Vault Bar onthult cocktailgeheimen

14 juni 2016 | Thijs Jacobs
Vault Bar onthult cocktailgeheimen

De Vault Bar in Waldorf Astoria Amsterdam onthult zijn waardevolle schatten: verrassende cocktails die alle zintuigen prikkelen. De originele cocktailcreaties van het gerenommeerde Portugese bartender duo Wilson (r) en Tiago (l), beide afkomstig van Conrad Algarve, ontlenen hun karakter aan een eigenzinnige combinatie van ingrediënten, smaken, vorm en presentatie. “Wij presenteren een opwindende cocktailervaring die begint met een visuele beleving en bij de eerste slok tot een heuse ontdekkingsreis leidt”, aldus de gelauwerde Wilson Pires, die in Portugal in 2014 de titel Barman of the Year verwierf. Met hun creatieve aanpak en presentatie geven de mixologisten een extra dimensie aan de legendarische True Waldorf Service en een dynamisch accent aan de intieme sfeer van de voormalige bankkluis.

Vroegere functie

Het barconcept is geïnspireerd op de vroegere functie van de locatie. Het cocktailmenu in de vorm van bankbiljetten weerspiegelt tevens de Hollandse handelsgeest. De (tien) cocktailrecepturen op de verschillende munteenheden reflecteren invloeden uit de betreffende landen en regio’s. Datzelfde geldt voor de spraakmakende presentatie... Een cocktail in een popcornbeker, als een tropische fruitmand, een ijsje, of in een espresso-potje. 

Het uitgangspunt van barmanager Wilson is cocktails met een klassiek profiel een verrassende twist te geven door nieuwe smaakcombinaties te creëren. Zo vertegenwoordigt de Euro-cocktail de Nederlandse cultuur en (overzeese) geschiedenis en zijn in de Yen-cocktail Japanse invloeden onmiskenbaar aanwezig; de Rupee-cocktail neemt je direct mee naar India. Zo gevarieerd als ze zijn, kenmerken alle cocktails zich door een uitgebalanceerde mix van ingrediënten.

De Vault Bar onderscheidt zich door de harmonieuze ambiance. Je kunt er comfortabel zitten in luxueuze fauteuils, of gezellig hangen om de bartafel. Details bepalen de sfeer; van de persoonlijke service en aandacht tot aan de geserveerde snacks en borrelhappen uit de keuken van Executive Chef Sidney Schutte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: