Wilco Berends chef Rembrandt Tower

5 januari 2015
Wilco Berends chef Rembrandt Tower

Per 1 januari 2015 is Rembrandt Tower Boardroom de samenwerking aangegaan met sterrenrestaurant De Nederlanden uit Vreeland. Chef-kok
Wilco Berends, die tijdens ‘Hemels Rembrandt’ de sterren van de hemel kookte, wordt daarmee het culinair brein van de Boardroom. Berends en zijn team staan bekend om hun eerlijke keuken, waarbij regionale seizoensproducten de boventoon voeren. Bij Rembrandt Tower Boardroom geven zij vanaf deze maand culinaire invulling aan business meetings, business lunches, private dinners, perslanceringen en cocktail parties vanuit de op 150 meter hoog gelegen keuken van de Boardroom.

*Geliefde locatie*
De keuze voor Berends vloeit voort uit een speciaal event dat afgelopen najaar werd georganiseerd door Rembrandt Tower Boardroom, met zijn magnifieke uitzicht, gastvrijheid en excellente service een geliefde locatie voor besloten zakelijke bijeenkomsten van Top 500 bedrijven uit binnen- en buitenland. Tijdens ‘Hemels Rembrandt’, dat van 22 september tot en met 4 oktober plaatsvond, kon in de Boardroom - op de 32ste verdieping van de fameuze Amsterdamse Rembrandt Tower - gedineerd worden tussen werken van Rembrandt. Sterrenchef Berends verzorgde het diner voor deze bijzondere aangelegenheid, waarbij de Boardroom twee weken lang werd omgetoverd tot het hoogstgelegen restaurant van Amsterdam.

*Superieure kwaliteit*
Alexandra Hutter, directeur en oprichter van Rembrandt Tower Boardroom, was zeer te spreken over het werk van Berends tijdens Hemels Rembrandt: “We hebben toen ervaren dat de uitmuntende culinaire creaties van Wilco en zijn team zeer goed aansluiten bij onze stijl en de superieure kwaliteit die we willen bieden. Zowel De Nederlanden als Rembrandt Tower Boardroom delen een zelfde passie en toewijding voor onze gasten; alleen het beste is goed genoeg.” Het culinaire element is voor Hutter ook van groot belang bij zakelijke bijeenkomsten: “We willen onze gasten een omgeving bieden waar zij zich optimaal kunnen presenteren en op topniveau kunnen presteren. De juiste culinaire invulling draagt daar uiteraard aan bij.”

*Eerlijke keuken*
Berends was voorheen werkzaam bij sterrenrestaurants als Merlet in Schoorl en De Hoefslag in Bosch en Duin. Het menu dat hij met zijn team voor Rembrandt Tower Boardroom heeft samengesteld, sluit helemaal aan bij de culinaire trends van deze tijd: eerlijk, lokaal, gezond en zonder poespas, maar toch verfijnd. De gerechten wisselen per seizoen, dat geldt ook voor de canapés, business lunches en private dinners.

*Op het menu staan bijvoorbeeld:*
Huisgerookte zalm met mierikswortel crème en haringkuit
Hooiham met roquette parmezaankaas en balsamico
Geroosterde dorade met bouillabaisse van langoustine, Hollandse garnalen, gekonfijte tomaat en gestoofde venkel
Gestoofde kalfswang met krokante Baambrugs buikspek, groene curry, geroosterde sesam bloedsinasappel paksoi en hoi sin
Gebakken parelhoen met gekonfijte aardappel, crème van gevogelte, rode uien compote en specerijenroomsaus

Wilco Berends: “Het hele team van De Nederlanden is er trots op om letterlijk op topniveau te mogen koken voor de gasten van De Rembrandt Tower Boardroom.”
Over Rembrandt Tower Boardroom
De Rembrandt Tower Boardroom biedt bedrijven een uitgelezen locatie voor client meetings, private dining en corporate events. De Boardroom is gelegen op de bovenste verdieping van de Rembrandt Tower, met zijn 150 meter het hoogste gebouw van Amsterdam en omstreken. De Boardroom heeft vier ruimtes die zich perfect lenen voor elk zakelijk en relationeel doel. De Rembrandt Tower Boardroom garandeert een perfecte uitvoering van elke bijeenkomst tot 120 personen.

Overig nieuws