Sven Nijenhuis nieuwe chef van restaurant Violin

16 mei 2018 | Thijs Jacobs

De nieuwe chef voor restaurant Violin is Sven Nijenhuis. Hij volgde Eric van de Weijer op en drukt vanaf april zijn stempel op de nieuwe menukaart. Sven kan bogen op een indrukwekkende carrière als sous-chef bij Restaurant La Source (La Butte aux Bois Lanaken), het Arresthuis (Roermond) en restaurant Jerôme ( Valkenburg ). Hij was daarvoor chef de partie bij Beluga LovesYou (Maastricht), Parkheuvel en FG (Rotterdam  en leerling bij Da Vinci (Maasbracht) en De Leuf (Ubachsberg).

Sven: “Ik kreeg een uitnodiging van Kasteel Wittem om te komen praten. We zaten qua ideeën meteen op één lijn. We willen het restaurant naar een hoger niveau tillen. Daarbij werk ik graag met streekproducten uit onze regio. We hebben Kuusj varkensvlees uit Mechelen en rundvlees uit Margraten, wat wij combineren met de verse groenten en kruiden uit onze directe omgeving. Ik wil de regio laten proeven."

Sven doet dit niet alleen met zijn keukenteam, maar ook zijn levenspartner Joëlle Boessen is de zwarte brigade komen versterken! Zij werkt sinds kort met passie als gastvrouw bij restaurant Violin. Ook zij deed eerder ervaring op bij topzaken zoals Tout a Fait (Maastricht), Harry’s (Maastricht) en La Source (Lanaken).
Ook zij ziet het avontuur in Wittem helemaal zitten en gaan er samen met volle kracht voor!

Kasteel Wittem

In dit rijksmonument logeerde Koning Karel V in de nacht voordat hij in 1520 in Aken tot keizer werd gekroond. Willem van Oranje verbleef er geruime tijd en meer befaamde gasten genoten en genieten hier van de rust en gastronomie. In 2010 kwam het kasteel in handen van Ronald en Silvia de Meij. Dat leidde tot nieuw elan. De restaurantruimtes zijn stijlvol, met hoge plafonds en kristallen kroonluchters. In de zomer zijn er ruime terrassen met uitzicht op het park met rozenperken en eeuwen oude bomen. Het grote terras is sfeervol overdekt en regen werend. Het nodigt uit tot ontspannen en genieten en beschikt naast haar restaurant Violin over 12 luxe hotelkamers, waarvan 2 suites in de 900 jaar oude toren.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Economie Food
Foodora stopt in Nederland

Maaltijdbezorger Foodora trekt de stekker uit de Nederlandse markt. Het Duitse moederbedrijf Delivery Hero zette afgelopen maand de Nederlandse tak in de etalage, maar heeft geen koper kunnen vinden. Dat meldt de NOS. Medewerkers van het bedrijf zijn schriftelijk ingelicht en krijgen vrijdag 17 ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

trends Bier
Er wordt bewuster bier gedronken

De Nederlandse consument duikt steeds dieper in de mogelijkheden van een divers bieraanbod. Hoewel pils nog altijd de onbetwiste leider is in het schap, is er een aanhoudende populariteit van speciaalbier en alcoholvrije en -arme bieren. Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerende Nationaal Bierond...

Bier
Moskovieten geven 10 procent salaris uit aan bier

Het biertje blijft over de hele wereld één van de meest populaire alcoholische versnaperingen, maar hoeveel biertjes worden er nu gemiddeld genomen geconsumeerd? Besparingsplatform Kortingscode.nl deed onderzoek naar hoeveel bier er per persoon op maandelijkse basis wordt gedronken en ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: