De jaarlijkse S.Pellegrino Cooking Cup is gewonnen door de Australische chef-kok Richard Ousby. Namens Nederland deed Dennis van Dop van Hofstede Meerzigt
uit Zoetermeer mee. Sergio Herman zat in de jury.
Tijdens de kookwedstrijd worden tien chefs geselecteerd om over twee dagen tijdens diner in een hotel en gedurende een zeilrace in de kombuizen van de boten een gerecht te bereiden.
Mystery box
Het eerste gerecht wordt gepresenteerd tijdens een diner aan wal. Iedere chef maakt dan zijn signature dish. De tweede dag, aan boord van de boten, is er een mystery basket.
Internationale jury
De gerechten zijn geproefd door een internationale
jury die bestond uit andere Sergio Herman van Oud Sluis**, Mauro Colagreco van Mirazur** uit Frankrijk en Massimo Bottura van Osteria Francescana** uit Italiƫ.
Erepodium
De Australische winnaar mag zich nu een jaar lang 'Young chef of the year' noemen. Jacob Holstrom uit Zweden werd tweede, voor Lorenzo Cogo uit Italiƫ die derde werd.
Opvallende prestatie
De 21-jarige chef uit BelgiĆ«, Martin Volkaerts van lāAmandier in Genval, baarde met zijn vierde plek opzien. De IsraĆ«lische chef David Frenkel won de publieksprijs.
Nederlandse deelnemer Dennis van Dop viel helaas buiten de prijzen, maar werd keurig vijfde.
Op de foto: Dennis van Dop (2e van links), Richard Ousby (3e van links) en Martin Volkaerts (4e van links)
Frank Lindner
Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief
Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!