SVH biedt biertrainingen aan

30 april 2018 | David Bakker

SVH gaat de samenwerking aan met de online bieropleider: Biertraining.nl. Begin mei zal het eerste examen SVH Bier 1 worden afgenomen. Dit examen is onderdeel van de certificering SVH Bier dat uit twee diploma’s bestaat; SVH Bier 1 en SVH Bier 2.

De bierexamens van SVH zijn voor iedereen die zich wil ontwikkelen of specificeren op het gebied van bier. De nadruk ligt op kennis en vaardigheden die je nodig hebt om bier in de horeca te verkopen. Met het diploma SVH Bier 1 herken je onder andere de belangrijkste biertypen, de hoofdstappen voor het brouwen van bier, kun je bier en smaak omschrijven en advies geven over bier-spijscombinaties. Uiteraard leer je ook hoe je het perfecte biertje moet serveren. Voor de echte professionals is er SVH Bier 2: dit examen gaat nog een stap verder en vergt een bredere en meer gespecialiseerde bierkennis dan Bier 1. Zo weet je onder andere de invloed van verschillende hop- en moutsoorten op het bier en stel je een evenwichtig bierassortiment samen waarbij je rekening houdt met o.a. inkoop en voorraadbeheer.

“De vraag naar medewerkers in de horeca die kunnen adviseren over pils en bieren is al jaren hoorbaar en neemt alleen maar toe. Bier is overal: kleine cafés voeren bierkaarten met soms twintig soorten terwijl speciale biercafés een oneindig assortiment lijken te hebben. Ook de sterrenzaken hebben de bier-spijscombinatie ontdekt en werken die steeds fijnmaziger uit. De examens van SVH voorzien in deze kennis en de vaardigheden. Het is aan de opleider om deze over te brengen aan de cursist. Daar is Biertraining.nl een heel goed voorbeeld van. Eigentijds en ingestoken op de vaardigheden die achter de bar en in de bediening gevraagd worden. De samenwerking met biertraining.nl is een mooie stap”, aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH.

Pilot examen SVH Bier 1

Begin mei is het zover. Dan worden bij Café Faber in Nijmegen de eerste SVH Bier 1 examens afgenomen in de vorm van een pilot. Tijdens het examen gaat de kandidaat onder andere bier proeven en moeten er theoretische vragen worden beantwoord. Voor alle drie de partijen zal deze dag dus erg spannend zijn. Bij een positief examenresultaat ontvangen de kandidaten het allereerste SVH Bier 1 diploma. Dit branche-erkende diploma geldt als sluitstuk op de opleiding van Biertraining.nl.

Over Biertraining.nl

Het programma van Biertraining.nl is grotendeels online en bestaat uit de basiskennis van bier, verschillende biertypen en praktijk. Op elk moment van de dag is deze online training te volgen. Voor de ondernemer is er een overzicht in de progressie van de medewerkers; wie is er al begonnen en hoe scoren de medewerkers? Voorafgaand aan het examen is er nog een praktijktraining waarbij de nadruk ligt op het proeven en beschrijven van het bier. Nu de samenwerking met SVH rond is, kan de training afgerond worden met een officieel SVH Bier 1 examen. Hiermee krijgen de kandidaten de kans om een branche-erkend diploma toe te voegen aan hun cv. “Het is geweldig om te zien hoe biertraining.nl de interesse in en het enthousiasme over bier aanwakkert bij horecaprofessionals. Wanneer de basis goed op orde is komt de honger naar verdieping eigenlijk vanzelf”, aldus Erik Tackenkamp, co-founder biertraining.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Swijnenburg opent twee restaurants

Swijnenburg | meet & celebrate opent deze zomer twee tijdelijke restaurants op bijzondere locaties, die normaal gesproken alleen geopend zijn voor besloten evenementen. Op landgoed Buitenplaats Sparrendaal (Driebergen) opent pop-up restaurant Bentinck haar deuren en bij Kasteel Amerongen (Ame...

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

Columns
Column Sico de Moel: Mijn eerste dag

'Hi Sico, mijn vrouw is jarig en we willen bij je komen eten. Vijf personen inclusief mijn oude vader. Heb je plek?' Mijn buurman deed de eerste reservering sinds de lockdown. Hoe zat het ook alweer? Maximaal 2 of 4, uit hetzelfde huishouden of hoefde dat toch niet? Tegen het einde va...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: