Vernieuwde app OpenTable speelt in op voorkeuren van gebruiker

2 september 2019 | Thijs Jacobs

OpenTable, wereldleider in restaurantreserveringen introduceert de gloednieuwe gepersonaliseerde OpenTable app. De vernieuwde app verzamelt belangrijke voorkeuren, waaronder reserveringsgeschiedenis, voorkeuren voor bepaalde keukens en jouw feedback wat tot gepersonaliseerde aanbevelingen leidt. Het OpenTable gebruikersprofiel stelt gebruikers in staat om een smaakprofiel in te voeren, voor een optimale match met een van de vele restaurant die op de OpenTable app te vinden zijn. Het algoritme zorgt ervoor dat de app restaurants toont met dezelfde keuken, sfeer en ervaring als restaurants waar je in het verleden hebt gegeten.

Vanaf het eenvoudig te navigeren beginscherm kunnen gebruikers lijsten van voorgestelde restaurants bekijken, feedback geven op aanbevelingen en toegang krijgen tot hun gebruikersprofiel waar ze persoonlijke restaurantvoorkeuren of dieetwensen kunnen opgeven, zodat je via OpenTable de  restaurantsuggesties krijgt die voor jou van toepassing zijn.

Kunstmatige intelligentie

Om ervoor te zorgen dat de aanbevelingen zo persoonlijk mogelijk blijven heeft OpenTable ook een functie toegevoegd waarmee gasten direct feedback kunnen geven over de voorgestelde restaurants. Een duimpje omhoog zorgt ervoor dat je meer vergelijkbare restaurantssuggesties ontvangt. De restaurants die niet aan de eisen van de gebruiker voldoen krijgen een duim omlaag en worden verwijderd uit de persoonlijke lijst van de gebruiker. Aan de hand van kunstmatige intelligentie zal de app na verloop van tijd de aanbevelingen verfijnen en wijzigen op basis van het gedrag van de gebruiker om er zo voor te zorgen dat gasten verrast worden en nieuwe restaurants blijven ontdekken.

Adrian Valeriano, Vice President van OpenTable zegt: “Onze missie bij OpenTable is om gasten aan de hand van ons platform restaurants te laten ontdekken, nieuwe restaurantinspiratie op te laten doen en uiteindelijk via de app te reserveren. We hopen dat onze app update gebruikers helpen om het perfecte restaurant te vinden. Door het gebruik van kunstmatige intelligentie kunnen we gasten een unieke en meer gepersonaliseerde ervaring bieden."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: