Top vijf foodfestivals in Europa

27 mei 2014 |
Top vijf foodfestivals in Europa<

Er is geen betere plek om te genieten van verschillende keukens en heerlijke hapjes dan op een foodfestival. Alleen het stijgende aanbod maakt de keuze soms moeilijk, vandaar dat
GoEuro er vijf voor je uit heeft gekozen. Vijf totaal verschillende, maar allemaal heerlijke foodfestivals in Europa, waar ons in ieder geval het water van in de mond loopt. Bon appétit!
Rollende Keukens, Amsterdam

28 mei – 1 juni

We beginnen met eentje uit eigen land. In Amsterdam verzamelen zich dit jaar voor de zevende keer op rij tientallen rijdende eetgelegenheden zoals de grootste trucks, mooiste busjes en gekste brommers. Een gezellig geheel met als decor de mooie Westergasfabriek. Op het openluchtfestival kun je vijf dagen lang genieten van verschillende culinaire hoogstandjes; van soep tot pizza en van smoothies tot visgerechten. Natuurlijk is dit niet het enige en kan je tijdens het eten genieten van livemuziek en entertainment. In de zon of onder de sterren komen er jaarlijks duizenden mensen naar het festival. En iedereen die eens is geweest weet het zeker: ik kom volgend jaar terug!

Pizza fest, Napels

26-30 Mei

Het Pizza fest in Napels brengt jaarlijks een ode aan Italië’s bekendste snack: pizza. Dit festival in de geboortestad van de pizza is de grootste ter wereld en een perfecte manier om kennis te maken met de Italiaanse cultuur. Natuurlijk wordt er tijdens dit feest ook besloten welke de beste pizza van de wereld is, en het publiek mag meebeslissen. Dus voel je vrij om zoveel soorten pizza te eten als je op kan zodat je genoeg vergelijkingsmateriaal hebt. Naast dat er overal in de stad pizza wordt aangeboden, zorgen ook concerten, optredens en cabaret voor een gezellige sfeer. Maar de deeg-gooiende pizzabakkers opzichzelf zorgen ook al voor een groot schouwspel. Dus neem een stuk pizza en een kopje koffie of glaasje limoncello en geniet van ‘la dolce vita’ in Napels.

Fête de la Gastronomie – Heel Frankrijk

19-21 September

Deze mag niet ontbreken: het enige landelijke culinaire festival ter hele wereld. Al is ‘festival’ misschien niet de goede benaming voor dit evenement, want het is veel groter dan dat. Dit jaar wordt alweer voor de vierde keer het ‘food festival’, om het toch maar zo te noemen, ‘Fête de la Gastronomie’ georganiseerd. Drie dagen lang worden er duizenden activiteiten georganiseerd door heel Frankrijk om de diversiteit van de Franse keuken te vieren. Want zoals bekend, houden Fransen van hun cuisine en trekken ze dus ook alles uit de kast om tijdens het festival je de lekkerste gerechten voor te schotelen. Met verschillende festivalmenu’s, kookdemonstraties op straat, marktjes, picknicks, rondleidingen en bijzondere eetlocaties wordt heel Frankrijk voor drie dagen omgetoverd tot één groot food festival.

Festa Do Marisco – O Grove, Spanje

2 – 12 Oktober

Voor visliefhebbers is het festival Festa Do Marisco de hemel. In de haven van het kleine plaatsje O Grove, in de regio Galicië wordt de schoonheid van de lokale keuken gevierd. Twee weken lang staat de hele stad in het teken van het festival en komen er 200.000 bezoekers naar de stad. De haven biedt een prachtig decor voor het festival met al zijn stalletjes en traditionele dansvoorstellingen. Elk jaar worden er 40 verschillende soorten seafood verkocht voor erg schappelijke prijzen. Daarnaast is er elk jaar een wedstrijd voor het meest innovatieve mosselgerecht. Dus als je van seafood houdt, is dit food festival O Grove de ‘place to be’.

York Food and Drink Festival – York, Verenigd Koninkrijk

20-29 Juni / 19-28 September

Het jaarlijkse Food festival in York bestaat dit jaar niet uit één, maar twee delen; Van 20 tot 29 juni ‘Yorkshire Produce and French Flavour’ en van 19 tot 28 september ‘Quaff and Scoff through York’. Twee weekenden lang genieten van de lokale lekkernijen en specialiteiten. De grootste zorg die je zult hebben, is of je nog een extra hoofdgerecht neemt of alvast begint aan het dessert. Van ‘s ochtends vroeg tot laat in de avond is er entertainment in de vorm van kookworkshops, muziek, theater, cook-offs of verschillende programma’s zoals het populaire ‘Dine at my table’. Voor maximaal acht mensen, in een intieme setting, laat een chefkok zijn kookkunsten zien.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: