Winterbloemkool voor Restaurant Natuurlijk

27 maart 2014
Winterbloemkool voor Restaurant Natuurlijk

Met de overhandiging van de eerste Nederlandse winterbloemkool van dit jaar is het startschot gegeven voor het Nederlandse seizoen voor
vollegrondsgroenten. Niels Gouda en Martijn Wittebrood, eigenaar en chef-kok van restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee, hebben dit jaar de eerste winterbloemkool ontvangen uit handen van Christian Buijsman en Jack Weel van Dé Telers. Deze actie van Dé Telers wordt een jaarlijks terugkerend evenement waarmee het startschot wordt gegeven van het Nederlandse vollegrondsgroente seizoen.

*Winterbloemkool*
Winterbloemkool is een bloemkool van Nederlandse bodem die in augustus wordt geplant, overwintert en afhankelijk van het weer in de winter en in het voorjaar rond april geoogst kan worden. Als het weer meewerkt is winterbloemkool de eerste vollegrondsgroente van het jaar!

*Natuurlijk*
Restaurant Natuurlijk onderscheidt zich doordat er bijna uitsluitend gebruik wordt gemaakt van verse, authentieke producten van boeren uit de regio Noord-Holland. De producten worden zorgvuldig uitgezocht op basis van het seizoen en waar mogelijk van de volle grond. Uitgangspunt hierin is dat je weet wat je koopt en van wie. In 2012 is restaurant Natuurlijk gekozen tot 'Puurste restaurant van Nederland'.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws