Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

25 juni 2019 | Yonne van Geene

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht brengen.

Sinds begin dit jaar staat Rosalie, na het overlijden van haar man Jan Theunissen, alleen aan het roer van de Oolderhof nabij Roermond. Bijna 30 jaar geleden hebben Jan en Rosalie het horecabedrijf van Jan zijn ouders overgenomen. Samen besloten ze al snel dat zij van de lokale eet- en drinkgelegenheid een professionele horecazaak wilden maken. Ze hebben het restaurant dan ook uitgebouwd tot een bedrijf met een bar en brasserie, à la carte restaurant, verschillende banqueting zalen, 29 suites en een beachclub. Hiermee is de Oolderhof verworden tot hét culinaire trefpunt aan de Maas.

Verassing

Rosalie was verrast dat zij de Klasbak Trofee 2019 had gewonnen. Ze was onder valse voorwendselen uitgenodigd om naar Roermond te komen en nam daar nietsvermoedend deel aan het afsluitende diner van de Tour Culinair, toen ze als winnaar bekend werd gemaakt.

Rosalie Theunissen: “Ik ben helemaal beduusd, deze waardering had ik niet zien aankomen. Een extra motivatie om samen met mijn team ook in de komende jaren de Oolderhof als culinaire parel aan de Maas verder uit te bouwen.”

Bijzonder mens

Elk jaar wordt in de regio waar de Tour Culinair toert, de Klasbak trofee uitgereikt aan een ondernemer die het meest voldoet aan de ‘klasbakcriteria’. Deze criteria zijn: de ondernemer is een voorbeeld voor de medewerkers en collega’s, houdt zich bezig met vakbekwaamheid en onderscheidt zich in positieve zin van andere ondernemers. De term klasbak komt voort uit het wielrennen en betekent ‘goede, slimme wielrenner’. De Klasbak Trofee bestaat uit een oorkonde en een cheque ter waarde van 50.000 euro. De prijzen werden overhandigd door Richard Francke, voorzitter van Tour Culinair.

Richard Francke: “Een belangrijk onderdeel van Tour Culinair is het onderling inspireren en delen van kennis. Het is dan extra mooi om de klasbaktrofee te mogen overhandigen aan een krachtige en inspirerende ondernemer, die dit jaar een extra duwtje in de rug kan gebruiken.”

Zonnige Tour in Limburg

Tour Culinair is hét sportieve netwerkplatform voor beslissers in de gastvrijheidsbranche, die elkaar al fietsend inspireren. In twee dagen tijd hebben de ondernemers in totaal 250 kilometer afgelegd door Limburg, België en Duitsland. Extra bijzonder was dat deze editie, naast de Limburgse ondernemer Wim Cox en hotelmanager Harpert van Seggelen, mede georganiseerd werd door drie studenten van de Hotel Management School Maastricht. Zij hebben als regiocomité gezorgd voor een zware en zonovergoten fiets tweedaagse, afgewisseld met bezoeken aan gastvrije Limburgse ondernemers zoals Luc van Engelen van Beachclub Degreez in Panheel, Lonneke en Rik Brouns van brouwerij de Fontein in Stein en het afsluitende culinaire hoogtepunt bij Restaurant One in Roermond van Edwin Soumang. Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen en voormalig Tweede Kamerlid en huidig gemeenteraadslid van Roermond, Jos van Rey, zorgden gezamenlijk voor het startschot van de Tour.

Tijdens het slotdiner maakte voorzitter Francke tevens bekend de Tour Culinair volgend jaar in Gelderland plaats zal vinden en dat het 40-jarig jubileum van de Club over twee jaar gevierd zal worden met een bergachtige editie in de Noord-Italiaanse regio Piëmonte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: