Ted Janssen Trésorier van Euro-Toques Internationaal

10 juli 2017 | Roy Spijker

Ooit was Euro-Toques, zoals de naam al doet vermoeden, een Europese vereniging. Verschillende Europese landen hadden hun eigen vereniging die aangesloten waren in een Europees samenwerkingsverband. Door verschil van inzicht is de club internationaal uiteen gevallen. Sinds maart 2009 is Nederland onder de naam Euro-Toques Nederland (ETN) verder gegaan.

Inmiddels is de Nederlandse tak met ruim 135 leden de grootste restaurant organisatie in Nederland, dankzij een eigen controle en beoordelingssysteem dat strikt toeziet op de naleving van de Code van Eer. En het succes dat dit in Nederland heeft opgeleverd is binnen Euro-Toques Internationaal doorgedrongen en wordt thans binnen Europa als voorbeeld gezien.

Voorzitter van ETN Ted Janssen is onlangs, op uitnodiging van Wolfgang Menge (Euro-Toques Duitsland), bij een internationaal overleg in Luxemburg aanwezig geweest en daarbij hebben de Duitse en andere internationale collega’s hun waardering uitgesproken voor de Nederlandse werkwijze.

Ted Janssen: "ETN is volledig geherstructureerd en de code van eer is ons leidend principe. De controle bezoeken door onze ledencommissarissen hebben geleid tot de huidige gezonde situatie van ETN. Daar is ook behoefte aan binnen een mogelijk Europees verband. Dan zijn we weer in staat om ons stempel op de Europese landbouw- en voedselpolitiek te drukken, via de goede contacten die bestaan met de desbetreffende leden van het Europees Parlement."

Ted Janssen is dan ook zeer vereerd dat hem is gevraagd de functie van "Trésorier" (penningmeester) te vervullen en tevens de lead te nemen in de herstructurering van ETI. Het is een erkenning voor het strakke financiële beleid dat hij, samen met het bestuur van ETN, bij de Nederlandse Euro-Toques heeft ingevoerd en dat heeft geleid tot een financieel gezonde vereniging, met leden die eensgezind zijn in hun passie en ambacht.

Speerpunten die hij voor ogen heeft zijn: het realiseren van een zelfstandige eigen ETI begroting (met inachtneming van de code van eer), het up graden van de naam en merk Euro-Toques, weer een duidelijke en inhoudelijke stem in het Europees Parlement, internationale uitwisseling van stagiaires en leerling koks en weer eenheid en eensgezindheid brengen onder de 17 aangesloten landen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: