The Uptown Meat Club vernieuwt

23 maart 2018 | David Bakker

Wie een avond compleet wil genieten van (h)eerlijk eten, is bij The Uptown Meat Club aan het juiste adres. Hier wordt Bourgondisch genieten met een hoofdletter B geschreven. De naam van het restaurant aan de van Baerlestraat verraadt het al; vlees is een van hun specialiteiten. The Uptown Meat Club gaat hiermee een stap verder dan andere restaurants. Enkel het allerbeste vlees van de Hollandse dubbeldoel koe is goed genoeg om voor te schotelen, waarvan de bereiding gebeurt in de Mibrasa houtskool-grilloven. Maar er is meer dan alleen vlees.

Sinds de opening heeft er een frisse wind door the club gewaaid. Vernieuwingen in het interieur zorgen ervoor dat het restaurant de juiste uitstraling heeft gekregen, die bij een meat club hoort. Daarbij weet The Uptown Meat Club als geen ander dat vernieuwing vooruitgang betekent. Vanaf april biedt zij namelijk een nieuwe kaart. Nieuwe toevoegingen zijn onder andere een superburger, die uiteraard niet van de kaart mag ontbreken. Vegetarische, nieuwe toevoegingen zijn bijvoorbeld de overheerlijke bieten tartaar en kokos-limoen soep.
 
Om de koe bij de horens te vatten, start ze dit voorjaar met het opzetten van een echte Meat Club; ambassadeurs die het concept van het restaurant als geen ander verstaan. Om alle locals en toeristen daarnaast extra te kunnen bedienen, organiseert zij leuke extraatjes. Elke laatste zondag van de maand is er Listen & Taste, met live jazz muziek en vanaf April iedere eerste vrijdag van de maand een fijne Meat Up inclusief DJ om zo het weekend op de beste manier te kunnen starten.
 
The Uptown Meat Club heeft beleving heel hoog in het vaandel staan. Daarom kun je echt een avondje all in (vlees) genieten aan van Baerlestraat 7. Naast haar nieuwe kaart heeft ze een smaakvolle selectie van award winning wijnen uit Chili, die uitstekend bij deze kaart aansluiten. Chef Rob Jansen, met jarenlange ervaring in de keuken van (vlees) restaurants zoals in the Roast Room, weet precies waar de gast foodwise van houdt; de Hollandse dubbeldoel koe.

De Hollandse dubbeldoel koe


De dubbeldoel koe is de Hollandse melkkoe die, nadat ze jarenlang in de wei heeft gegraasd, op een all inclusieve vakantie gaat. Hier groeit de koe uit tot volwaardige vleeskoe. Juist hierdoor is het vlees heerlijk mals en heeft het de ouderwetse rundvleessmaak. En dat iedereen er dol op is,  kan zeker beaamd worden. “Zelfs van de Amerikaanse toeristen die hier komen, die qua vlees heel wat gewend zijn, horen we regelmatig dat ze nog nooit zo’n lekkere steak hebben gegeten”, aldus chef Rob. De echte favorieten? De Men Steak en Côte de Boeuf. Door de bereiding in de Mibrasa houtskool-grilloven krijgen de gerechten een smaak, geur en structuur die onweerstaanbaar zijn.

Chef’s Table


Juist om toegankelijk te zijn voor iedereen, zijn er ook andere gerechten te vinden bij The Uptown Meat Club. Want dat je niet altijd trek hebt in vlees, kan ze goed begrijpen. Daarnaast verstaat zij als geen ander dat er twee ingrediënten nodig zijn voor een succesvol avondje uit: goed eten én goed gezelschap. Wil je dineren met een groep tot wel 30 personen? Dan is de Chef’s Table de ideale oplossing. Een tafel bij de open keuken, om de beleving nog meer kracht bij te zetten. En om het af te maken is er nu ook een kaart voor kids, zodat zij ook van een fijne maaltijd kunnen genieten. Want dat The Uptown Meat Club voor iedereen is, is een ding wat zeker is. “We willen dat alle gasten zich hier echt thuis voelen zodra ze een stap binnen onze deuren hebben gezet”, aldus bedrijfsleider Sebastiaan Koldenhof. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: