Vault Bar onthult cocktailgeheimen

14 juni 2016 | Thijs Jacobs

De Vault Bar in Waldorf Astoria Amsterdam onthult zijn waardevolle schatten: verrassende cocktails die alle zintuigen prikkelen. De originele cocktailcreaties van het gerenommeerde Portugese bartender duo Wilson (r) en Tiago (l), beide afkomstig van Conrad Algarve, ontlenen hun karakter aan een eigenzinnige combinatie van ingrediënten, smaken, vorm en presentatie. “Wij presenteren een opwindende cocktailervaring die begint met een visuele beleving en bij de eerste slok tot een heuse ontdekkingsreis leidt”, aldus de gelauwerde Wilson Pires, die in Portugal in 2014 de titel Barman of the Year verwierf. Met hun creatieve aanpak en presentatie geven de mixologisten een extra dimensie aan de legendarische True Waldorf Service en een dynamisch accent aan de intieme sfeer van de voormalige bankkluis.

Vroegere functie

Het barconcept is geïnspireerd op de vroegere functie van de locatie. Het cocktailmenu in de vorm van bankbiljetten weerspiegelt tevens de Hollandse handelsgeest. De (tien) cocktailrecepturen op de verschillende munteenheden reflecteren invloeden uit de betreffende landen en regio’s. Datzelfde geldt voor de spraakmakende presentatie... Een cocktail in een popcornbeker, als een tropische fruitmand, een ijsje, of in een espresso-potje. 

Het uitgangspunt van barmanager Wilson is cocktails met een klassiek profiel een verrassende twist te geven door nieuwe smaakcombinaties te creëren. Zo vertegenwoordigt de Euro-cocktail de Nederlandse cultuur en (overzeese) geschiedenis en zijn in de Yen-cocktail Japanse invloeden onmiskenbaar aanwezig; de Rupee-cocktail neemt je direct mee naar India. Zo gevarieerd als ze zijn, kenmerken alle cocktails zich door een uitgebalanceerde mix van ingrediënten.

De Vault Bar onderscheidt zich door de harmonieuze ambiance. Je kunt er comfortabel zitten in luxueuze fauteuils, of gezellig hangen om de bartafel. Details bepalen de sfeer; van de persoonlijke service en aandacht tot aan de geserveerde snacks en borrelhappen uit de keuken van Executive Chef Sidney Schutte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor coronamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: