Vijf tips om kinderen groenten te laten eten

22 juni 2017 | Thijs Jacobs

Groenten en kinderen, het blijft een lastig verhaal. Hoe krijg je het voor elkaar om kinderen in je horecazaak aan de groenten te krijgen? Er zijn een paar simpele trucjes voor ouders om hun kids aan de groenten te helpen. 

1. Laat ze je helpen
Eén van de beste manieren om kinderen beter te laten eten, is om te ze betrekken bij alle fases van voedselbereiding: van het kweken van kruiden in de vensterbank tot het uitkiezen van groenten in de supermarkt. Ze zullen er meer waarde aan hechten wanneer ze onderdeel zijn van het proces.

2. Speel verstoppertje met groenten
Favoriete familiemaaltijden zoals lasagne, spaghetti bolognese en gehaktballen zijn fantastische verstopplaatsen voor fijngesneden groenten, met name voor de groenten met een natuurlijk milde, zoete smaak, zoals oranje paprika of courgette. Ze gaan simpelweg op in de smaak van het gerecht.

3. Laat ze één hapje nemen
Men zegt dat er 10 tot 15 keer proeven nodig is om nieuw voedsel te accepteren, en de zogenaamde “één hap regel”, een kind toestaan om voedsel te weigeren zolang ze één hap hebben genomen, maakt daar dankbaar gebruik van. Na een tijdje raken kinderen gewend aan de nieuwe smaak en zullen ze het steeds lekkerder gaan vinden. Een kwestie van gewenning dus.

4. Speel met kleur en structuur
Kinderen reageren positief op kleur en er zijn maar weinig groenten die kleurrijker zijn dan paprika, van zonnig oranje tot vuurrood en van groen als gras tot felgeel. Vaak vinden ze het fijner om hun groenten los te eten, dus verspreid de verschillende kleuren over het bord in leuke patronen, zoals bloemen, gezichten of hartjes. Dit werkt een stuk beter dan alles samenvoegen in een ‘vies prutje’.

5. Heb je de oranje paprika al geprobeerd?
Veel ouders hebben ontdekt dat hun kinderen dol zijn op zoete paprika’s en dan met name de oranje paprika, de zoetste van het stel. Of je nu de tijd neemt om ze te koken of ze simpelweg puur serveert, snijd de oranje paprika in “frietjes” of leuke vormen. Zo is oranje paprika de winnaar voor het hele gezin!

Voor meer interessante weetjes over paprika en overheerlijke recepten kijk je op www.tijdvoorpaprika.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Duurzaamheid
Heineken wil 15 procent minder water verbruiken

Heineken ambieert om zijn watergebruik in waterarme regio's zoals spanje en Ethiopië met 15 procent omlaag te brengen, voor minder waterschaarse regio's streven zij naar tien procent. Niet alleen dat maar ze willen ook duurzamer handelen door middel van het hergebruik van afvalwater, he...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

trends Bier
Gaan algoritmes het bierassortiment bepalen?

Een team van 160 wetenschappers is bezig met het ontwikkelen van een algoritme wat klanten kan adviseren wat zij moeten bestellen. Brouwerijketen AB InBev kreeg de inspiratie voor dit idee vanuit de streamingwebsite Netflix. Netflix beveelt kijkers nieuwe series en films aan door middel van het verz...

Lunch
Bagels & Beans is het Beste Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek

Niet minder dan 531 restaurants namen deel aan de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek die vorige week plaatsvond. Gasten konden gedurende de week een stem uitbrengen op het beste vegetarische restaurant. Bagels & Beans deed mee met drie speciale vegetarische menu’s en wist daa...

Chefs F&B
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Bloomin...

Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: