Waalse topchefs op Folie Culinaire

16 juli 2014 |
Waalse topchefs op Folie Culinaire<

Waalse topchefs hebben elkaar gevonden en bundelen zich in het collectief Génération W. De chefs van Génération W presenteren hun filosofie in de demokeuken van Folie Culinaire, die van 6 t/m 8
oktober gehouden wordt in MECC Maastricht. Hun unieke ´terroirproducten´ nemen ze mee.

Gastronomisch collectief
Het collectief Génération W is tot stand gekomen op initiatief van Sang Hoon Degeimbre van l'Air du Temps* in Liernu. De bedoeling van Génération W is om de culinaire identiteit te verdedigen en te exporteren. Tot het collectief behoren ook Maxime Collard van La Table de Maxime* in Our, Mario Elias van Le Cor de Chasse* in Wéris, de Amis Saisonnier Éric en Tristan Martin van Maison Lemonnier* in Lavaux-Sainte-Anne, Arabelle Meirlaen van restaurant Arabelle Meirlaen* in Marchin, Christophe Pauly van het restaurant Le Coq aux Champs* in Tinlot, Clément Petitjean van La Grappe d'Or* in Torgny, Ami Saisonnier Pierre Résimont van restaurant L'Eau Vive** in Arbre, Jean-Baptiste en Christophe Thomaes van Château du Mylord** in Ellezelles en Ami Saisonnier Laury Zioui van l'Éveil des Sens in Montigny-le-Tilleul.


Lees meer over Folie Culinaire
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt en duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

trends
Han Ji adviseert: Trends in 2019 en hoe hier als eigenaar mee om te gaan

De restaurantbranche was het afgelopen jaar onderhevig aan veel veranderingen: een belastingverhoging, toenemende concurrentie, de opkomst van nieuwe restaurantconcepten en een vervaging van horeca-segmenten. Stuk voor stuk ontwikkelingen waardoor traditionele horecaondernemers hun omzet zagen dalen...

Columns Blog
De kroon op je werk

Soms duizelt het mij van de ranglijsten in onze branche. Zo heb je de beste van de beste volgens de Lekker, GaultMillau of Michelingids. De verkiezing van de leukste, smakelijkste of meest duurzame. Dan draait het weer om het fraaiste design, beste concept of zit je in een competitie om de hoogste o...

Events Culinair
Rising star Dennis Huwaë aangekondigd als nieuwe gast chef bij Restaurant Hemingway

Na het succes van het gast chef evenement met Syrco Bakker kondigt Restaurant Hemingway nu de volgende gast chef aan. Chef Torben Bouterse zal op 3 april 2020 de handen ineen slaan met ‘rising star’ Dennis Huwaë van Restaurant Daalder in Amsterdam. Deze chef staat bekend om het str...

Amsterdam Opening Internationaal
TOZI Restaurant & Bar na Londen nu ook in Amsterdam [foto's]

Op 8 november 2019 opende TOZI Restaurant & Bart haar deuren voor het Nederlandse publiek. Na zes succesvolle jaren in het hart van Victoria, Londen – en een vriendschap die twee keer zo groot is – kondigen chef-kok Maurilio Molteni en Senior Restaurant Manager, Stefano Meloni, met t...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: