Trendy bowlingbaan met classy restaurant

13 april 2018 | Thijs Jacobs

Op donderdag 19 april opent in Warmond de eerste designbowlingbaan van West-Europa: Lucky’s Bowling. De fervente bowlers kunnen er bovendien uitstekend dineren in het restaurant. De industriële locatie is ingericht met hoogwaardig designmeubilair én uitgerust met banen van Brunswick - de Roll’s Royce onder de bowlingbanen.

Met haar opvallende ontwerp wil Lucky’s Bowling de wat ingedutte bowlingwereld wakker schudden. “In restaurants en hotels is er ruim aandacht voor een verfijnde inrichting, maar in de leisurewereld, en zeker de bowlingwereld, blijft een hoogwaardige uitstraling nog achter. Lucky’s Bowling is de eerste bowlingbaan van West-Europa waar er wel belang wordt gehecht aan zowel exterieur als interieur, waardoor bowlen afgaat van het wat suffige imago”, aldus Eric Bosma, Directeur van Lucky’s Bowling.

Vintage uitstraling

Waar de meeste bowlingbanen een ietwat gedateerde uitstraling en een betrekkelijk eenvoudige menukaart hebben, vaart Lucky’s Bowling een geheel eigen koers. Er is gekozen voor vintage elementen en de baan oogt ruimtelijk door hoge houten plafonds. De combinatie van houten materialen, metaal, zacht velours en details als oude Leidse stadslampen zorgen voor een huiselijke sfeer. 3D-ontwerper Alexander de Bruin heeft de locatie ingericht met comfortabele Chesterfields en meubilair van onder meer Dutchbone en Zuiver, twee in de designwereld hoog aangeschreven Nederlandse interieurmerken.

298 m2 videowall

Het gehele dak van Lucky’s Bowling is door Kieszon/Green Choice voorzien van zonnepanelen, waardoor het pand zoveel mogelijk op groene stroom opereert. De zelf gegenereerde stroom wordt onder meer gebruikt voor de unieke videowand van ruim 35 meter breed en 8,5 meter hoog. Deze blikvanger grenst aan de baan en vertoont video’s van video-animatie-ontwerper Reynoud Wieringa met onder meer beelden van de Skyline van Manhattan en de Golden Gate Bridge van San Francisco.

Holland strikes again!

Gebowld wordt er op de Rolls Royce onder de bowlingbanen, geleverd door Brunswick, een eeuwenoud (1845) bedrijf dat volgens profs de beste in zijn soort is. Het bedrijf wil Lucky’s Bowling gebruiken als uithangbord en showroom voor haar West-Europese activiteiten. De 20 pro lane-banen, 16 voor wedstrijden en 4 voor het ingooien, bieden de mogelijkheid voor grote internationale toernooien - Schiphol is immers op een steenworp afstand - waarvoor al de nodige verzoeken binnen zijn. Ook aan de kids is gedacht. Door de leveranciers van onder meer Monkey Town Indoor Speeltuinen is er een speciale binnenspeeltuin aangelegd. Zo kunnen de kinderen hun eigen gang gaan terwijl de volwassenen bowlen of eten.

Niveau a la Gordon Ramsay

De menukaart van het bijbehorende restaurant is samengesteld door Thijs Geerlings, die een verleden heeft als kok bij Gordon Ramsay. En dat is te merken: de Lucky’s burgers zijn gemaakt van biologisch rundvlees en worden geserveerd met frites geleverd door Frites uit Zuyd. Voor de pizza’s wordt gebruik gemaakt van zelfgemaakt deeg en huisgemaakte tomatensaus volgens een authentiek Italiaans recept van zusterbedrijf Sweet Lake Italy. De vintagestijl van de bowlingbaan is doorgevoerd in alle details: matgouden bestek, retro-waterglazen en borden met Lucky’s-Logo.

Eten met zicht op de baan

In Lucky’s Bowling kan er gedeeltelijk achter glas worden gegeten, zodat er in alle rust kan worden genoten van de smaakvolle gerechten uit de keuken, met zicht op de bowlingbanen. De bowlingmachines zijn omkist met een speciale geluidsabsoberende laag, waardoor het geluid in de zaal sterk wordt gereduceerd en een normaal gesprek tijdens de activiteit mogelijk is. Deze aandacht voor ontwerp, kwaliteit en details beïnvloedt overigens niet de prijzen die Lucky’s Bowling hanteert: zowel huur als horeca zijn niet duurder dan de reguliere bowlingbanen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Culinair
Coperto Restobar in Zwolle is erkend met een Bib Gourmand

Chef-kok Remco Jansen en zijn brigade zijn er dolgelukkig mee: “Al sinds de opening twee jaar geleden hebben we de ambitie om op dit niveau te acteren. We konden niet gelukkiger zijn nu het is gelukt om daadwerkelijk beloond te worden met een Bib.” De nieuwe Bib Gourmand restaurantgid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: