Trendy bowlingbaan met classy restaurant

13 april 2018 | Thijs Jacobs

Op donderdag 19 april opent in Warmond de eerste designbowlingbaan van West-Europa: Lucky’s Bowling. De fervente bowlers kunnen er bovendien uitstekend dineren in het restaurant. De industriële locatie is ingericht met hoogwaardig designmeubilair én uitgerust met banen van Brunswick - de Roll’s Royce onder de bowlingbanen.

Met haar opvallende ontwerp wil Lucky’s Bowling de wat ingedutte bowlingwereld wakker schudden. “In restaurants en hotels is er ruim aandacht voor een verfijnde inrichting, maar in de leisurewereld, en zeker de bowlingwereld, blijft een hoogwaardige uitstraling nog achter. Lucky’s Bowling is de eerste bowlingbaan van West-Europa waar er wel belang wordt gehecht aan zowel exterieur als interieur, waardoor bowlen afgaat van het wat suffige imago”, aldus Eric Bosma, Directeur van Lucky’s Bowling.

Vintage uitstraling

Waar de meeste bowlingbanen een ietwat gedateerde uitstraling en een betrekkelijk eenvoudige menukaart hebben, vaart Lucky’s Bowling een geheel eigen koers. Er is gekozen voor vintage elementen en de baan oogt ruimtelijk door hoge houten plafonds. De combinatie van houten materialen, metaal, zacht velours en details als oude Leidse stadslampen zorgen voor een huiselijke sfeer. 3D-ontwerper Alexander de Bruin heeft de locatie ingericht met comfortabele Chesterfields en meubilair van onder meer Dutchbone en Zuiver, twee in de designwereld hoog aangeschreven Nederlandse interieurmerken.

298 m2 videowall

Het gehele dak van Lucky’s Bowling is door Kieszon/Green Choice voorzien van zonnepanelen, waardoor het pand zoveel mogelijk op groene stroom opereert. De zelf gegenereerde stroom wordt onder meer gebruikt voor de unieke videowand van ruim 35 meter breed en 8,5 meter hoog. Deze blikvanger grenst aan de baan en vertoont video’s van video-animatie-ontwerper Reynoud Wieringa met onder meer beelden van de Skyline van Manhattan en de Golden Gate Bridge van San Francisco.

Holland strikes again!

Gebowld wordt er op de Rolls Royce onder de bowlingbanen, geleverd door Brunswick, een eeuwenoud (1845) bedrijf dat volgens profs de beste in zijn soort is. Het bedrijf wil Lucky’s Bowling gebruiken als uithangbord en showroom voor haar West-Europese activiteiten. De 20 pro lane-banen, 16 voor wedstrijden en 4 voor het ingooien, bieden de mogelijkheid voor grote internationale toernooien - Schiphol is immers op een steenworp afstand - waarvoor al de nodige verzoeken binnen zijn. Ook aan de kids is gedacht. Door de leveranciers van onder meer Monkey Town Indoor Speeltuinen is er een speciale binnenspeeltuin aangelegd. Zo kunnen de kinderen hun eigen gang gaan terwijl de volwassenen bowlen of eten.

Niveau a la Gordon Ramsay

De menukaart van het bijbehorende restaurant is samengesteld door Thijs Geerlings, die een verleden heeft als kok bij Gordon Ramsay. En dat is te merken: de Lucky’s burgers zijn gemaakt van biologisch rundvlees en worden geserveerd met frites geleverd door Frites uit Zuyd. Voor de pizza’s wordt gebruik gemaakt van zelfgemaakt deeg en huisgemaakte tomatensaus volgens een authentiek Italiaans recept van zusterbedrijf Sweet Lake Italy. De vintagestijl van de bowlingbaan is doorgevoerd in alle details: matgouden bestek, retro-waterglazen en borden met Lucky’s-Logo.

Eten met zicht op de baan

In Lucky’s Bowling kan er gedeeltelijk achter glas worden gegeten, zodat er in alle rust kan worden genoten van de smaakvolle gerechten uit de keuken, met zicht op de bowlingbanen. De bowlingmachines zijn omkist met een speciale geluidsabsoberende laag, waardoor het geluid in de zaal sterk wordt gereduceerd en een normaal gesprek tijdens de activiteit mogelijk is. Deze aandacht voor ontwerp, kwaliteit en details beïnvloedt overigens niet de prijzen die Lucky’s Bowling hanteert: zowel huur als horeca zijn niet duurder dan de reguliere bowlingbanen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Interview
Maggie Blue: All-day (and night) concept in Alphen aan den Rijn [video]

Van lunch tot dj’s en livemuziek op de vrijdag- en zaterdagavonden: Maggie Blue in Alphen aan den Rijn heeft het allemaal. Sinds 24 juli 2017 zijn de deuren van Maggie Blue geopend. Sindsdien hebben ze erg veel gedaan om uniek te zijn, maar ook aanspreekbaar en inspirerend voor gasten. Mike, (...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: