Wild Grunn: vervolg pop-up met wildmenu in Kantens

19 maart 2018 | Thijs Jacobs

De eerste editie van Wild Grunn in september was een succes, dus komt er een vervolg op zaterdag 7 april in de boerderij van Gradiënt Natuurbeheer in Kantens. De boerderij van wordt weer omgetoverd tot een pop-up-restaurant waar een direct bereid bord wild vlees is te nuttigen, afhankelijk van de aanbod van het seizoen.

Op het moment is er afschot van reeën in de provincie. De Wilde Slager (David Rutgers) uit Groningen weet hier culinaire verrassingen mee uit te halen. Al het wild is ‘onbespoten’, bevat geen antibiotica, heeft gevarieerd gegeten van wat de natuur aanbood en vergeleken met ‘gewoon vee’ een ecologisch leven geleid. Voor dit wildfestijn komt ook de ciderman van Ciderwinkel uit Pieterburen weer langs met passende natuurciders, ongepasteuriseerd speciaalbier en sulfietvrije wijn.

Reserveren

Voor het wildmenu ‘Eet je wild’ moet worden gereserveerd via wildgrunn@gmail.com. Er is beperkte ruimte. Op de dag zelf is er een 'anatomische les' Wild Uitbenen door Jasper Poot van Gradiënt Natuurbeheer en geeft de ciderman van Ciderwinkel uitleg over de vele soorten cider. Ook is het mogelijk een pakket natuurvlees aan te schaffen en neemt de Wilde Slager ambachtelijke vleeswaren voor thuis mee.

Aanvang: 16 uur tot circa 20 uur. Adres: Klinkenborgerweg 2, Kantens. Zie voor meer info: https://www.facebook.com/events/203459163720295/

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Achtergronden Culinair
Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen. Klassieke lambriseri...

Lees nu de gratis juni-uitgave van De RestaurantKrant

De juni-editie van De RestaurantKrant staat weer bomvol 'need-to-know' artikelen, diepte-interviews en trends. De mocktail heeft zijn definitieve opmars ingezet binnen de horeca. Minder, of het liefst helemaal geen alcohol meer is voor de Millennial de toekomst. Misja Vostermans, voorzitter ...

Toerisme Culinair
Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderz...

Culinair
10 jaar De RestaurantKrant: Paul Bocuse

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een artikel over de grondlegger van de Nouveau Cuisine, Paul Bocuse. In januari di...

Opening
De Beren nu ook in Heerhugowaard

Het is voor de derde keer raak in Noord-Holland. Na Haarlem en Hoofddorp opent De Beren opnieuw een vestiging in de provincie met beginletter H: Heerhugowaard. Gasten kunnen vanaf donderdag 19 juli iedere dag vanaf 11.30 uur genieten van een uitgebreide lunch, borrel of de beroemde ‘all time f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: