RYPP: Rotterdams eerste wijnfestival is terug

13 maart 2018 | Thijs Jacobs
RYPP: Rotterdams eerste wijnfestival is terug

Van vrijdag 1 juni tot en met zondag 3 juni strijkt RYPP Wijnfestival neer in een van Rotterdams mooiste parken. Het Park bij de Euromast is drie dagen lang de plek om te genieten van wijn, de lekkerste culinaire combinaties én verrassende live-acts. In deze monumentale en groene oase proost je samen met vrienden op het begin van de festivalzomer. 

Proosten


Relaxt en met een goed glas in de hand het weekend vieren? Op RYPP Wijnfestival staat kwaliteit centraal, van Europese klassiekers tot aan Nieuwe Wereldwijnen. Ga op ontdekkingstocht naar jouw favoriete wijn. RYPP helpt je op weg; leer alle ins & outs over wijn in het Proefpaviljoen of schuif aan bij een sommelier die jou wijn leert walsen als een pro.
 
Bierliefhebbers wees gerust, er is een heerlijk aanbod (speciaal)biertjes en ook de BOB kan genieten van diverse alcoholvrije dranken. 

Het culinaire aanbod op RYPP Wijnfestival bestaat uit Rotterdamse (pop-up) restaurants en chefs die de uitdaging aangaan om bijzondere gerechten samen te stellen die passen bij jouw favoriete wijn. Luxe gerechten of een snelle snack; op culinair gebied word je in de watten gelegd.

Dansen


Bodempje gelegd? Zoek een plekje in de zon en voeten van de vloer! Van intieme live performances door lokaal opkomend talent en singer-songwriters tot aan eigenzinnige DJ’s of een Silent Disco, iedereen wordt van fijne deuntjes voorzien.
 
Speciaal voor deze editie verzorgt de Rotterdamse tak van 3voor12 de muziekprogrammering om je dag muzikaal af te toppen. Extra genieten dus!
 
Er valt van alles te ontdekken in de bosrijke festivaltuin. Naast een breed muziekprogramma, word je ook verrast door spontane performances en liveacts, zoals poëzie onder de bomen, een surprise proeverij aan tafel of live (kunst)performances aan het water. Op zoek naar het ultieme zomergevoel? Plof dan neer in een strandstoel aan het ministrand. Alles in het teken van een optimale wijnbeleving.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Martijn Struijk nieuwe maître sommelier restaurant Tribeca

Restaurant Tribeca, Heeze heeft Martijn Struijk aangetrokken als maître sommelier. Hij is per direct aangesloten om het team versterken. Claudia en Jan Sobecki: "We zijn superblij met de komst van Martijn. Hij zal ons zaalteam een nieuwe boost geven om zo op nog hoger niveau te kunnen pre ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse Sherry Show

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: