Shake it: sapjes

1 januari 2016 | Jorien Slager

In een handomdraai verras je de gasten deze zomer met een bijzonder drankje. Boordevol vitamines en heerlijk fris. En in 10 minuten klaar!

Aardbeienshake

Ingrediënten (10 glazen)
625 gram aardbeien, 2,5 dl sinaasappelsap, 1 1/4 l yoghurt

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de aardbeien met het sinaasappelsap in een keukenmachine of blender tot ze gepureerd zijn. Schenk de yoghurt erbij en laat de machine nog even draaien. Serveren in een glas met een rietje, gegarneerd met een aardbei. U kunt de aardbeien ook vervangen door banaan of perzik. 

Sinaasappelsurprise

Ingrediënten (voor 10 glazen)
1½ banaan, 7,5 dl. sinaasappelsap, 8 bolletjes ijs

Pureer de banaan met wat sinaasappelsap in de blender, voeg de rest van het sap en de bolletjes ijs toe en laat nog even draaien. Direct serveren. 

Kiwi-smoothie

Ingrediënten (2 personen)
10 kiwi's 
10 flinke ijsblokjes 
2,5 l appelsap

Schil de kiwi's en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe de kiwi met de ijsblokjes in een blender en schenk het appelsap erbij. Pureer alles tot het op milkshakedikte is. Direct serveren. Deze smoothie kan ook met ingevroren kiwi gemaakt worden - laat dan de ijsblokjes achterwege. 

Per glas ca. 100 gram fruit en 1,25 dl vruchtensap

Bron: AGF Promotie Nederland

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: