Werkgelegenheid reisbranche stijgt

3 oktober 2016 | Jorien Slager

De werkgelegenheid in de reisbranche is afgelopen jaar gestegen met maar liefst 10% tot ruim 16.000 medewerkers. Dat blijkt uit de onlangs geactualiseerde cijfers van het Reiswerk Dashboard. De cijfers zijn gebaseerd op jaarlijkse arbeidsmarktonderzoek dat Reiswerk uitvoert in de reisbranche. Het is sinds de crisis het tweede opeenvolgende jaar dat de werkgelegenheid in de sector een groei laat zien.

Cijfers uit het Reiswerk Dashboard laten een lichte daling zien van het aantal werkgevers met openstaande vacatures, van 19% in 2014 naar 17% in 2015. Het totale aantal vacatures in de sector is echter gestegen van 2 naar 3,5% van het totaalaantal medewerkers. Het aandeel verkoop-gerelateerde functies is met 13%punt gedaald naar 44% van het totaalaanbod. Vacatures op het gebied van ICT en automatisering, (online) marketing/communicatie en logistiek zijn in opkomst en behelzen 21% van het totaalaantal vacatures. “De onderzoeksresultaten bevestigen dat de reisbranche een interessante werkgever voor ICTers, e-commercemanagers en (online) marketeers is. In onze arbeidsmarktcommunicatie richten we ons steeds meer op dit talent,” aldus Rian Verkooijen, arbeidsmarktspecialist bij Reiswerk.

De instroom van medewerkers nam met 10,7% toe tot 26,3%. Dit percentage schommelde na 2009 tussen de 12 en 15,6%. Daarnaast is nog altijd 42% van de reisprofessionals jonger dan 35 jaar.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: