Sven Nijenhuis nieuwe chef van restaurant Violin

16 mei 2018 | Thijs Jacobs

De nieuwe chef voor restaurant Violin is Sven Nijenhuis. Hij volgde Eric van de Weijer op en drukt vanaf april zijn stempel op de nieuwe menukaart. Sven kan bogen op een indrukwekkende carrière als sous-chef bij Restaurant La Source (La Butte aux Bois Lanaken), het Arresthuis (Roermond) en restaurant Jerôme ( Valkenburg ). Hij was daarvoor chef de partie bij Beluga LovesYou (Maastricht), Parkheuvel en FG (Rotterdam  en leerling bij Da Vinci (Maasbracht) en De Leuf (Ubachsberg).

Sven: “Ik kreeg een uitnodiging van Kasteel Wittem om te komen praten. We zaten qua ideeën meteen op één lijn. We willen het restaurant naar een hoger niveau tillen. Daarbij werk ik graag met streekproducten uit onze regio. We hebben Kuusj varkensvlees uit Mechelen en rundvlees uit Margraten, wat wij combineren met de verse groenten en kruiden uit onze directe omgeving. Ik wil de regio laten proeven."

Sven doet dit niet alleen met zijn keukenteam, maar ook zijn levenspartner Joëlle Boessen is de zwarte brigade komen versterken! Zij werkt sinds kort met passie als gastvrouw bij restaurant Violin. Ook zij deed eerder ervaring op bij topzaken zoals Tout a Fait (Maastricht), Harry’s (Maastricht) en La Source (Lanaken).
Ook zij ziet het avontuur in Wittem helemaal zitten en gaan er samen met volle kracht voor!

Kasteel Wittem

In dit rijksmonument logeerde Koning Karel V in de nacht voordat hij in 1520 in Aken tot keizer werd gekroond. Willem van Oranje verbleef er geruime tijd en meer befaamde gasten genoten en genieten hier van de rust en gastronomie. In 2010 kwam het kasteel in handen van Ronald en Silvia de Meij. Dat leidde tot nieuw elan. De restaurantruimtes zijn stijlvol, met hoge plafonds en kristallen kroonluchters. In de zomer zijn er ruime terrassen met uitzicht op het park met rozenperken en eeuwen oude bomen. Het grote terras is sfeervol overdekt en regen werend. Het nodigt uit tot ontspannen en genieten en beschikt naast haar restaurant Violin over 12 luxe hotelkamers, waarvan 2 suites in de 900 jaar oude toren.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Duurzaamheid Biologisch
Onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' duurzame producten van start

Op dinsdag 23 januari om 13.15 uur gaat op de Bio-beurs te Zwolle het onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' officieel van start. Het project maakt inzichtelijk wat de prijs is van duurzame voedselproducten voor iedere stap in de keten. Zo draagt het bij aan de transitie van onze voedselproduct...

Bier Events
Lustrumeditie Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 wordt Rotterdam voor de vijfde keer het hoppige en moutige epicentrum van Nederland. De vijfde en dus lustrumeditie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra) zal dan opnieuw plaatsvinden in debatcentrum Arminius. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen e...

Events Culinair
Line-up bekend van 24 topchefs voor 24H Chefs

24 Topchefs koken op zondag 17 februari 24 uur voor het goede doel. Tijdens dit culinaire event zijn gasten in de gelegenheid om bij hun drie favoriete chefs een bijzonder negen gangen menu te reserveren. Het evenement wordt voor de derde keer georganiseerd door 24/7 Star Events onder leiding van in...

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: ''Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag''

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Column David Bakker
Column: bezorgen is de toekomst!

De bezorgomzet binnen de totale foodmarkt is in vijf jaar verviervoudigd, van 975,5 miljoen in 2014 tot een verwachte omzet van 4 miljard euro in 2019. Met die cijfers opende het Food Institute Service Nederland (FSIN) twee weken geleden de Horecava 2019. Eerder in december schatte het FSIN al dat d...

Achtergronden Culinair
Cuisine on tour voor vierde jaar op rij partner Vrienden van Amstel LIVE

De grootste Amstelkroeg van Nederland is weer open. Op donderdag 17 januari is de 21e editie van de Vrienden van Amstel LIVE van start gegaan. Gedurende 11 showavonden bezoeken meer dan 145.000 gasten een volledig uitverkocht Vrienden van Amstel LIVE In Ahoy Rotterdam. Culinaire invulling Trot...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: