Ted Janssen Trésorier van Euro-Toques Internationaal

10 juli 2017 | Roy Spijker

Ooit was Euro-Toques, zoals de naam al doet vermoeden, een Europese vereniging. Verschillende Europese landen hadden hun eigen vereniging die aangesloten waren in een Europees samenwerkingsverband. Door verschil van inzicht is de club internationaal uiteen gevallen. Sinds maart 2009 is Nederland onder de naam Euro-Toques Nederland (ETN) verder gegaan.

Inmiddels is de Nederlandse tak met ruim 135 leden de grootste restaurant organisatie in Nederland, dankzij een eigen controle en beoordelingssysteem dat strikt toeziet op de naleving van de Code van Eer. En het succes dat dit in Nederland heeft opgeleverd is binnen Euro-Toques Internationaal doorgedrongen en wordt thans binnen Europa als voorbeeld gezien.

Voorzitter van ETN Ted Janssen is onlangs, op uitnodiging van Wolfgang Menge (Euro-Toques Duitsland), bij een internationaal overleg in Luxemburg aanwezig geweest en daarbij hebben de Duitse en andere internationale collega’s hun waardering uitgesproken voor de Nederlandse werkwijze.

Ted Janssen: "ETN is volledig geherstructureerd en de code van eer is ons leidend principe. De controle bezoeken door onze ledencommissarissen hebben geleid tot de huidige gezonde situatie van ETN. Daar is ook behoefte aan binnen een mogelijk Europees verband. Dan zijn we weer in staat om ons stempel op de Europese landbouw- en voedselpolitiek te drukken, via de goede contacten die bestaan met de desbetreffende leden van het Europees Parlement."

Ted Janssen is dan ook zeer vereerd dat hem is gevraagd de functie van "Trésorier" (penningmeester) te vervullen en tevens de lead te nemen in de herstructurering van ETI. Het is een erkenning voor het strakke financiële beleid dat hij, samen met het bestuur van ETN, bij de Nederlandse Euro-Toques heeft ingevoerd en dat heeft geleid tot een financieel gezonde vereniging, met leden die eensgezind zijn in hun passie en ambacht.

Speerpunten die hij voor ogen heeft zijn: het realiseren van een zelfstandige eigen ETI begroting (met inachtneming van de code van eer), het up graden van de naam en merk Euro-Toques, weer een duidelijke en inhoudelijke stem in het Europees Parlement, internationale uitwisseling van stagiaires en leerling koks en weer eenheid en eensgezindheid brengen onder de 17 aangesloten landen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: