S.Pellegrino Cooking Cup naar Australië

25 juni 2012 |
S.Pellegrino Cooking Cup naar Australi√ę<

De jaarlijkse S.Pellegrino Cooking Cup is gewonnen door de Australische chef-kok Richard Ousby. Namens Nederland deed Dennis van Dop van Hofstede Meerzigt uit Zoetermeer mee. Sergio Herman zat in de jury.
Tijdens de kookwedstrijd worden tien chefs geselecteerd om over twee dagen tijdens diner in een hotel en gedurende een zeilrace in de kombuizen van de boten een gerecht te bereiden.

Mystery box
Het eerste gerecht wordt gepresenteerd tijdens een diner aan wal. Iedere chef maakt dan zijn signature dish. De tweede dag, aan boord van de boten, is er een mystery basket.

Internationale jury
De gerechten zijn geproefd door een internationale
jury die bestond uit andere Sergio Herman van Oud Sluis**, Mauro Colagreco van Mirazur** uit Frankrijk en Massimo Bottura van Osteria Francescana** uit Itali√ę.

Erepodium
De Australische winnaar mag zich nu een jaar lang 'Young chef of the year' noemen. Jacob Holstrom uit Zweden werd tweede, voor Lorenzo Cogo uit Itali√ę die derde werd.

Opvallende prestatie
De 21-jarige chef uit Belgi√ę, Martin Volkaerts van l‚ÄôAmandier in Genval, baarde met zijn vierde plek opzien. De Isra√ęlische chef David Frenkel won de publieksprijs.

Nederlandse deelnemer Dennis van Dop viel helaas buiten de prijzen, maar werd keurig vijfde.

Op de foto: Dennis van Dop (2e van links), Richard Ousby (3e van links) en Martin Volkaerts (4e van links)

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs R√ītisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: