Wild Grunn: vervolg pop-up met wildmenu in Kantens

Auteur: Thijs Jacobs
Gastronomie 19 maart 2018
Wild Grunn: vervolg pop-up met wildmenu in Kantens

De eerste editie van Wild Grunn in september was een succes, dus komt er een vervolg op zaterdag 7 april in de boerderij van Gradiënt Natuurbeheer in Kantens. De boerderij van wordt weer omgetoverd tot een pop-up-restaurant waar een direct bereid bord wild vlees is te nuttigen, afhankelijk van de aanbod van het seizoen.

Op het moment is er afschot van reeën in de provincie. De Wilde Slager (David Rutgers) uit Groningen weet hier culinaire verrassingen mee uit te halen. Al het wild is ‘onbespoten’, bevat geen antibiotica, heeft gevarieerd gegeten van wat de natuur aanbood en vergeleken met ‘gewoon vee’ een ecologisch leven geleid. Voor dit wildfestijn komt ook de ciderman van Ciderwinkel uit Pieterburen weer langs met passende natuurciders, ongepasteuriseerd speciaalbier en sulfietvrije wijn.

Reserveren

Voor het wildmenu ‘Eet je wild’ moet worden gereserveerd via wildgrunn@gmail.com. Er is beperkte ruimte. Op de dag zelf is er een 'anatomische les' Wild Uitbenen door Jasper Poot van Gradiënt Natuurbeheer en geeft de ciderman van Ciderwinkel uitleg over de vele soorten cider. Ook is het mogelijk een pakket natuurvlees aan te schaffen en neemt de Wilde Slager ambachtelijke vleeswaren voor thuis mee.

Aanvang: 16 uur tot circa 20 uur. Adres: Klinkenborgerweg 2, Kantens. Zie voor meer info: https://www.facebook.com/events/203459163720295/

Overig nieuws