S.Pellegrino Cooking Cup naar Australië

25 juni 2012 |
S.Pellegrino Cooking Cup naar Australiƫ

De jaarlijkse S.Pellegrino Cooking Cup is gewonnen door de Australische chef-kok Richard Ousby. Namens Nederland deed Dennis van Dop van Hofstede Meerzigt uit Zoetermeer mee. Sergio Herman zat in de jury.
Tijdens de kookwedstrijd worden tien chefs geselecteerd om over twee dagen tijdens diner in een hotel en gedurende een zeilrace in de kombuizen van de boten een gerecht te bereiden.

Mystery box
Het eerste gerecht wordt gepresenteerd tijdens een diner aan wal. Iedere chef maakt dan zijn signature dish. De tweede dag, aan boord van de boten, is er een mystery basket.

Internationale jury
De gerechten zijn geproefd door een internationale
jury die bestond uit andere Sergio Herman van Oud Sluis**, Mauro Colagreco van Mirazur** uit Frankrijk en Massimo Bottura van Osteria Francescana** uit Italiƫ.

Erepodium
De Australische winnaar mag zich nu een jaar lang 'Young chef of the year' noemen. Jacob Holstrom uit Zweden werd tweede, voor Lorenzo Cogo uit Italiƫ die derde werd.

Opvallende prestatie
De 21-jarige chef uit BelgiĆ«, Martin Volkaerts van lā€™Amandier in Genval, baarde met zijn vierde plek opzien. De IsraĆ«lische chef David Frenkel won de publieksprijs.

Nederlandse deelnemer Dennis van Dop viel helaas buiten de prijzen, maar werd keurig vijfde.

Op de foto: Dennis van Dop (2e van links), Richard Ousby (3e van links) en Martin Volkaerts (4e van links)

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw restaurant belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw on ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: