Restaurants VS in ban megafooien

11 december 2013
Restaurants VS in ban megafooien

Richting de feestdagen is het restaurantpersoneel in de VS zwaar in de ban van een anonieme gever, of gevers, van hele grote fooien. Zo kreeg een rekening van 111 dollar vrolijk een '1-tje' voor
het totaalbedrag, en werd er 1.000 dollar fooi gegeven. Een toch al niet misselijke rekening van 2.994 dollar werd opgehoogd met 7.000 dollar tot 9.994.

*Ongeloof*
Personeel van bars, restaurants en diners deelt vol ongeloof foto's van de bonnetjes met extreme fooien via sociale media. Daaruit blijkt dat er waarschijnlijk meerdere gulle gevers zijn. De handtekening onderaan de creditcardbonnen is verschillend. Bovendien kregen op één avond zowel een restaurant in New York als in Mexico een megafooi.

*Twitteraccount*
Op bonnetjes staat de naam van de twitteraccount "@TipsForJesus":https://twitter.com/Tipsforjesus. Gezet met een stempeltje, of met pen geschreven. Op de bon staan verder vaak wensen als 'god bless' of 'fight on'. Vanuit @TipsForJesus is nog nooit een tweet verstuurd. Ook volgt men niemand. De account wordt wel door ruim 2.700 personen gevolgd.

De geruchten gaan dat achter TipsForJesus een internetgroep zit die al tien jaar bezig is met het geven van flinke gooien. Sinds september van dit jaar lijken de leden vaker actief dan voorheen.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws