S.Pellegrino Cooking Cup naar Australië

25 juni 2012 |
S.Pellegrino Cooking Cup naar Australië<

De jaarlijkse S.Pellegrino Cooking Cup is gewonnen door de Australische chef-kok Richard Ousby. Namens Nederland deed Dennis van Dop van Hofstede Meerzigt uit Zoetermeer mee. Sergio Herman zat in de jury.
Tijdens de kookwedstrijd worden tien chefs geselecteerd om over twee dagen tijdens diner in een hotel en gedurende een zeilrace in de kombuizen van de boten een gerecht te bereiden.

Mystery box
Het eerste gerecht wordt gepresenteerd tijdens een diner aan wal. Iedere chef maakt dan zijn signature dish. De tweede dag, aan boord van de boten, is er een mystery basket.

Internationale jury
De gerechten zijn geproefd door een internationale
jury die bestond uit andere Sergio Herman van Oud Sluis**, Mauro Colagreco van Mirazur** uit Frankrijk en Massimo Bottura van Osteria Francescana** uit Italië.

Erepodium
De Australische winnaar mag zich nu een jaar lang 'Young chef of the year' noemen. Jacob Holstrom uit Zweden werd tweede, voor Lorenzo Cogo uit Italië die derde werd.

Opvallende prestatie
De 21-jarige chef uit België, Martin Volkaerts van l’Amandier in Genval, baarde met zijn vierde plek opzien. De Israëlische chef David Frenkel won de publieksprijs.

Nederlandse deelnemer Dennis van Dop viel helaas buiten de prijzen, maar werd keurig vijfde.

Op de foto: Dennis van Dop (2e van links), Richard Ousby (3e van links) en Martin Volkaerts (4e van links)

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: