Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

25 juni 2019 | Yonne van Geene

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht brengen.

Sinds begin dit jaar staat Rosalie, na het overlijden van haar man Jan Theunissen, alleen aan het roer van de Oolderhof nabij Roermond. Bijna 30 jaar geleden hebben Jan en Rosalie het horecabedrijf van Jan zijn ouders overgenomen. Samen besloten ze al snel dat zij van de lokale eet- en drinkgelegenheid een professionele horecazaak wilden maken. Ze hebben het restaurant dan ook uitgebouwd tot een bedrijf met een bar en brasserie, à la carte restaurant, verschillende banqueting zalen, 29 suites en een beachclub. Hiermee is de Oolderhof verworden tot hét culinaire trefpunt aan de Maas.

Verassing

Rosalie was verrast dat zij de Klasbak Trofee 2019 had gewonnen. Ze was onder valse voorwendselen uitgenodigd om naar Roermond te komen en nam daar nietsvermoedend deel aan het afsluitende diner van de Tour Culinair, toen ze als winnaar bekend werd gemaakt.

Rosalie Theunissen: “Ik ben helemaal beduusd, deze waardering had ik niet zien aankomen. Een extra motivatie om samen met mijn team ook in de komende jaren de Oolderhof als culinaire parel aan de Maas verder uit te bouwen.”

Bijzonder mens

Elk jaar wordt in de regio waar de Tour Culinair toert, de Klasbak trofee uitgereikt aan een ondernemer die het meest voldoet aan de ‘klasbakcriteria’. Deze criteria zijn: de ondernemer is een voorbeeld voor de medewerkers en collega’s, houdt zich bezig met vakbekwaamheid en onderscheidt zich in positieve zin van andere ondernemers. De term klasbak komt voort uit het wielrennen en betekent ‘goede, slimme wielrenner’. De Klasbak Trofee bestaat uit een oorkonde en een cheque ter waarde van 50.000 euro. De prijzen werden overhandigd door Richard Francke, voorzitter van Tour Culinair.

Richard Francke: “Een belangrijk onderdeel van Tour Culinair is het onderling inspireren en delen van kennis. Het is dan extra mooi om de klasbaktrofee te mogen overhandigen aan een krachtige en inspirerende ondernemer, die dit jaar een extra duwtje in de rug kan gebruiken.”

Zonnige Tour in Limburg

Tour Culinair is hét sportieve netwerkplatform voor beslissers in de gastvrijheidsbranche, die elkaar al fietsend inspireren. In twee dagen tijd hebben de ondernemers in totaal 250 kilometer afgelegd door Limburg, België en Duitsland. Extra bijzonder was dat deze editie, naast de Limburgse ondernemer Wim Cox en hotelmanager Harpert van Seggelen, mede georganiseerd werd door drie studenten van de Hotel Management School Maastricht. Zij hebben als regiocomité gezorgd voor een zware en zonovergoten fiets tweedaagse, afgewisseld met bezoeken aan gastvrije Limburgse ondernemers zoals Luc van Engelen van Beachclub Degreez in Panheel, Lonneke en Rik Brouns van brouwerij de Fontein in Stein en het afsluitende culinaire hoogtepunt bij Restaurant One in Roermond van Edwin Soumang. Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen en voormalig Tweede Kamerlid en huidig gemeenteraadslid van Roermond, Jos van Rey, zorgden gezamenlijk voor het startschot van de Tour.

Tijdens het slotdiner maakte voorzitter Francke tevens bekend de Tour Culinair volgend jaar in Gelderland plaats zal vinden en dat het 40-jarig jubileum van de Club over twee jaar gevierd zal worden met een bergachtige editie in de Noord-Italiaanse regio Piëmonte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: