Standpunt KHN over borstvoeding in de horeca

4 maart 2016 |
Standpunt KHN over borstvoeding in de horeca<

KHN is vanochtend gevraagd naar een standpunt over het geven van borstvoeding in de horeca. Joris Prinssen stond RTV Utrecht te woord in café Broers
aan het Janskerkhof.

Het past niet in ieder horecabedrijf
Prinssen: “De horeca is een fijne ontmoetingsplek voor heel jong tot heel oud, dat is ook het mooie van de horeca. Iedereen is welkom, ook jonge moeders met hun kindjes. In de horeca komen zoveel mensen met een verschillende achtergrond, dat het ook normaal is dat je rekening met elkaar houdt. Dus als een jonge moeder borstvoeding wil geven in een horecabedrijf is daar in de meeste gevallen ook gewoon ruimte voor. Dat kan op een rustig plekje of in een aparte ruimte die sommige horecabedrijven hebben. En ook zijn er situaties denkbaar dat het op een bepaalde plek niet past. Bijvoorbeeld midden in een horecazaak waar veel mensen bij elkaar zijn om te genieten van een lunch. We kennen een voorbeeld waarbij een vierjarige na het eten van een tosti aan een ruim ontblote borst werd gelegd. Dat kan niet iedereen in het openbaar waarderen en een ondernemer kan dan prima een rustig plekje organiseren. Een petitie vindt KHN dan ook echt zinloos. Gewoon rekening met elkaar houden, dan kom je heel vaak tot een oplossing. In de praktijk kan je met duidelijke en sympathieke communicatie tussen gast en ondernemer een oplossing vinden. En dat kan ook betekenen dat het geven van de borst in een bepaald horecabedrijf niet past."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: