Mijn Tent Is Top-zaken sneller failliet

9 oktober 2012 |
Mijn Tent Is Top-zaken sneller failliet<

Met het einde van restaurant Coquille in Den Bosch sluiten Sven en Geertje zich aan bij een lange rij met ex-deelnemers die hun restaurant uit Mijn Tent Is Top al over de kop zagen gaan.
Eerder failliet
In de afgelopen jaren waren dit onder meer: Amiral in Apeldoorn, Coix du chef in Den Haag, Como 010 in Rotterdam, Golddelicious in Maastricht, en Suisse in Amsterdam. Nieuwe eigenaren zijn er voor Mangú in Enschede en Flinstering in Breda. Onderzoek van De RestaurantKrant bewijst dat de restaurants die tijdens het programma zijn gestart eerder failliet zijn dan onder normale condities opgerichte restaurants.

Pas succesvol in 2016
De gemiddelde exploitatieduur van een restaurant in Nederland is 9,1 jaar voor bestaande bedrijven en 6,6 voor gestopte bedrijven, zo blijkt uit cijfers van het bedrijfschap Horeca en Catering. De eerste serie van Mijn Tent Is Top startte in 2007. Pas als het eerste (en nog enige) nog open zijnde restaurant van deze serie, Doozo in Leeuwarden, mei 2016 weet te overleven, dan is er sprake van een bovengemiddelde exploitatietermijn. Dit is ook het geval als Doozo niet eerder stopt dan november 2013.

Helpende hand?
De tot nu toe gestopte Mijn Tent is Top-deelnemers uit alle drie de seizoenen zitten onder de gemiddelde exploitatieduur. Dit is opmerkelijk te noemen, zeker omdat de opzet van het programma was om de deelnemers te helpen bij een zo goed mogelijke start van hun eigen horeca-onderneming. De plannen werden telkens door een vakkundige jury op haalbaarheid en winstgevendheid getest.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: