NK Jonge Koks tot 25 jaar. Vol emotie nam ze de prijs in ontvangst van de jury nadat ze eerst drie kussen ontving van souschef Nick Bril,
ook werkzaam bij het restaurant in Sluis. Lensen was de enige vrouwelijke deelneemster aan de wedstrijd.

Haar speech
"Ik vond het heel leuk om de wedstrijd te doen. Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen", vertelt de verbaasde nummer één. In haar speech bedankte ze Nick Bril, Sergio Herman en Onno Kokmeijer.


Zoë Lensen geflankeerd door Wynand Vogel, Gerrit Greveling en Nick Bril

Zilver en brons
Patrick van Hogeloon van Restaurant Chateau St. Gerlach, uit Valkenburg aan de Geul (links op de foto bovenaan), won de tweede prijs. Ollie Schuiling van Restaurant Ivy uit Rotterdam (rechts op de foto bovenaan) ging er met brons vandoor. Schuiling won vorig jaar nog het SVH NK Horeca voor Jonge Koks in Ahoy Rotterdam.


Na het horen van haar naam als winnaar reageerde Lensen verrast

Hoog niveau deelnemers
Gerrit Greveling benadrukte het enthousiasme, de spirit en de inzet van de deelnemers. "Ik vond het niveau opmerkelijk, er was veel animo om mee te doen en ik kan zeggen dat we een goede toekomst krijgen. De leermeesters brengen mooie talenten voort", aldus Greveling.

Foto's: Frank Lindner

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: