Verantwoorde keuken in nieuw restaurant

4 juni 2014 |
Verantwoorde keuken in nieuw restaurant

Afgelopen weekeinde is Oliver Gastrobar ‘soft’ geopend voor vrienden en bekenden. Het moderne en stoer ingerichte restaurant met open keuken onderscheidt zich in het bijzonder door
het aanbieden van een verantwoorde keuken voor werkelijk álle doelgroepen.

De internationaal opgeleide chef Oliver Hasenbalg serveert zowel lunch als diner en voorziet in de stijgende vraag naar goed en betaalbaar culinair genieten voor iedereen. Dat betekent onder andere gezonde gerechten voor de kids, maar wel met fun gebracht en een wisselende kaart waarbij rekening kan worden gehouden met mensen met allergieën. Oliver telt 60 zitplaatsen en met goed weer komen daar nog eens 24 plaatsen in de binnentuin bij. Tijdens een etentje in het restaurant genieten de gasten van een prachtig uitzicht over het IJ in Amsterdam.

Allergievrije kaart
Omdat er puur en biologisch wordt gekookt, is het bij de meeste gerechten vrij eenvoudig om rekening te houden met allergieën. Om het de gasten makkelijk te maken, biedt Oliver een speciale kaart, waarbij men niet hoeft te puzzelen, maar gewoon kan bestellen. Gluten-, lactose- en notenallergieën zijn de meest voorkomende allergieën in restaurants, maar uiteraard kan Oliver ook alle andere diëten aan (net als bij L’invité).

Kids menu
Op Java-eiland wonen veel gezinnen met jonge kinderen. Oliver Gastrobar grenst aan een grote binnentuin (Kratontuin) waar kinderen heerlijk kunnen spelen, terwijl de ouders genieten van een goed glas wijn en een gerechtje uit de keuken. Voor de (kleine) kinderen heeft Oliver een aangepast menu, dat zowel voldoet aan de kwaliteitseisen van Oliver (goed op smaak, spannend en gezond), als aan de eisen van misschien wel de meest kritische jonge gasten.

Over Oliver
Wie is Oliver? Oliver Hasenbalg (35) is voor Amsterdamse begrippen 'new in town'. De afgelopen jaren kookte Hasenbalg voor de internationale jetset van de Côte d’Azur tot aan de jachten in de Caribbean. Hiermee is niet gezegd dat Amsterdams nieuwste Gastrobar alleen is weggelegd voor de happy few; alle gerechten die Oliver’s doorgeefluik verlaten, hebben een sympathieke prijs van € 9,50 en veel begeleidende wijnen gaan by the glass.

Een greep uit het menu, meeste gerechten voor € 9,50

Gekoelde soep van yoghurt, doperwten en munt en tartaar van licht gerookte zalm ´buik´

Spread van gele linzen en oosterse specerijen, rauwe baby groenten, tarwe en waterkers emulsie

Vongole en scheermessen, tartaar van makreel en amandelschuim

Gemarineerde wilde zeebaars, avocado, aiolie en jonge kokos

Warme custard met confit de canard, Bellota, shitake en gepofte granen

Witte chocolade en miso panna cotta, framboos en pistachio

L’invité
Oliver is een onderdeel van L’invité. Initiatiefnemer Sico de Moel opent hiermee na L’invité le Restaurant zijn tweede restaurant in Amsterdam en heeft ambities om nog verder uit te breiden. L’invité is de drijvende kracht achter Oliver Gastrobar. Op de achtergrond zorgt deze ‘back office’ ervoor dat de chef zich volledig kan concentreren op zijn gerechten, zijn team, zijn inkoop en de organisatie van zijn keuken. De frontmanager kan zich 100% focussen op de service aan zijn gasten, zijn verkoop en de coaching van zijn team. Achter de schermen regelt L’invité alle administratie tot in de puntjes, van de boekhouding tot recruitment.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: