RYPP: Rotterdams eerste wijnfestival is terug

13 maart 2018 | Thijs Jacobs

Van vrijdag 1 juni tot en met zondag 3 juni strijkt RYPP Wijnfestival neer in een van Rotterdams mooiste parken. Het Park bij de Euromast is drie dagen lang de plek om te genieten van wijn, de lekkerste culinaire combinaties én verrassende live-acts. In deze monumentale en groene oase proost je samen met vrienden op het begin van de festivalzomer. 

Proosten


Relaxt en met een goed glas in de hand het weekend vieren? Op RYPP Wijnfestival staat kwaliteit centraal, van Europese klassiekers tot aan Nieuwe Wereldwijnen. Ga op ontdekkingstocht naar jouw favoriete wijn. RYPP helpt je op weg; leer alle ins & outs over wijn in het Proefpaviljoen of schuif aan bij een sommelier die jou wijn leert walsen als een pro.
 
Bierliefhebbers wees gerust, er is een heerlijk aanbod (speciaal)biertjes en ook de BOB kan genieten van diverse alcoholvrije dranken. 

Het culinaire aanbod op RYPP Wijnfestival bestaat uit Rotterdamse (pop-up) restaurants en chefs die de uitdaging aangaan om bijzondere gerechten samen te stellen die passen bij jouw favoriete wijn. Luxe gerechten of een snelle snack; op culinair gebied word je in de watten gelegd.

Dansen


Bodempje gelegd? Zoek een plekje in de zon en voeten van de vloer! Van intieme live performances door lokaal opkomend talent en singer-songwriters tot aan eigenzinnige DJ’s of een Silent Disco, iedereen wordt van fijne deuntjes voorzien.
 
Speciaal voor deze editie verzorgt de Rotterdamse tak van 3voor12 de muziekprogrammering om je dag muzikaal af te toppen. Extra genieten dus!
 
Er valt van alles te ontdekken in de bosrijke festivaltuin. Naast een breed muziekprogramma, word je ook verrast door spontane performances en liveacts, zoals poëzie onder de bomen, een surprise proeverij aan tafel of live (kunst)performances aan het water. Op zoek naar het ultieme zomergevoel? Plof dan neer in een strandstoel aan het ministrand. Alles in het teken van een optimale wijnbeleving.
 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin Utrecht
Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin. Utrecht b...

Awards
Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op woensdag 12 december is Bart Ausems (50), chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait*, Maastricht, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Bart bekroont zijn carrière met het afleggen van een mooie en geslaagde Meesterproef. Hij wordt hiermee, na zijn inauguratie begin ...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Consumentenbond: hygiënescore horeca moet toegankelijk blijven

De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op de openbaarmaking van de inspectiegegevens van de horeca gemakkelijk toegankelijk te houden. Het kabinet wil alleen nog maar samenvattingen van de inspectierapporten publiceren, zonder overzichtelijke kleurcodering. De Consumentenbond vindt dit onacceptabe...

Opening Fastservice
SUGO Pizza Eindhoven feestelijk geopend

Op 12 december jongstleden openden horecaondernemers Herman Hell en Hugo Kruijssen hun vierde SUGO Pizza in hartje Eindhoven. SUGO Pizza Eindhoven is het eerste filiaal van SUGO 'nieuwe stijl' en heeft een unieke stamtafel beschilderd door kunstenaar Niels Bakkerus. Als stunt werden tijdens ...

Lunch Opening
Nieuwe Bagels & Beans geopend in Bergen op Zoom

Bergenaren kunnen vanaf woensdag 19 december rollend naar huis na een bezoekje aan de nieuwe Bagels & Beans in de Lombardenstraat. Want naast alle bekende verleidingen op de kaart serveren ze hier een speciale bagel die je nergens anders in Nederland kunt krijgen. Het is de stad van de drie A...

Opening Bezorgen
Eerste fysieke restaurant van Deliveroo geopend in Hongkong

Deliveroo opende zojuist zijn eerste fysieke restaurant in Hongkong. Op deze locatie kun je daadwerkelijk iets eten, maar het restaurant doet ook dienst als keuken voor zo'n vijftien bezorgconcepten. Marges De druk op het restaurant is hoog; de huurprijs per vierkante meter is een van de ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: