Vijf tips om kinderen groenten te laten eten

22 juni 2017 | Thijs Jacobs

Groenten en kinderen, het blijft een lastig verhaal. Hoe krijg je het voor elkaar om kinderen in je horecazaak aan de groenten te krijgen? Er zijn een paar simpele trucjes voor ouders om hun kids aan de groenten te helpen. 

1. Laat ze je helpen
Eén van de beste manieren om kinderen beter te laten eten, is om te ze betrekken bij alle fases van voedselbereiding: van het kweken van kruiden in de vensterbank tot het uitkiezen van groenten in de supermarkt. Ze zullen er meer waarde aan hechten wanneer ze onderdeel zijn van het proces.

2. Speel verstoppertje met groenten
Favoriete familiemaaltijden zoals lasagne, spaghetti bolognese en gehaktballen zijn fantastische verstopplaatsen voor fijngesneden groenten, met name voor de groenten met een natuurlijk milde, zoete smaak, zoals oranje paprika of courgette. Ze gaan simpelweg op in de smaak van het gerecht.

3. Laat ze één hapje nemen
Men zegt dat er 10 tot 15 keer proeven nodig is om nieuw voedsel te accepteren, en de zogenaamde “één hap regel”, een kind toestaan om voedsel te weigeren zolang ze één hap hebben genomen, maakt daar dankbaar gebruik van. Na een tijdje raken kinderen gewend aan de nieuwe smaak en zullen ze het steeds lekkerder gaan vinden. Een kwestie van gewenning dus.

4. Speel met kleur en structuur
Kinderen reageren positief op kleur en er zijn maar weinig groenten die kleurrijker zijn dan paprika, van zonnig oranje tot vuurrood en van groen als gras tot felgeel. Vaak vinden ze het fijner om hun groenten los te eten, dus verspreid de verschillende kleuren over het bord in leuke patronen, zoals bloemen, gezichten of hartjes. Dit werkt een stuk beter dan alles samenvoegen in een ‘vies prutje’.

5. Heb je de oranje paprika al geprobeerd?
Veel ouders hebben ontdekt dat hun kinderen dol zijn op zoete paprika’s en dan met name de oranje paprika, de zoetste van het stel. Of je nu de tijd neemt om ze te koken of ze simpelweg puur serveert, snijd de oranje paprika in “frietjes” of leuke vormen. Zo is oranje paprika de winnaar voor het hele gezin!

Voor meer interessante weetjes over paprika en overheerlijke recepten kijk je op www.tijdvoorpaprika.nl.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Amsterdam Personalia
Hotel Arena stelt nieuwe F&B manager aan

Luuk Rijnders gaat met ingang van 14 januari aan de slag als nieuwe F&B Manager in het viersterren Hotel Arena én het bijbehorende PARK Café-Restaurant in Amsterdam. Rijnders’ motivatie, enthousiasme en oog voor service en gastvrijheid gaat het café-restaurant naar een...

Amsterdam Culinair
Richard Ekkebus na 33 jaar terug in de Nederlandse keuken

Chef Richard Ekkebus is even terug op Nederlandse bodem om op 26 en 27 januari te koken met Joris Bijdendijk in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Richard Ekkebus, afkomstig uit Vlissingen, werd opgeleid door enkele van de grootste driesterrenchefs in Frankrijk waaronder, Pierre Gagnair...

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma...

Awards Van der Valk
Restaurant Van der Valk Hotel Hoorn is Restaurant van het Jaar 2018

Restaurant Van der Valk Hotel in Hoorn heeft vorige week de VVV Dinercheque 'Restaurant van het Jaar 2018' Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het derde jaar op rij uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. "Wij zijn heel blij met deze award"...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: