Standpunt KHN over borstvoeding in de horeca

4 maart 2016 |
Standpunt KHN over borstvoeding in de horeca

KHN is vanochtend gevraagd naar een standpunt over het geven van borstvoeding in de horeca. Joris Prinssen stond RTV Utrecht te woord in café Broers
aan het Janskerkhof.

Het past niet in ieder horecabedrijf
Prinssen: “De horeca is een fijne ontmoetingsplek voor heel jong tot heel oud, dat is ook het mooie van de horeca. Iedereen is welkom, ook jonge moeders met hun kindjes. In de horeca komen zoveel mensen met een verschillende achtergrond, dat het ook normaal is dat je rekening met elkaar houdt. Dus als een jonge moeder borstvoeding wil geven in een horecabedrijf is daar in de meeste gevallen ook gewoon ruimte voor. Dat kan op een rustig plekje of in een aparte ruimte die sommige horecabedrijven hebben. En ook zijn er situaties denkbaar dat het op een bepaalde plek niet past. Bijvoorbeeld midden in een horecazaak waar veel mensen bij elkaar zijn om te genieten van een lunch. We kennen een voorbeeld waarbij een vierjarige na het eten van een tosti aan een ruim ontblote borst werd gelegd. Dat kan niet iedereen in het openbaar waarderen en een ondernemer kan dan prima een rustig plekje organiseren. Een petitie vindt KHN dan ook echt zinloos. Gewoon rekening met elkaar houden, dan kom je heel vaak tot een oplossing. In de praktijk kan je met duidelijke en sympathieke communicatie tussen gast en ondernemer een oplossing vinden. En dat kan ook betekenen dat het geven van de borst in een bepaald horecabedrijf niet past."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Martijn Struijk nieuwe maître sommelier restaurant Tribeca

Restaurant Tribeca, Heeze heeft Martijn Struijk aangetrokken als maître sommelier. Hij is per direct aangesloten om het team versterken. Claudia en Jan Sobecki: "We zijn superblij met de komst van Martijn. Hij zal ons zaalteam een nieuwe boost geven om zo op nog hoger niveau te kunnen pre ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse Sherry Show

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: