SVH biedt biertrainingen aan

30 april 2018 | David Bakker

SVH gaat de samenwerking aan met de online bieropleider: Biertraining.nl. Begin mei zal het eerste examen SVH Bier 1 worden afgenomen. Dit examen is onderdeel van de certificering SVH Bier dat uit twee diploma’s bestaat; SVH Bier 1 en SVH Bier 2.

De bierexamens van SVH zijn voor iedereen die zich wil ontwikkelen of specificeren op het gebied van bier. De nadruk ligt op kennis en vaardigheden die je nodig hebt om bier in de horeca te verkopen. Met het diploma SVH Bier 1 herken je onder andere de belangrijkste biertypen, de hoofdstappen voor het brouwen van bier, kun je bier en smaak omschrijven en advies geven over bier-spijscombinaties. Uiteraard leer je ook hoe je het perfecte biertje moet serveren. Voor de echte professionals is er SVH Bier 2: dit examen gaat nog een stap verder en vergt een bredere en meer gespecialiseerde bierkennis dan Bier 1. Zo weet je onder andere de invloed van verschillende hop- en moutsoorten op het bier en stel je een evenwichtig bierassortiment samen waarbij je rekening houdt met o.a. inkoop en voorraadbeheer.

“De vraag naar medewerkers in de horeca die kunnen adviseren over pils en bieren is al jaren hoorbaar en neemt alleen maar toe. Bier is overal: kleine cafés voeren bierkaarten met soms twintig soorten terwijl speciale biercafés een oneindig assortiment lijken te hebben. Ook de sterrenzaken hebben de bier-spijscombinatie ontdekt en werken die steeds fijnmaziger uit. De examens van SVH voorzien in deze kennis en de vaardigheden. Het is aan de opleider om deze over te brengen aan de cursist. Daar is Biertraining.nl een heel goed voorbeeld van. Eigentijds en ingestoken op de vaardigheden die achter de bar en in de bediening gevraagd worden. De samenwerking met biertraining.nl is een mooie stap”, aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH.

Pilot examen SVH Bier 1

Begin mei is het zover. Dan worden bij Café Faber in Nijmegen de eerste SVH Bier 1 examens afgenomen in de vorm van een pilot. Tijdens het examen gaat de kandidaat onder andere bier proeven en moeten er theoretische vragen worden beantwoord. Voor alle drie de partijen zal deze dag dus erg spannend zijn. Bij een positief examenresultaat ontvangen de kandidaten het allereerste SVH Bier 1 diploma. Dit branche-erkende diploma geldt als sluitstuk op de opleiding van Biertraining.nl.

Over Biertraining.nl

Het programma van Biertraining.nl is grotendeels online en bestaat uit de basiskennis van bier, verschillende biertypen en praktijk. Op elk moment van de dag is deze online training te volgen. Voor de ondernemer is er een overzicht in de progressie van de medewerkers; wie is er al begonnen en hoe scoren de medewerkers? Voorafgaand aan het examen is er nog een praktijktraining waarbij de nadruk ligt op het proeven en beschrijven van het bier. Nu de samenwerking met SVH rond is, kan de training afgerond worden met een officieel SVH Bier 1 examen. Hiermee krijgen de kandidaten de kans om een branche-erkend diploma toe te voegen aan hun cv. “Het is geweldig om te zien hoe biertraining.nl de interesse in en het enthousiasme over bier aanwakkert bij horecaprofessionals. Wanneer de basis goed op orde is komt de honger naar verdieping eigenlijk vanzelf”, aldus Erik Tackenkamp, co-founder biertraining.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: