Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

25 juni 2019 | Yonne van Geene

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht brengen.

Sinds begin dit jaar staat Rosalie, na het overlijden van haar man Jan Theunissen, alleen aan het roer van de Oolderhof nabij Roermond. Bijna 30 jaar geleden hebben Jan en Rosalie het horecabedrijf van Jan zijn ouders overgenomen. Samen besloten ze al snel dat zij van de lokale eet- en drinkgelegenheid een professionele horecazaak wilden maken. Ze hebben het restaurant dan ook uitgebouwd tot een bedrijf met een bar en brasserie, à la carte restaurant, verschillende banqueting zalen, 29 suites en een beachclub. Hiermee is de Oolderhof verworden tot hét culinaire trefpunt aan de Maas.

Verassing

Rosalie was verrast dat zij de Klasbak Trofee 2019 had gewonnen. Ze was onder valse voorwendselen uitgenodigd om naar Roermond te komen en nam daar nietsvermoedend deel aan het afsluitende diner van de Tour Culinair, toen ze als winnaar bekend werd gemaakt.

Rosalie Theunissen: “Ik ben helemaal beduusd, deze waardering had ik niet zien aankomen. Een extra motivatie om samen met mijn team ook in de komende jaren de Oolderhof als culinaire parel aan de Maas verder uit te bouwen.”

Bijzonder mens

Elk jaar wordt in de regio waar de Tour Culinair toert, de Klasbak trofee uitgereikt aan een ondernemer die het meest voldoet aan de ‘klasbakcriteria’. Deze criteria zijn: de ondernemer is een voorbeeld voor de medewerkers en collega’s, houdt zich bezig met vakbekwaamheid en onderscheidt zich in positieve zin van andere ondernemers. De term klasbak komt voort uit het wielrennen en betekent ‘goede, slimme wielrenner’. De Klasbak Trofee bestaat uit een oorkonde en een cheque ter waarde van 50.000 euro. De prijzen werden overhandigd door Richard Francke, voorzitter van Tour Culinair.

Richard Francke: “Een belangrijk onderdeel van Tour Culinair is het onderling inspireren en delen van kennis. Het is dan extra mooi om de klasbaktrofee te mogen overhandigen aan een krachtige en inspirerende ondernemer, die dit jaar een extra duwtje in de rug kan gebruiken.”

Zonnige Tour in Limburg

Tour Culinair is hét sportieve netwerkplatform voor beslissers in de gastvrijheidsbranche, die elkaar al fietsend inspireren. In twee dagen tijd hebben de ondernemers in totaal 250 kilometer afgelegd door Limburg, België en Duitsland. Extra bijzonder was dat deze editie, naast de Limburgse ondernemer Wim Cox en hotelmanager Harpert van Seggelen, mede georganiseerd werd door drie studenten van de Hotel Management School Maastricht. Zij hebben als regiocomité gezorgd voor een zware en zonovergoten fiets tweedaagse, afgewisseld met bezoeken aan gastvrije Limburgse ondernemers zoals Luc van Engelen van Beachclub Degreez in Panheel, Lonneke en Rik Brouns van brouwerij de Fontein in Stein en het afsluitende culinaire hoogtepunt bij Restaurant One in Roermond van Edwin Soumang. Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen en voormalig Tweede Kamerlid en huidig gemeenteraadslid van Roermond, Jos van Rey, zorgden gezamenlijk voor het startschot van de Tour.

Tijdens het slotdiner maakte voorzitter Francke tevens bekend de Tour Culinair volgend jaar in Gelderland plaats zal vinden en dat het 40-jarig jubileum van de Club over twee jaar gevierd zal worden met een bergachtige editie in de Noord-Italiaanse regio Piëmonte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: