Wilco Berends chef Rembrandt Tower

5 januari 2015 |
Wilco Berends chef Rembrandt Tower<

Per 1 januari 2015 is Rembrandt Tower Boardroom de samenwerking aangegaan met sterrenrestaurant De Nederlanden uit Vreeland. Chef-kok
Wilco Berends, die tijdens ‘Hemels Rembrandt’ de sterren van de hemel kookte, wordt daarmee het culinair brein van de Boardroom. Berends en zijn team staan bekend om hun eerlijke keuken, waarbij regionale seizoensproducten de boventoon voeren. Bij Rembrandt Tower Boardroom geven zij vanaf deze maand culinaire invulling aan business meetings, business lunches, private dinners, perslanceringen en cocktail parties vanuit de op 150 meter hoog gelegen keuken van de Boardroom.

Geliefde locatie
De keuze voor Berends vloeit voort uit een speciaal event dat afgelopen najaar werd georganiseerd door Rembrandt Tower Boardroom, met zijn magnifieke uitzicht, gastvrijheid en excellente service een geliefde locatie voor besloten zakelijke bijeenkomsten van Top 500 bedrijven uit binnen- en buitenland. Tijdens ‘Hemels Rembrandt’, dat van 22 september tot en met 4 oktober plaatsvond, kon in de Boardroom - op de 32ste verdieping van de fameuze Amsterdamse Rembrandt Tower - gedineerd worden tussen werken van Rembrandt. Sterrenchef Berends verzorgde het diner voor deze bijzondere aangelegenheid, waarbij de Boardroom twee weken lang werd omgetoverd tot het hoogstgelegen restaurant van Amsterdam.

Superieure kwaliteit
Alexandra Hutter, directeur en oprichter van Rembrandt Tower Boardroom, was zeer te spreken over het werk van Berends tijdens Hemels Rembrandt: “We hebben toen ervaren dat de uitmuntende culinaire creaties van Wilco en zijn team zeer goed aansluiten bij onze stijl en de superieure kwaliteit die we willen bieden. Zowel De Nederlanden als Rembrandt Tower Boardroom delen een zelfde passie en toewijding voor onze gasten; alleen het beste is goed genoeg.” Het culinaire element is voor Hutter ook van groot belang bij zakelijke bijeenkomsten: “We willen onze gasten een omgeving bieden waar zij zich optimaal kunnen presenteren en op topniveau kunnen presteren. De juiste culinaire invulling draagt daar uiteraard aan bij.”

Eerlijke keuken
Berends was voorheen werkzaam bij sterrenrestaurants als Merlet in Schoorl en De Hoefslag in Bosch en Duin. Het menu dat hij met zijn team voor Rembrandt Tower Boardroom heeft samengesteld, sluit helemaal aan bij de culinaire trends van deze tijd: eerlijk, lokaal, gezond en zonder poespas, maar toch verfijnd. De gerechten wisselen per seizoen, dat geldt ook voor de canapés, business lunches en private dinners.

Op het menu staan bijvoorbeeld:
Huisgerookte zalm met mierikswortel crème en haringkuit
Hooiham met roquette parmezaankaas en balsamico
Geroosterde dorade met bouillabaisse van langoustine, Hollandse garnalen, gekonfijte tomaat en gestoofde venkel
Gestoofde kalfswang met krokante Baambrugs buikspek, groene curry, geroosterde sesam bloedsinasappel paksoi en hoi sin
Gebakken parelhoen met gekonfijte aardappel, crème van gevogelte, rode uien compote en specerijenroomsaus

Wilco Berends: “Het hele team van De Nederlanden is er trots op om letterlijk op topniveau te mogen koken voor de gasten van De Rembrandt Tower Boardroom.”
Over Rembrandt Tower Boardroom
De Rembrandt Tower Boardroom biedt bedrijven een uitgelezen locatie voor client meetings, private dining en corporate events. De Boardroom is gelegen op de bovenste verdieping van de Rembrandt Tower, met zijn 150 meter het hoogste gebouw van Amsterdam en omstreken. De Boardroom heeft vier ruimtes die zich perfect lenen voor elk zakelijk en relationeel doel. De Rembrandt Tower Boardroom garandeert een perfecte uitvoering van elke bijeenkomst tot 120 personen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: