Sven Nijenhuis nieuwe chef van restaurant Violin

16 mei 2018 | Thijs Jacobs

De nieuwe chef voor restaurant Violin is Sven Nijenhuis. Hij volgde Eric van de Weijer op en drukt vanaf april zijn stempel op de nieuwe menukaart. Sven kan bogen op een indrukwekkende carrière als sous-chef bij Restaurant La Source (La Butte aux Bois Lanaken), het Arresthuis (Roermond) en restaurant Jerôme ( Valkenburg ). Hij was daarvoor chef de partie bij Beluga LovesYou (Maastricht), Parkheuvel en FG (Rotterdam  en leerling bij Da Vinci (Maasbracht) en De Leuf (Ubachsberg).

Sven: “Ik kreeg een uitnodiging van Kasteel Wittem om te komen praten. We zaten qua ideeën meteen op één lijn. We willen het restaurant naar een hoger niveau tillen. Daarbij werk ik graag met streekproducten uit onze regio. We hebben Kuusj varkensvlees uit Mechelen en rundvlees uit Margraten, wat wij combineren met de verse groenten en kruiden uit onze directe omgeving. Ik wil de regio laten proeven."

Sven doet dit niet alleen met zijn keukenteam, maar ook zijn levenspartner Joëlle Boessen is de zwarte brigade komen versterken! Zij werkt sinds kort met passie als gastvrouw bij restaurant Violin. Ook zij deed eerder ervaring op bij topzaken zoals Tout a Fait (Maastricht), Harry’s (Maastricht) en La Source (Lanaken).
Ook zij ziet het avontuur in Wittem helemaal zitten en gaan er samen met volle kracht voor!

Kasteel Wittem

In dit rijksmonument logeerde Koning Karel V in de nacht voordat hij in 1520 in Aken tot keizer werd gekroond. Willem van Oranje verbleef er geruime tijd en meer befaamde gasten genoten en genieten hier van de rust en gastronomie. In 2010 kwam het kasteel in handen van Ronald en Silvia de Meij. Dat leidde tot nieuw elan. De restaurantruimtes zijn stijlvol, met hoge plafonds en kristallen kroonluchters. In de zomer zijn er ruime terrassen met uitzicht op het park met rozenperken en eeuwen oude bomen. Het grote terras is sfeervol overdekt en regen werend. Het nodigt uit tot ontspannen en genieten en beschikt naast haar restaurant Violin over 12 luxe hotelkamers, waarvan 2 suites in de 900 jaar oude toren.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Sterrenchef Wim Severein maakt brigade restaurant The Millèn bekend

Chef-kok Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent medio juli zijn eigen high-end restaurant The Millèn op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel. Het team van The Millèn, in de iconische Millenniumtoren, bestaat uit een aantal oude bekenden van...

Culinair Rotterdam
Topvlees van de houtskoolgrill bij de With

Dry aged ribeye, kakelvers piepkuiken en spareribs van Iberico. Voor een goed stuk vlees ga je naar de With. Dit nieuwe bar-restaurant op de Witte de Withstraat in Rotterdam is de specialist voor gerechten van de houtskoolgrill. Een mooi drankassortiment en een stijlvolle inrichting vol details make...

Regelgeving Achtergronden
Rotterdams visrestaurant stoeit met gemeente en provincie over vergunning

Visrestaurant A La Plancha op het Rotterdamse Noordereiland wacht al maanden op een tijdelijke horecavergunning van de gemeente Rotterdam. Het is de eerste keer sinds de start van het seizoensrestaurant dat ondernemer Hans Mosselman nog niet met de opbouw kan beginnen. Het restaurant op een ponton p...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

Achtergronden Michelin
Phuket en Phang Nga in Michelingids Thailand 2019

Na de allereerste Thaise editie van de Michelingids, toegewijd aan Bangkok, heeft Michelin bekendgemaakt de gids uit te breiden met een nieuwe 2019 editie: de Michelin Guide Bangkok, Phuket en Phang Nga. De gids wordt eind 2018 uitgegeven en bevat informatie over de culinaire cultuur van deze drie b...

Interview Longread
Interview: waarom het woord 'gratis' niet werkt in de horeca

“Marketing wil je als horecaondernemer het liefst binnenboord houden.” Monique van Gevelt is daar duidelijk in en ze heeft een punt. Want je kúnt het ook zelf als je de tools kent en beheerst. “Het is het gemakkelijkst om de reguliere social media-kanalen in te zetten”...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: