Trendy bowlingbaan met classy restaurant

13 april 2018 | Thijs Jacobs

Op donderdag 19 april opent in Warmond de eerste designbowlingbaan van West-Europa: Lucky’s Bowling. De fervente bowlers kunnen er bovendien uitstekend dineren in het restaurant. De industriële locatie is ingericht met hoogwaardig designmeubilair én uitgerust met banen van Brunswick - de Roll’s Royce onder de bowlingbanen.

Met haar opvallende ontwerp wil Lucky’s Bowling de wat ingedutte bowlingwereld wakker schudden. “In restaurants en hotels is er ruim aandacht voor een verfijnde inrichting, maar in de leisurewereld, en zeker de bowlingwereld, blijft een hoogwaardige uitstraling nog achter. Lucky’s Bowling is de eerste bowlingbaan van West-Europa waar er wel belang wordt gehecht aan zowel exterieur als interieur, waardoor bowlen afgaat van het wat suffige imago”, aldus Eric Bosma, Directeur van Lucky’s Bowling.

Vintage uitstraling

Waar de meeste bowlingbanen een ietwat gedateerde uitstraling en een betrekkelijk eenvoudige menukaart hebben, vaart Lucky’s Bowling een geheel eigen koers. Er is gekozen voor vintage elementen en de baan oogt ruimtelijk door hoge houten plafonds. De combinatie van houten materialen, metaal, zacht velours en details als oude Leidse stadslampen zorgen voor een huiselijke sfeer. 3D-ontwerper Alexander de Bruin heeft de locatie ingericht met comfortabele Chesterfields en meubilair van onder meer Dutchbone en Zuiver, twee in de designwereld hoog aangeschreven Nederlandse interieurmerken.

298 m2 videowall

Het gehele dak van Lucky’s Bowling is door Kieszon/Green Choice voorzien van zonnepanelen, waardoor het pand zoveel mogelijk op groene stroom opereert. De zelf gegenereerde stroom wordt onder meer gebruikt voor de unieke videowand van ruim 35 meter breed en 8,5 meter hoog. Deze blikvanger grenst aan de baan en vertoont video’s van video-animatie-ontwerper Reynoud Wieringa met onder meer beelden van de Skyline van Manhattan en de Golden Gate Bridge van San Francisco.

Holland strikes again!

Gebowld wordt er op de Rolls Royce onder de bowlingbanen, geleverd door Brunswick, een eeuwenoud (1845) bedrijf dat volgens profs de beste in zijn soort is. Het bedrijf wil Lucky’s Bowling gebruiken als uithangbord en showroom voor haar West-Europese activiteiten. De 20 pro lane-banen, 16 voor wedstrijden en 4 voor het ingooien, bieden de mogelijkheid voor grote internationale toernooien - Schiphol is immers op een steenworp afstand - waarvoor al de nodige verzoeken binnen zijn. Ook aan de kids is gedacht. Door de leveranciers van onder meer Monkey Town Indoor Speeltuinen is er een speciale binnenspeeltuin aangelegd. Zo kunnen de kinderen hun eigen gang gaan terwijl de volwassenen bowlen of eten.

Niveau a la Gordon Ramsay

De menukaart van het bijbehorende restaurant is samengesteld door Thijs Geerlings, die een verleden heeft als kok bij Gordon Ramsay. En dat is te merken: de Lucky’s burgers zijn gemaakt van biologisch rundvlees en worden geserveerd met frites geleverd door Frites uit Zuyd. Voor de pizza’s wordt gebruik gemaakt van zelfgemaakt deeg en huisgemaakte tomatensaus volgens een authentiek Italiaans recept van zusterbedrijf Sweet Lake Italy. De vintagestijl van de bowlingbaan is doorgevoerd in alle details: matgouden bestek, retro-waterglazen en borden met Lucky’s-Logo.

Eten met zicht op de baan

In Lucky’s Bowling kan er gedeeltelijk achter glas worden gegeten, zodat er in alle rust kan worden genoten van de smaakvolle gerechten uit de keuken, met zicht op de bowlingbanen. De bowlingmachines zijn omkist met een speciale geluidsabsoberende laag, waardoor het geluid in de zaal sterk wordt gereduceerd en een normaal gesprek tijdens de activiteit mogelijk is. Deze aandacht voor ontwerp, kwaliteit en details beïnvloedt overigens niet de prijzen die Lucky’s Bowling hanteert: zowel huur als horeca zijn niet duurder dan de reguliere bowlingbanen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: