The Uptown Meat Club vernieuwt

23 maart 2018 | David Bakker

Wie een avond compleet wil genieten van (h)eerlijk eten, is bij The Uptown Meat Club aan het juiste adres. Hier wordt Bourgondisch genieten met een hoofdletter B geschreven. De naam van het restaurant aan de van Baerlestraat verraadt het al; vlees is een van hun specialiteiten. The Uptown Meat Club gaat hiermee een stap verder dan andere restaurants. Enkel het allerbeste vlees van de Hollandse dubbeldoel koe is goed genoeg om voor te schotelen, waarvan de bereiding gebeurt in de Mibrasa houtskool-grilloven. Maar er is meer dan alleen vlees.

Sinds de opening heeft er een frisse wind door the club gewaaid. Vernieuwingen in het interieur zorgen ervoor dat het restaurant de juiste uitstraling heeft gekregen, die bij een meat club hoort. Daarbij weet The Uptown Meat Club als geen ander dat vernieuwing vooruitgang betekent. Vanaf april biedt zij namelijk een nieuwe kaart. Nieuwe toevoegingen zijn onder andere een superburger, die uiteraard niet van de kaart mag ontbreken. Vegetarische, nieuwe toevoegingen zijn bijvoorbeld de overheerlijke bieten tartaar en kokos-limoen soep.
 
Om de koe bij de horens te vatten, start ze dit voorjaar met het opzetten van een echte Meat Club; ambassadeurs die het concept van het restaurant als geen ander verstaan. Om alle locals en toeristen daarnaast extra te kunnen bedienen, organiseert zij leuke extraatjes. Elke laatste zondag van de maand is er Listen & Taste, met live jazz muziek en vanaf April iedere eerste vrijdag van de maand een fijne Meat Up inclusief DJ om zo het weekend op de beste manier te kunnen starten.
 
The Uptown Meat Club heeft beleving heel hoog in het vaandel staan. Daarom kun je echt een avondje all in (vlees) genieten aan van Baerlestraat 7. Naast haar nieuwe kaart heeft ze een smaakvolle selectie van award winning wijnen uit Chili, die uitstekend bij deze kaart aansluiten. Chef Rob Jansen, met jarenlange ervaring in de keuken van (vlees) restaurants zoals in the Roast Room, weet precies waar de gast foodwise van houdt; de Hollandse dubbeldoel koe.

De Hollandse dubbeldoel koe


De dubbeldoel koe is de Hollandse melkkoe die, nadat ze jarenlang in de wei heeft gegraasd, op een all inclusieve vakantie gaat. Hier groeit de koe uit tot volwaardige vleeskoe. Juist hierdoor is het vlees heerlijk mals en heeft het de ouderwetse rundvleessmaak. En dat iedereen er dol op is,  kan zeker beaamd worden. “Zelfs van de Amerikaanse toeristen die hier komen, die qua vlees heel wat gewend zijn, horen we regelmatig dat ze nog nooit zo’n lekkere steak hebben gegeten”, aldus chef Rob. De echte favorieten? De Men Steak en Côte de Boeuf. Door de bereiding in de Mibrasa houtskool-grilloven krijgen de gerechten een smaak, geur en structuur die onweerstaanbaar zijn.

Chef’s Table


Juist om toegankelijk te zijn voor iedereen, zijn er ook andere gerechten te vinden bij The Uptown Meat Club. Want dat je niet altijd trek hebt in vlees, kan ze goed begrijpen. Daarnaast verstaat zij als geen ander dat er twee ingrediënten nodig zijn voor een succesvol avondje uit: goed eten én goed gezelschap. Wil je dineren met een groep tot wel 30 personen? Dan is de Chef’s Table de ideale oplossing. Een tafel bij de open keuken, om de beleving nog meer kracht bij te zetten. En om het af te maken is er nu ook een kaart voor kids, zodat zij ook van een fijne maaltijd kunnen genieten. Want dat The Uptown Meat Club voor iedereen is, is een ding wat zeker is. “We willen dat alle gasten zich hier echt thuis voelen zodra ze een stap binnen onze deuren hebben gezet”, aldus bedrijfsleider Sebastiaan Koldenhof. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin Utrecht
Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin. Utrecht b...

Awards
Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op woensdag 12 december is Bart Ausems (50), chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait*, Maastricht, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Bart bekroont zijn carrière met het afleggen van een mooie en geslaagde Meesterproef. Hij wordt hiermee, na zijn inauguratie begin ...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Consumentenbond: hygiënescore horeca moet toegankelijk blijven

De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op de openbaarmaking van de inspectiegegevens van de horeca gemakkelijk toegankelijk te houden. Het kabinet wil alleen nog maar samenvattingen van de inspectierapporten publiceren, zonder overzichtelijke kleurcodering. De Consumentenbond vindt dit onacceptabe...

Opening Fastservice
SUGO Pizza Eindhoven feestelijk geopend

Op 12 december jongstleden openden horecaondernemers Herman Hell en Hugo Kruijssen hun vierde SUGO Pizza in hartje Eindhoven. SUGO Pizza Eindhoven is het eerste filiaal van SUGO 'nieuwe stijl' en heeft een unieke stamtafel beschilderd door kunstenaar Niels Bakkerus. Als stunt werden tijdens ...

Lunch Opening
Nieuwe Bagels & Beans geopend in Bergen op Zoom

Bergenaren kunnen vanaf woensdag 19 december rollend naar huis na een bezoekje aan de nieuwe Bagels & Beans in de Lombardenstraat. Want naast alle bekende verleidingen op de kaart serveren ze hier een speciale bagel die je nergens anders in Nederland kunt krijgen. Het is de stad van de drie A...

Opening Bezorgen
Eerste fysieke restaurant van Deliveroo geopend in Hongkong

Deliveroo opende zojuist zijn eerste fysieke restaurant in Hongkong. Op deze locatie kun je daadwerkelijk iets eten, maar het restaurant doet ook dienst als keuken voor zo'n vijftien bezorgconcepten. Marges De druk op het restaurant is hoog; de huurprijs per vierkante meter is een van de ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: