Vault Bar onthult cocktailgeheimen

Auteur: Thijs Jacobs
14 juni 2016
Vault Bar onthult cocktailgeheimen

De Vault Bar in Waldorf Astoria Amsterdam onthult zijn waardevolle schatten: verrassende cocktails die alle zintuigen prikkelen. De originele cocktailcreaties van het gerenommeerde Portugese bartender duo Wilson (r) en Tiago (l), beide afkomstig van Conrad Algarve, ontlenen hun karakter aan een eigenzinnige combinatie van ingrediënten, smaken, vorm en presentatie. “Wij presenteren een opwindende cocktailervaring die begint met een visuele beleving en bij de eerste slok tot een heuse ontdekkingsreis leidt”, aldus de gelauwerde Wilson Pires, die in Portugal in 2014 de titel Barman of the Year verwierf. Met hun creatieve aanpak en presentatie geven de mixologisten een extra dimensie aan de legendarische True Waldorf Service en een dynamisch accent aan de intieme sfeer van de voormalige bankkluis.

Vroegere functie

Het barconcept is geïnspireerd op de vroegere functie van de locatie. Het cocktailmenu in de vorm van bankbiljetten weerspiegelt tevens de Hollandse handelsgeest. De (tien) cocktailrecepturen op de verschillende munteenheden reflecteren invloeden uit de betreffende landen en regio’s. Datzelfde geldt voor de spraakmakende presentatie... Een cocktail in een popcornbeker, als een tropische fruitmand, een ijsje, of in een espresso-potje. 

Het uitgangspunt van barmanager Wilson is cocktails met een klassiek profiel een verrassende twist te geven door nieuwe smaakcombinaties te creëren. Zo vertegenwoordigt de Euro-cocktail de Nederlandse cultuur en (overzeese) geschiedenis en zijn in de Yen-cocktail Japanse invloeden onmiskenbaar aanwezig; de Rupee-cocktail neemt je direct mee naar India. Zo gevarieerd als ze zijn, kenmerken alle cocktails zich door een uitgebalanceerde mix van ingrediënten.

De Vault Bar onderscheidt zich door de harmonieuze ambiance. Je kunt er comfortabel zitten in luxueuze fauteuils, of gezellig hangen om de bartafel. Details bepalen de sfeer; van de persoonlijke service en aandacht tot aan de geserveerde snacks en borrelhappen uit de keuken van Executive Chef Sidney Schutte.

Overig nieuws