Trendy bowlingbaan met classy restaurant

13 april 2018 | Thijs Jacobs

Op donderdag 19 april opent in Warmond de eerste designbowlingbaan van West-Europa: Lucky’s Bowling. De fervente bowlers kunnen er bovendien uitstekend dineren in het restaurant. De industriële locatie is ingericht met hoogwaardig designmeubilair én uitgerust met banen van Brunswick - de Roll’s Royce onder de bowlingbanen.

Met haar opvallende ontwerp wil Lucky’s Bowling de wat ingedutte bowlingwereld wakker schudden. “In restaurants en hotels is er ruim aandacht voor een verfijnde inrichting, maar in de leisurewereld, en zeker de bowlingwereld, blijft een hoogwaardige uitstraling nog achter. Lucky’s Bowling is de eerste bowlingbaan van West-Europa waar er wel belang wordt gehecht aan zowel exterieur als interieur, waardoor bowlen afgaat van het wat suffige imago”, aldus Eric Bosma, Directeur van Lucky’s Bowling.

Vintage uitstraling

Waar de meeste bowlingbanen een ietwat gedateerde uitstraling en een betrekkelijk eenvoudige menukaart hebben, vaart Lucky’s Bowling een geheel eigen koers. Er is gekozen voor vintage elementen en de baan oogt ruimtelijk door hoge houten plafonds. De combinatie van houten materialen, metaal, zacht velours en details als oude Leidse stadslampen zorgen voor een huiselijke sfeer. 3D-ontwerper Alexander de Bruin heeft de locatie ingericht met comfortabele Chesterfields en meubilair van onder meer Dutchbone en Zuiver, twee in de designwereld hoog aangeschreven Nederlandse interieurmerken.

298 m2 videowall

Het gehele dak van Lucky’s Bowling is door Kieszon/Green Choice voorzien van zonnepanelen, waardoor het pand zoveel mogelijk op groene stroom opereert. De zelf gegenereerde stroom wordt onder meer gebruikt voor de unieke videowand van ruim 35 meter breed en 8,5 meter hoog. Deze blikvanger grenst aan de baan en vertoont video’s van video-animatie-ontwerper Reynoud Wieringa met onder meer beelden van de Skyline van Manhattan en de Golden Gate Bridge van San Francisco.

Holland strikes again!

Gebowld wordt er op de Rolls Royce onder de bowlingbanen, geleverd door Brunswick, een eeuwenoud (1845) bedrijf dat volgens profs de beste in zijn soort is. Het bedrijf wil Lucky’s Bowling gebruiken als uithangbord en showroom voor haar West-Europese activiteiten. De 20 pro lane-banen, 16 voor wedstrijden en 4 voor het ingooien, bieden de mogelijkheid voor grote internationale toernooien - Schiphol is immers op een steenworp afstand - waarvoor al de nodige verzoeken binnen zijn. Ook aan de kids is gedacht. Door de leveranciers van onder meer Monkey Town Indoor Speeltuinen is er een speciale binnenspeeltuin aangelegd. Zo kunnen de kinderen hun eigen gang gaan terwijl de volwassenen bowlen of eten.

Niveau a la Gordon Ramsay

De menukaart van het bijbehorende restaurant is samengesteld door Thijs Geerlings, die een verleden heeft als kok bij Gordon Ramsay. En dat is te merken: de Lucky’s burgers zijn gemaakt van biologisch rundvlees en worden geserveerd met frites geleverd door Frites uit Zuyd. Voor de pizza’s wordt gebruik gemaakt van zelfgemaakt deeg en huisgemaakte tomatensaus volgens een authentiek Italiaans recept van zusterbedrijf Sweet Lake Italy. De vintagestijl van de bowlingbaan is doorgevoerd in alle details: matgouden bestek, retro-waterglazen en borden met Lucky’s-Logo.

Eten met zicht op de baan

In Lucky’s Bowling kan er gedeeltelijk achter glas worden gegeten, zodat er in alle rust kan worden genoten van de smaakvolle gerechten uit de keuken, met zicht op de bowlingbanen. De bowlingmachines zijn omkist met een speciale geluidsabsoberende laag, waardoor het geluid in de zaal sterk wordt gereduceerd en een normaal gesprek tijdens de activiteit mogelijk is. Deze aandacht voor ontwerp, kwaliteit en details beïnvloedt overigens niet de prijzen die Lucky’s Bowling hanteert: zowel huur als horeca zijn niet duurder dan de reguliere bowlingbanen.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
De Sjuut, Court Garden Hotel en Centrum Qi winnen Gaia Green Awards

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de catego...

Awards Culinair
Manouk Wols (Restaurant Dell’arte) wint Young Chef Award 2018

Vijf zelfstandig werkende koks tot 25 jaar streden woensdag op Gastvrij Rotterdam om de Euro-Toques Young Chef Award 2018. De deelnemers waren: Jeremy Arrascaeta Restaurant Bougainville - Amsterdam, Xander Kleintjes Restaurant 't Vaantje – Reeuwijk, Joomay Steffens Restaurant Bentinck - Bu...

Events Culinair Interview
Wedstrijdkoken met orgaanvlees, een hele uitdaging

Tijdens de BBB Maastricht kun je als bezoeker genieten van de kookkunsten van geweldige chefs die buiten hun ‘comfort zone’ treden. Op maandag 8 oktober koken zij immers uit een blackbox. Tijdens de eerste wedstrijd gaan ze met orgaanvlees aan de slag, terwijl de middagsessie in het teke...

Culinair Internationaal Michelin
Video: tweesterrenchef Claude Bosi van restaurant Bibendum*

In deze video zie je topchef Claude Bosi van restaurant Bibendum in Londen aan het werk. Het leven van topchef Claude Bosi en Michelin zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als Fransman groeit hij op met deze bandenspecialist, kaartenmaker en gastronomiekenner. Maar als hij voor een carriè...

Amsterdam Culinair
Viering 25 jaar Roberto’s Restaurant met parade van pure klassiekers

Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam viert dit najaar zijn 25-jarig bestaan. Het klassiek Italiaanse restaurant is altijd trouw gebleven aan zijn filosofie ‘Italiaans te zijn in alle facetten’. Vanaf oktober wordt het jubileum gevierd met een parade van pure klassiekers op de m...

Bezorgen Achtergronden
McDelivery rolt uit naar Haarlem en Groningen

McDelivery is een succes en rolt daarom verder uit. Nog meer steden in Nederland kunnen de komende periode genieten van de service die McDonald’s biedt via McDelivery. Sinds de introductie vorig jaar van McDelivery via Uber Eats zijn er al 23 restaurants in Amsterdam/Amstelveen, Utrecht, Rotte...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: