Wild Grunn: vervolg pop-up met wildmenu in Kantens

19 maart 2018 | Thijs Jacobs

De eerste editie van Wild Grunn in september was een succes, dus komt er een vervolg op zaterdag 7 april in de boerderij van Gradiënt Natuurbeheer in Kantens. De boerderij van wordt weer omgetoverd tot een pop-up-restaurant waar een direct bereid bord wild vlees is te nuttigen, afhankelijk van de aanbod van het seizoen.

Op het moment is er afschot van reeën in de provincie. De Wilde Slager (David Rutgers) uit Groningen weet hier culinaire verrassingen mee uit te halen. Al het wild is ‘onbespoten’, bevat geen antibiotica, heeft gevarieerd gegeten van wat de natuur aanbood en vergeleken met ‘gewoon vee’ een ecologisch leven geleid. Voor dit wildfestijn komt ook de ciderman van Ciderwinkel uit Pieterburen weer langs met passende natuurciders, ongepasteuriseerd speciaalbier en sulfietvrije wijn.

Reserveren

Voor het wildmenu ‘Eet je wild’ moet worden gereserveerd via wildgrunn@gmail.com. Er is beperkte ruimte. Op de dag zelf is er een 'anatomische les' Wild Uitbenen door Jasper Poot van Gradiënt Natuurbeheer en geeft de ciderman van Ciderwinkel uitleg over de vele soorten cider. Ook is het mogelijk een pakket natuurvlees aan te schaffen en neemt de Wilde Slager ambachtelijke vleeswaren voor thuis mee.

Aanvang: 16 uur tot circa 20 uur. Adres: Klinkenborgerweg 2, Kantens. Zie voor meer info: https://www.facebook.com/events/203459163720295/

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Culinair Interview
Wedstrijdkoken met orgaanvlees, een hele uitdaging

Tijdens de BBB Maastricht kun je als bezoeker genieten van de kookkunsten van geweldige chefs die buiten hun ‘comfort zone’ treden. Op maandag 8 oktober koken zij immers uit een blackbox. Tijdens de eerste wedstrijd gaan ze met orgaanvlees aan de slag, terwijl de middagsessie in het teke...

Culinair Internationaal Michelin
Video: tweesterrenchef Claude Bosi van restaurant Bibendum*

In deze video zie je topchef Claude Bosi van restaurant Bibendum in Londen aan het werk. Het leven van topchef Claude Bosi en Michelin zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als Fransman groeit hij op met deze bandenspecialist, kaartenmaker en gastronomiekenner. Maar als hij voor een carriè...

Amsterdam Culinair
Viering 25 jaar Roberto’s Restaurant met parade van pure klassiekers

Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam viert dit najaar zijn 25-jarig bestaan. Het klassiek Italiaanse restaurant is altijd trouw gebleven aan zijn filosofie ‘Italiaans te zijn in alle facetten’. Vanaf oktober wordt het jubileum gevierd met een parade van pure klassiekers op de m...

Bezorgen Achtergronden
McDelivery rolt uit naar Haarlem en Groningen

McDelivery is een succes en rolt daarom verder uit. Nog meer steden in Nederland kunnen de komende periode genieten van de service die McDonald’s biedt via McDelivery. Sinds de introductie vorig jaar van McDelivery via Uber Eats zijn er al 23 restaurants in Amsterdam/Amstelveen, Utrecht, Rotte...

Foodsquare Rotterdam officieel geopend

isteravond opende wethouder Said Kasmi officieel Rotterdam Foodsquare. Het bruisende horecagebied grenst aan de Witte de Withstraat en bestaat uit negen horecagelegenheden met ieder een eigen foodbeleving en charme. In samenwerking met horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam organiseerden de ondernemers e...

Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: