Mijn Tent Is Top-zaken sneller failliet

9 oktober 2012 |
Mijn Tent Is Top-zaken sneller failliet<

Met het einde van restaurant Coquille in Den Bosch sluiten Sven en Geertje zich aan bij een lange rij met ex-deelnemers die hun restaurant uit Mijn Tent Is Top al over de kop zagen gaan.
Eerder failliet
In de afgelopen jaren waren dit onder meer: Amiral in Apeldoorn, Coix du chef in Den Haag, Como 010 in Rotterdam, Golddelicious in Maastricht, en Suisse in Amsterdam. Nieuwe eigenaren zijn er voor Mangú in Enschede en Flinstering in Breda. Onderzoek van De RestaurantKrant bewijst dat de restaurants die tijdens het programma zijn gestart eerder failliet zijn dan onder normale condities opgerichte restaurants.

Pas succesvol in 2016
De gemiddelde exploitatieduur van een restaurant in Nederland is 9,1 jaar voor bestaande bedrijven en 6,6 voor gestopte bedrijven, zo blijkt uit cijfers van het bedrijfschap Horeca en Catering. De eerste serie van Mijn Tent Is Top startte in 2007. Pas als het eerste (en nog enige) nog open zijnde restaurant van deze serie, Doozo in Leeuwarden, mei 2016 weet te overleven, dan is er sprake van een bovengemiddelde exploitatietermijn. Dit is ook het geval als Doozo niet eerder stopt dan november 2013.

Helpende hand?
De tot nu toe gestopte Mijn Tent is Top-deelnemers uit alle drie de seizoenen zitten onder de gemiddelde exploitatieduur. Dit is opmerkelijk te noemen, zeker omdat de opzet van het programma was om de deelnemers te helpen bij een zo goed mogelijke start van hun eigen horeca-onderneming. De plannen werden telkens door een vakkundige jury op haalbaarheid en winstgevendheid getest.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: