Wild Grunn: vervolg pop-up met wildmenu in Kantens

19 maart 2018 | Thijs Jacobs

De eerste editie van Wild Grunn in september was een succes, dus komt er een vervolg op zaterdag 7 april in de boerderij van Gradiënt Natuurbeheer in Kantens. De boerderij van wordt weer omgetoverd tot een pop-up-restaurant waar een direct bereid bord wild vlees is te nuttigen, afhankelijk van de aanbod van het seizoen.

Op het moment is er afschot van reeën in de provincie. De Wilde Slager (David Rutgers) uit Groningen weet hier culinaire verrassingen mee uit te halen. Al het wild is ‘onbespoten’, bevat geen antibiotica, heeft gevarieerd gegeten van wat de natuur aanbood en vergeleken met ‘gewoon vee’ een ecologisch leven geleid. Voor dit wildfestijn komt ook de ciderman van Ciderwinkel uit Pieterburen weer langs met passende natuurciders, ongepasteuriseerd speciaalbier en sulfietvrije wijn.

Reserveren

Voor het wildmenu ‘Eet je wild’ moet worden gereserveerd via wildgrunn@gmail.com. Er is beperkte ruimte. Op de dag zelf is er een 'anatomische les' Wild Uitbenen door Jasper Poot van Gradiënt Natuurbeheer en geeft de ciderman van Ciderwinkel uitleg over de vele soorten cider. Ook is het mogelijk een pakket natuurvlees aan te schaffen en neemt de Wilde Slager ambachtelijke vleeswaren voor thuis mee.

Aanvang: 16 uur tot circa 20 uur. Adres: Klinkenborgerweg 2, Kantens. Zie voor meer info: https://www.facebook.com/events/203459163720295/

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Duurzaamheid
Heineken ambieert 20 procent minder plastic in 2025

Op initiatief van Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft HEINEKEN Nederland Commercie het Plastic Pact mede ondertekend. Samen met 68 organisaties committeert de bierbrouwer zich om in 2025 20 procent minder plastic te gebruiken, meer plastic opnieuw te gebruiken en al het nieuwe plastic voor...

Duurzaamheid
Nestlé gaat voor 100 procent recyclebare verpakking in 2025

Nestlé heeft vanmiddag, tijdens de Nationale Circulaire Economie Conferentie in Den Haag, samen met meer dan 70 andere bedrijven en milieuorganisaties het ‘Plastic Pact’ ondertekend. Het pact is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ondertekenaars ...

Opening Restaurant
Nieuw restaurant biedt gratis eten aan

Op woensdag 20 februari vond de opening van het nieuwe restaurant Dadawan plaats in Eindhoven. Dadawan heeft voor een originele inwijding gekozen, er kon namelijk gratis gegeten worden. Dit was een succes en zorgde voor een enorme rij, zo lezen we op omroepbrabant.nl. De verbouwing van het pand l...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: duurzaam

Sico de Moel is restaurateur. Als eigenaar van restaurant L'invité in Amsterdam maakt hij nogal wat mee. Zijn observaties en ervaringen deelt hij graag met de lezers van De RestaurantKrant en voortaan lees je maandelijks een bijdrage van Sico. Deze ochtend was ik door een leverancier u...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: