Sven Nijenhuis nieuwe chef van restaurant Violin

16 mei 2018 | Thijs Jacobs

De nieuwe chef voor restaurant Violin is Sven Nijenhuis. Hij volgde Eric van de Weijer op en drukt vanaf april zijn stempel op de nieuwe menukaart. Sven kan bogen op een indrukwekkende carrière als sous-chef bij Restaurant La Source (La Butte aux Bois Lanaken), het Arresthuis (Roermond) en restaurant Jerôme ( Valkenburg ). Hij was daarvoor chef de partie bij Beluga LovesYou (Maastricht), Parkheuvel en FG (Rotterdam  en leerling bij Da Vinci (Maasbracht) en De Leuf (Ubachsberg).

Sven: “Ik kreeg een uitnodiging van Kasteel Wittem om te komen praten. We zaten qua ideeën meteen op één lijn. We willen het restaurant naar een hoger niveau tillen. Daarbij werk ik graag met streekproducten uit onze regio. We hebben Kuusj varkensvlees uit Mechelen en rundvlees uit Margraten, wat wij combineren met de verse groenten en kruiden uit onze directe omgeving. Ik wil de regio laten proeven."

Sven doet dit niet alleen met zijn keukenteam, maar ook zijn levenspartner Joëlle Boessen is de zwarte brigade komen versterken! Zij werkt sinds kort met passie als gastvrouw bij restaurant Violin. Ook zij deed eerder ervaring op bij topzaken zoals Tout a Fait (Maastricht), Harry’s (Maastricht) en La Source (Lanaken).
Ook zij ziet het avontuur in Wittem helemaal zitten en gaan er samen met volle kracht voor!

Kasteel Wittem

In dit rijksmonument logeerde Koning Karel V in de nacht voordat hij in 1520 in Aken tot keizer werd gekroond. Willem van Oranje verbleef er geruime tijd en meer befaamde gasten genoten en genieten hier van de rust en gastronomie. In 2010 kwam het kasteel in handen van Ronald en Silvia de Meij. Dat leidde tot nieuw elan. De restaurantruimtes zijn stijlvol, met hoge plafonds en kristallen kroonluchters. In de zomer zijn er ruime terrassen met uitzicht op het park met rozenperken en eeuwen oude bomen. Het grote terras is sfeervol overdekt en regen werend. Het nodigt uit tot ontspannen en genieten en beschikt naast haar restaurant Violin over 12 luxe hotelkamers, waarvan 2 suites in de 900 jaar oude toren.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: