Wild Grunn: vervolg pop-up met wildmenu in Kantens

19 maart 2018 | Thijs Jacobs

De eerste editie van Wild Grunn in september was een succes, dus komt er een vervolg op zaterdag 7 april in de boerderij van Gradiënt Natuurbeheer in Kantens. De boerderij van wordt weer omgetoverd tot een pop-up-restaurant waar een direct bereid bord wild vlees is te nuttigen, afhankelijk van de aanbod van het seizoen.

Op het moment is er afschot van reeën in de provincie. De Wilde Slager (David Rutgers) uit Groningen weet hier culinaire verrassingen mee uit te halen. Al het wild is ‘onbespoten’, bevat geen antibiotica, heeft gevarieerd gegeten van wat de natuur aanbood en vergeleken met ‘gewoon vee’ een ecologisch leven geleid. Voor dit wildfestijn komt ook de ciderman van Ciderwinkel uit Pieterburen weer langs met passende natuurciders, ongepasteuriseerd speciaalbier en sulfietvrije wijn.

Reserveren

Voor het wildmenu ‘Eet je wild’ moet worden gereserveerd via wildgrunn@gmail.com. Er is beperkte ruimte. Op de dag zelf is er een 'anatomische les' Wild Uitbenen door Jasper Poot van Gradiënt Natuurbeheer en geeft de ciderman van Ciderwinkel uitleg over de vele soorten cider. Ook is het mogelijk een pakket natuurvlees aan te schaffen en neemt de Wilde Slager ambachtelijke vleeswaren voor thuis mee.

Aanvang: 16 uur tot circa 20 uur. Adres: Klinkenborgerweg 2, Kantens. Zie voor meer info: https://www.facebook.com/events/203459163720295/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal
Jan Smink pakt derde prijs internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire

Chef Jan Smink heeft de derde prijs gewonnen bij de befaamde internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega nam het op 28 januari 2020 in Parijs op tegen zeven internationale topchefs en maakte indruk op de internationale jury met...

Eetschilderij van Marnix Lange een lust voor het oog

Chef maakt verbluffend en eetbaar kunstwerk om te delen, gemaakt met respect en eerbied voor de natuur. Chef Marnix Lange maakt met zijn spectaculaire Eetschilderijen van eten iets heel bijzonders. Een spektakel van kleur, geur, smaak en textuur: een beleving die al je zintuigen prikkelt. In een ...

Internationaal Michelin
63 nieuwe sterren in Franse Michelingids

Met plezier onthult MICHELIN de 2020-selectie voor Frankrijk, die 63 nieuwe sterren bevat. De MICHELIN Gids Frankijk 2020 telt in totaal 628 sterrenrestaurants, verdeeld over het gehele land. Naast de selectie van de sterren, zet de Gids dit jaar ook de chefs in de spotlights die kiezen voor een...

Amsterdam Opening
Restaurant Felix opent in historisch cultuurhuis Felix Meritis

Met de opening van Restaurant Felix op 31 januari, wordt Felix Meritis niet alleen de culturele- maar ook gastronomische hotspot van de hoofdstad. Een ervaring bij restaurant Felix bestaat uit seizoensgebonden Nederlandse kwaliteitsproducten in combinatie met slimme kooktechnieken en een gedurfde ui...

Culinair Internationaal
Jan Smink strijdt in Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs tegen internationale topchefs

Chef Jan Smink komt dinsdag 28 januari 2020 voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega strijdt tegen zeven internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Met winst zou Jan Smi...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo voorlopig nog open

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo zal vooralsnog nog volledig geopend zijn. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en J...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: