Vijf tips om kinderen groenten te laten eten

22 juni 2017 | Thijs Jacobs

Groenten en kinderen, het blijft een lastig verhaal. Hoe krijg je het voor elkaar om kinderen in je horecazaak aan de groenten te krijgen? Er zijn een paar simpele trucjes voor ouders om hun kids aan de groenten te helpen. 

1. Laat ze je helpen
Eén van de beste manieren om kinderen beter te laten eten, is om te ze betrekken bij alle fases van voedselbereiding: van het kweken van kruiden in de vensterbank tot het uitkiezen van groenten in de supermarkt. Ze zullen er meer waarde aan hechten wanneer ze onderdeel zijn van het proces.

2. Speel verstoppertje met groenten
Favoriete familiemaaltijden zoals lasagne, spaghetti bolognese en gehaktballen zijn fantastische verstopplaatsen voor fijngesneden groenten, met name voor de groenten met een natuurlijk milde, zoete smaak, zoals oranje paprika of courgette. Ze gaan simpelweg op in de smaak van het gerecht.

3. Laat ze één hapje nemen
Men zegt dat er 10 tot 15 keer proeven nodig is om nieuw voedsel te accepteren, en de zogenaamde “één hap regel”, een kind toestaan om voedsel te weigeren zolang ze één hap hebben genomen, maakt daar dankbaar gebruik van. Na een tijdje raken kinderen gewend aan de nieuwe smaak en zullen ze het steeds lekkerder gaan vinden. Een kwestie van gewenning dus.

4. Speel met kleur en structuur
Kinderen reageren positief op kleur en er zijn maar weinig groenten die kleurrijker zijn dan paprika, van zonnig oranje tot vuurrood en van groen als gras tot felgeel. Vaak vinden ze het fijner om hun groenten los te eten, dus verspreid de verschillende kleuren over het bord in leuke patronen, zoals bloemen, gezichten of hartjes. Dit werkt een stuk beter dan alles samenvoegen in een ‘vies prutje’.

5. Heb je de oranje paprika al geprobeerd?
Veel ouders hebben ontdekt dat hun kinderen dol zijn op zoete paprika’s en dan met name de oranje paprika, de zoetste van het stel. Of je nu de tijd neemt om ze te koken of ze simpelweg puur serveert, snijd de oranje paprika in “frietjes” of leuke vormen. Zo is oranje paprika de winnaar voor het hele gezin!

Voor meer interessante weetjes over paprika en overheerlijke recepten kijk je op www.tijdvoorpaprika.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin
Videoportret: Mauro Colagreco, de beste chef ter wereld

Mauro Colagreco mag zich een jaar lang de beste chef ter wereld noemen. De geboren Argentijn met Italiaanse roots leerde koken van Alain Ducasse en Alain Passard, runt restaurants in China en opende in 2006 Mirazur, dat vandaag werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Het is meteen een p...

Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

Awards Mensen
De Librije terug in mondiale top 50

De Librije is terug in de top 50 van beste restaurants ter wereld. Het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer is terug te vinden op plaats 46. De Britse uitgeverij William Reed Business Media publiceert jaarlijks een lijst met de vijftig bete restaurants ter wereld. Op nummer é&e...

Awards Duurzaamheid
Finalisten Gaia Green Awards 2019 bekend

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 3 finalisten per categorie bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2019: Strandpaviljoens - Nautilus aan Zee (Egmond aan Zee / NL) - The Shore (Scheveningen / NL) - Sjoerd (...

Restaurant
Bistro Croquant sluit zich aan bij Maastricht Culinair

Bistro Croquant in Maastricht sluit per 1 juli 2019 aan bij Maastricht Culinair. Eigenaar Roland Philipsen is verheugd dat zijn kwaliteitsbistro binnen twee jaar na de opening onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband voor de betere restaurants en smaakmakers in Maastricht en omgeving. Bist...

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: