Van de Bunt is SVH Meesterkok

23 november 2012
Van de Bunt is SVH Meesterkok

Paul van de Bunt, eigenaar en chef-kok van restaurant De Leuf in Ubachsberg is geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Begin september legde Van de Bunt zijn Meesterproef succesvol af.

*Chef van het Jaar*
Van de Bunt is de vierde chef-kok dit jaar die de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca heeft behaald. Met Van de Bunt telt Limburg totaal veertien chef-koks die in het bezit zijn van de titel SVH Meesterkok.
Onlangs werd hij onderscheiden als Chef van het Jaar door restaurantgids GaultMillau.

*'Waar ben ik aan begonnen?'*
Het behalen van een diploma of oorkonde heeft de Meesterkok altijd gezien als blijk van erkenning na het leveren van een prestatie. "Heel even vroeg ik mij af, Paul waar ben je aan begonnen? Op jouw leeftijd (59) met een goed lopend restaurant, onderscheiden met twee sterren door Michelin, de publicatie van het boek Reis naar de Sterren en in de eerste plaats een prachtig gezin. Ik zie het behalen van de titel SVH Meesterkok dan ook als een opdracht. Het koksvak is een ambacht. Zo’n mooi ambacht dat je als kok verplicht bent om je kennis door te geven aan anderen." Onder toeziend oog van secretaris SVH Meestertitels Carsten Klint en SVH Meesterkoks André van Doorn en Cees Helder, legde Van de Bunt zijn proef af.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws