Week van het Nederlandse Bier

16 maart 2015 |
Week van het Nederlandse Bier<

Van 28 mei tot en met 7 juni vindt de vierde editie van de Week van het Nederlandse Bier plaats. Een week lang worden er in heel ons land uiteenlopende
activiteiten georganiseerd op het gebied van bier. Zo kunnen bierliefhebbers hun hart ophalen aan proeverijen, bierwandeltochten, bier- & gastronomieactiviteiten georganiseerd door o.a. brouwerijen, slijterijen en horecagelegenheden.

Bierproeffestival
De Week van het Nederlandse Bier 2015 begint traditiegetrouw met het driedaagse Nederlandse Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag waar een recordaantal van 40 brouwerijen vertegenwoordigd is. De week is een initiatief van de Stichting Week van het Nederlandse Bier. Hierin heeft de hele Nederlandse biersector zich verenigd met als doel Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier.

Henri Reuchlin
Henri Reuchlin, voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier: “Bier is in Nederland ongekend populair. Niet gek dat het aantal brouwerijen blijft groeien. Zo telt ons land op dit moment meer dan 250 brouwerijen die gezamenlijk vele honderden verschillende bieren brouwen. De Week van het Nederlandse Bier is een mooi moment om eens wat langer stil te staan bij onze rijke biercultuur en biedt de ultieme gelegenheid om mensen kennis te laten maken met de grote variëteit aan smaken!”

Globaal programma:

28 mei Officiële opening Week van het Nederlandse Bier 2015

28 t/m 30 mei Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag

6 en 7 juni Nederlandse Brouwerijdagen

Activiteiten
Tijdens de Week van het Nederlandse Bier worden er door heel het land uiteenlopende bieractiviteiten georganiseerd. Van bierwandeltochten en proeverijen tot lokale bierfestivals, speciale masterclasses en bier & gastronomieavonden. De week trapt af met het driedaagse Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk te Den Haag en sluit af met de Nederlandse Brouwerijdagen in het weekend van 6 en 7 juni. Op deze dagen stellen brouwerijen hun deuren open voor het publiek en geven ze een kijkje achter de schermen. Voor een overzicht van alle activiteiten en het kopen van online tickets voor het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag, zie www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: