Wilco Berends chef Rembrandt Tower

5 januari 2015 |
Wilco Berends chef Rembrandt Tower<

Per 1 januari 2015 is Rembrandt Tower Boardroom de samenwerking aangegaan met sterrenrestaurant De Nederlanden uit Vreeland. Chef-kok
Wilco Berends, die tijdens ‘Hemels Rembrandt’ de sterren van de hemel kookte, wordt daarmee het culinair brein van de Boardroom. Berends en zijn team staan bekend om hun eerlijke keuken, waarbij regionale seizoensproducten de boventoon voeren. Bij Rembrandt Tower Boardroom geven zij vanaf deze maand culinaire invulling aan business meetings, business lunches, private dinners, perslanceringen en cocktail parties vanuit de op 150 meter hoog gelegen keuken van de Boardroom.

Geliefde locatie
De keuze voor Berends vloeit voort uit een speciaal event dat afgelopen najaar werd georganiseerd door Rembrandt Tower Boardroom, met zijn magnifieke uitzicht, gastvrijheid en excellente service een geliefde locatie voor besloten zakelijke bijeenkomsten van Top 500 bedrijven uit binnen- en buitenland. Tijdens ‘Hemels Rembrandt’, dat van 22 september tot en met 4 oktober plaatsvond, kon in de Boardroom - op de 32ste verdieping van de fameuze Amsterdamse Rembrandt Tower - gedineerd worden tussen werken van Rembrandt. Sterrenchef Berends verzorgde het diner voor deze bijzondere aangelegenheid, waarbij de Boardroom twee weken lang werd omgetoverd tot het hoogstgelegen restaurant van Amsterdam.

Superieure kwaliteit
Alexandra Hutter, directeur en oprichter van Rembrandt Tower Boardroom, was zeer te spreken over het werk van Berends tijdens Hemels Rembrandt: “We hebben toen ervaren dat de uitmuntende culinaire creaties van Wilco en zijn team zeer goed aansluiten bij onze stijl en de superieure kwaliteit die we willen bieden. Zowel De Nederlanden als Rembrandt Tower Boardroom delen een zelfde passie en toewijding voor onze gasten; alleen het beste is goed genoeg.” Het culinaire element is voor Hutter ook van groot belang bij zakelijke bijeenkomsten: “We willen onze gasten een omgeving bieden waar zij zich optimaal kunnen presenteren en op topniveau kunnen presteren. De juiste culinaire invulling draagt daar uiteraard aan bij.”

Eerlijke keuken
Berends was voorheen werkzaam bij sterrenrestaurants als Merlet in Schoorl en De Hoefslag in Bosch en Duin. Het menu dat hij met zijn team voor Rembrandt Tower Boardroom heeft samengesteld, sluit helemaal aan bij de culinaire trends van deze tijd: eerlijk, lokaal, gezond en zonder poespas, maar toch verfijnd. De gerechten wisselen per seizoen, dat geldt ook voor de canapés, business lunches en private dinners.

Op het menu staan bijvoorbeeld:
Huisgerookte zalm met mierikswortel crème en haringkuit
Hooiham met roquette parmezaankaas en balsamico
Geroosterde dorade met bouillabaisse van langoustine, Hollandse garnalen, gekonfijte tomaat en gestoofde venkel
Gestoofde kalfswang met krokante Baambrugs buikspek, groene curry, geroosterde sesam bloedsinasappel paksoi en hoi sin
Gebakken parelhoen met gekonfijte aardappel, crème van gevogelte, rode uien compote en specerijenroomsaus

Wilco Berends: “Het hele team van De Nederlanden is er trots op om letterlijk op topniveau te mogen koken voor de gasten van De Rembrandt Tower Boardroom.”
Over Rembrandt Tower Boardroom
De Rembrandt Tower Boardroom biedt bedrijven een uitgelezen locatie voor client meetings, private dining en corporate events. De Boardroom is gelegen op de bovenste verdieping van de Rembrandt Tower, met zijn 150 meter het hoogste gebouw van Amsterdam en omstreken. De Boardroom heeft vier ruimtes die zich perfect lenen voor elk zakelijk en relationeel doel. De Rembrandt Tower Boardroom garandeert een perfecte uitvoering van elke bijeenkomst tot 120 personen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: