Verantwoorde keuken in nieuw restaurant

4 juni 2014 |
Verantwoorde keuken in nieuw restaurant<

Afgelopen weekeinde is Oliver Gastrobar ‘soft’ geopend voor vrienden en bekenden. Het moderne en stoer ingerichte restaurant met open keuken onderscheidt zich in het bijzonder door
het aanbieden van een verantwoorde keuken voor werkelijk álle doelgroepen.

De internationaal opgeleide chef Oliver Hasenbalg serveert zowel lunch als diner en voorziet in de stijgende vraag naar goed en betaalbaar culinair genieten voor iedereen. Dat betekent onder andere gezonde gerechten voor de kids, maar wel met fun gebracht en een wisselende kaart waarbij rekening kan worden gehouden met mensen met allergieën. Oliver telt 60 zitplaatsen en met goed weer komen daar nog eens 24 plaatsen in de binnentuin bij. Tijdens een etentje in het restaurant genieten de gasten van een prachtig uitzicht over het IJ in Amsterdam.

Allergievrije kaart
Omdat er puur en biologisch wordt gekookt, is het bij de meeste gerechten vrij eenvoudig om rekening te houden met allergieën. Om het de gasten makkelijk te maken, biedt Oliver een speciale kaart, waarbij men niet hoeft te puzzelen, maar gewoon kan bestellen. Gluten-, lactose- en notenallergieën zijn de meest voorkomende allergieën in restaurants, maar uiteraard kan Oliver ook alle andere diëten aan (net als bij L’invité).

Kids menu
Op Java-eiland wonen veel gezinnen met jonge kinderen. Oliver Gastrobar grenst aan een grote binnentuin (Kratontuin) waar kinderen heerlijk kunnen spelen, terwijl de ouders genieten van een goed glas wijn en een gerechtje uit de keuken. Voor de (kleine) kinderen heeft Oliver een aangepast menu, dat zowel voldoet aan de kwaliteitseisen van Oliver (goed op smaak, spannend en gezond), als aan de eisen van misschien wel de meest kritische jonge gasten.

Over Oliver
Wie is Oliver? Oliver Hasenbalg (35) is voor Amsterdamse begrippen 'new in town'. De afgelopen jaren kookte Hasenbalg voor de internationale jetset van de Côte d’Azur tot aan de jachten in de Caribbean. Hiermee is niet gezegd dat Amsterdams nieuwste Gastrobar alleen is weggelegd voor de happy few; alle gerechten die Oliver’s doorgeefluik verlaten, hebben een sympathieke prijs van € 9,50 en veel begeleidende wijnen gaan by the glass.

Een greep uit het menu, meeste gerechten voor € 9,50

Gekoelde soep van yoghurt, doperwten en munt en tartaar van licht gerookte zalm ´buik´

Spread van gele linzen en oosterse specerijen, rauwe baby groenten, tarwe en waterkers emulsie

Vongole en scheermessen, tartaar van makreel en amandelschuim

Gemarineerde wilde zeebaars, avocado, aiolie en jonge kokos

Warme custard met confit de canard, Bellota, shitake en gepofte granen

Witte chocolade en miso panna cotta, framboos en pistachio

L’invité
Oliver is een onderdeel van L’invité. Initiatiefnemer Sico de Moel opent hiermee na L’invité le Restaurant zijn tweede restaurant in Amsterdam en heeft ambities om nog verder uit te breiden. L’invité is de drijvende kracht achter Oliver Gastrobar. Op de achtergrond zorgt deze ‘back office’ ervoor dat de chef zich volledig kan concentreren op zijn gerechten, zijn team, zijn inkoop en de organisatie van zijn keuken. De frontmanager kan zich 100% focussen op de service aan zijn gasten, zijn verkoop en de coaching van zijn team. Achter de schermen regelt L’invité alle administratie tot in de puntjes, van de boekhouding tot recruitment.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: