Roberto's Hilton Amsterdam bestaat 20 jaar

30 september 2014 |
Roberto's Hilton Amsterdam bestaat 20 jaar<

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Roberto's Restaurant werd gisteren een feestelijke lunch geserveerd in
Hilton Amsterdam. Naamgever en gastheer Roberto Payer verwelkomde de Italiaanse ambassadeur in ons land, Francesco Azzarello, en trouwe partners van het eerste uur, wijnproducent Fiorenzo Dogliani van Batasiolo en Gerda Santisi, weduwe van Salvatore Santisi van Italcasa. Voor de viering van 20 Anni di Pura Cucina Italiana wordt het komend jaar elke maand een ander jubileummenu geserveerd, om te beginnen een herfstmenu met Tartufo e Barolo in de hoofdrol.

Foto: Van links naar rechts: Gerda Santisi, Roberto Payer, Francesco Azzarello en Fiorenzo Dogliani.

Vernoemd naar Roberto
Het was destijds een bewuste keuze om Roberto’s Restaurant naar de naamgever te vernoemen. Bij zijn aantreden als general manager van Hilton Amsterdam in 1992 was er geen duidelijke restaurantsignatuur. Meer en meer liet de mediterrane invloed zich gelden in de keuken en op zeker moment was het puur Italiaans. Inclusief de aankleding en sfeer. Het was duidelijk: Roberto’s Restaurant. Zelf staat de general manager nog steeds het liefst in de keuken toe te kijken hoe zijn favoriete gerechten worden klaargemaakt. En hij proeft. Altijd weer. Als iemand in de afgelopen jaren toezicht heeft gehouden op de Pure Italiaanse Keuken is het Roberto Payer.

Proefsessie
Honderden recepten en ingrediënten uit de overvloedige Italiaanse keuken passeerden de revue. Alle regio’s van noord naar zuid kwamen aan bod. Alle seizoenen. Alle voorkeuren en eigen signatuur van de Italiaanse chefs die de scepter zwaaiden in Roberto’s. En favoriete gerechten van bijzondere samenwerkingspartners, wijnproducenten en gasten. En altijd is er die ultieme proefsessie voordat Roberto Payer zijn fiat geeft aan smaak en uitvoering. Met soms verhitte discussies in de keuken over een beetje meer van dit of minder van dat. Als de Italiaanse keuken niet al bekend stond om zijn pure ingrediënten zou het in Roberto’s Restaurant zijn uitgevonden. De naamgever houdt gewoon van simpel, echt eten.

Klassieke gerechten met eigen twist
Klassieke gerechten in Roberto’s Restaurant krijgen soms een eigen twist in uitvoering en presentatie door de creatieve inbreng van de chef. Spaghetti alla carbonara werd Fagottini Roberto’s. Een Romaanse klassieker in een nieuw jasje, op basis van de oorspronkelijke receptuur. Datzelfde geldt voor een ander succesnummer uit de Italiaanse keuken, Dripping di pesce. Deze bekende zeevruchtensalade uit Sorrento wordt in Roberto’s in een eigen signatuur geserveerd, refererend aan de schilderstijl van Jackson Pollock, die ook de inspiratie vormde voor de klassieke Carpaccio Cipriani.

Onderscheidingen
Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam is onderscheiden met het Italiaanse keurmerk Marchio dell’ Ospitalitá Italiana en in 2012 bekroond met de Gouden A Tavola Award voor de beste 10 Italiaanse restaurants van ons land. Ook heeft het restaurant een Bib Gourmand.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: