Shake it: sapjes

1 januari 2016 | Jorien Slager

In een handomdraai verras je de gasten deze zomer met een bijzonder drankje. Boordevol vitamines en heerlijk fris. En in 10 minuten klaar!

Aardbeienshake

Ingrediënten (10 glazen)
625 gram aardbeien, 2,5 dl sinaasappelsap, 1 1/4 l yoghurt

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de aardbeien met het sinaasappelsap in een keukenmachine of blender tot ze gepureerd zijn. Schenk de yoghurt erbij en laat de machine nog even draaien. Serveren in een glas met een rietje, gegarneerd met een aardbei. U kunt de aardbeien ook vervangen door banaan of perzik. 

Sinaasappelsurprise

Ingrediënten (voor 10 glazen)
1½ banaan, 7,5 dl. sinaasappelsap, 8 bolletjes ijs

Pureer de banaan met wat sinaasappelsap in de blender, voeg de rest van het sap en de bolletjes ijs toe en laat nog even draaien. Direct serveren. 

Kiwi-smoothie

Ingrediënten (2 personen)
10 kiwi's 
10 flinke ijsblokjes 
2,5 l appelsap

Schil de kiwi's en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe de kiwi met de ijsblokjes in een blender en schenk het appelsap erbij. Pureer alles tot het op milkshakedikte is. Direct serveren. Deze smoothie kan ook met ingevroren kiwi gemaakt worden - laat dan de ijsblokjes achterwege. 

Per glas ca. 100 gram fruit en 1,25 dl vruchtensap

Bron: AGF Promotie Nederland

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: