Shake it: sapjes

1 januari 2016 | Jorien Slager

In een handomdraai verras je de gasten deze zomer met een bijzonder drankje. Boordevol vitamines en heerlijk fris. En in 10 minuten klaar!

Aardbeienshake

Ingrediënten (10 glazen)
625 gram aardbeien, 2,5 dl sinaasappelsap, 1 1/4 l yoghurt

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de aardbeien met het sinaasappelsap in een keukenmachine of blender tot ze gepureerd zijn. Schenk de yoghurt erbij en laat de machine nog even draaien. Serveren in een glas met een rietje, gegarneerd met een aardbei. U kunt de aardbeien ook vervangen door banaan of perzik. 

Sinaasappelsurprise

Ingrediënten (voor 10 glazen)
1½ banaan, 7,5 dl. sinaasappelsap, 8 bolletjes ijs

Pureer de banaan met wat sinaasappelsap in de blender, voeg de rest van het sap en de bolletjes ijs toe en laat nog even draaien. Direct serveren. 

Kiwi-smoothie

Ingrediënten (2 personen)
10 kiwi's 
10 flinke ijsblokjes 
2,5 l appelsap

Schil de kiwi's en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe de kiwi met de ijsblokjes in een blender en schenk het appelsap erbij. Pureer alles tot het op milkshakedikte is. Direct serveren. Deze smoothie kan ook met ingevroren kiwi gemaakt worden - laat dan de ijsblokjes achterwege. 

Per glas ca. 100 gram fruit en 1,25 dl vruchtensap

Bron: AGF Promotie Nederland

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel zes; de ChristenUnie

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Achtergronden Gastronomie
Tijdelijk vegan burgerrestaurant tijdens Nationale Week Zonder Vlees 

Speciaal ter gelegenheid van De Nationale Week Zonder Vlees openen De Vegetarische Slager en Deliveroo De Vleesch Lobby - een tijdelijk burgerrestaurant met vegan burgers van De Vegetarische Slager om te laten proeven dat vegetarisch vleesch minstens net zo lekker is als dierlijk vlees. Zélfs ...

Toerisme
Impact Corona op Flevolandse gastvrijheidssector steeds groter

Onderzoek naar de gevolgen van het coronavirus op de vrijetijdssector in Flevoland laat zien dat de sector in Flevoland flink geraakt is. In juli en december 2020 zijn onder Flevolandse ondernemers in de vrijetijdssector peilingen gehouden met vragen over – onder andere – omzetverlies, t ...

Food
Deze restaurants worden gerund door vrouwen

Op maandag 8 maart is het International Women’s Day. Over de hele wereld wordt er op deze dag aandacht gevraagd voor thema’s als economische zelfstandigheid en empowerment van vrouwen. Voor foodies het perfecte moment om, na een turbulent jaar voor de horeca, extra liefde en support te g ...

Drinks Achtergronden
Zo verkoop je straks fors meer bier

Als de horeca straks (eindelijk) weer open mag, dan is het zaak om efficiënt en bewust te gaan verkopen. Kennis van sales is namelijk heel belangrijk om een zo hoog mogelijke omzet en marge te kunnen behalen. Ivo Thijssen (biersommelier en salestrainer) geeft daarom, in samenwerking met de Hore ...

KHN
Kort geding KHN tegen de Staat over TVL op 9 maart

KHN is vorige week een kort geding gestart tegen de Staat der Nederlanden voor het uitbetalen van de TVL. Dit kort geding zal a.s. dinsdag 9 februari om 14:00 dienen in de Rechtbank in Den Haag. KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk de aanvulling op de Tegemoetkoming Vaste La ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: