The Uptown Meat Club vernieuwt

23 maart 2018 | David Bakker

Wie een avond compleet wil genieten van (h)eerlijk eten, is bij The Uptown Meat Club aan het juiste adres. Hier wordt Bourgondisch genieten met een hoofdletter B geschreven. De naam van het restaurant aan de van Baerlestraat verraadt het al; vlees is een van hun specialiteiten. The Uptown Meat Club gaat hiermee een stap verder dan andere restaurants. Enkel het allerbeste vlees van de Hollandse dubbeldoel koe is goed genoeg om voor te schotelen, waarvan de bereiding gebeurt in de Mibrasa houtskool-grilloven. Maar er is meer dan alleen vlees.

Sinds de opening heeft er een frisse wind door the club gewaaid. Vernieuwingen in het interieur zorgen ervoor dat het restaurant de juiste uitstraling heeft gekregen, die bij een meat club hoort. Daarbij weet The Uptown Meat Club als geen ander dat vernieuwing vooruitgang betekent. Vanaf april biedt zij namelijk een nieuwe kaart. Nieuwe toevoegingen zijn onder andere een superburger, die uiteraard niet van de kaart mag ontbreken. Vegetarische, nieuwe toevoegingen zijn bijvoorbeld de overheerlijke bieten tartaar en kokos-limoen soep.
 
Om de koe bij de horens te vatten, start ze dit voorjaar met het opzetten van een echte Meat Club; ambassadeurs die het concept van het restaurant als geen ander verstaan. Om alle locals en toeristen daarnaast extra te kunnen bedienen, organiseert zij leuke extraatjes. Elke laatste zondag van de maand is er Listen & Taste, met live jazz muziek en vanaf April iedere eerste vrijdag van de maand een fijne Meat Up inclusief DJ om zo het weekend op de beste manier te kunnen starten.
 
The Uptown Meat Club heeft beleving heel hoog in het vaandel staan. Daarom kun je echt een avondje all in (vlees) genieten aan van Baerlestraat 7. Naast haar nieuwe kaart heeft ze een smaakvolle selectie van award winning wijnen uit Chili, die uitstekend bij deze kaart aansluiten. Chef Rob Jansen, met jarenlange ervaring in de keuken van (vlees) restaurants zoals in the Roast Room, weet precies waar de gast foodwise van houdt; de Hollandse dubbeldoel koe.

De Hollandse dubbeldoel koe


De dubbeldoel koe is de Hollandse melkkoe die, nadat ze jarenlang in de wei heeft gegraasd, op een all inclusieve vakantie gaat. Hier groeit de koe uit tot volwaardige vleeskoe. Juist hierdoor is het vlees heerlijk mals en heeft het de ouderwetse rundvleessmaak. En dat iedereen er dol op is,  kan zeker beaamd worden. “Zelfs van de Amerikaanse toeristen die hier komen, die qua vlees heel wat gewend zijn, horen we regelmatig dat ze nog nooit zo’n lekkere steak hebben gegeten”, aldus chef Rob. De echte favorieten? De Men Steak en Côte de Boeuf. Door de bereiding in de Mibrasa houtskool-grilloven krijgen de gerechten een smaak, geur en structuur die onweerstaanbaar zijn.

Chef’s Table


Juist om toegankelijk te zijn voor iedereen, zijn er ook andere gerechten te vinden bij The Uptown Meat Club. Want dat je niet altijd trek hebt in vlees, kan ze goed begrijpen. Daarnaast verstaat zij als geen ander dat er twee ingrediënten nodig zijn voor een succesvol avondje uit: goed eten én goed gezelschap. Wil je dineren met een groep tot wel 30 personen? Dan is de Chef’s Table de ideale oplossing. Een tafel bij de open keuken, om de beleving nog meer kracht bij te zetten. En om het af te maken is er nu ook een kaart voor kids, zodat zij ook van een fijne maaltijd kunnen genieten. Want dat The Uptown Meat Club voor iedereen is, is een ding wat zeker is. “We willen dat alle gasten zich hier echt thuis voelen zodra ze een stap binnen onze deuren hebben gezet”, aldus bedrijfsleider Sebastiaan Koldenhof. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: