Mijn Tent Is Top-zaken sneller failliet

9 oktober 2012 |
Mijn Tent Is Top-zaken sneller failliet<

Met het einde van restaurant Coquille in Den Bosch sluiten Sven en Geertje zich aan bij een lange rij met ex-deelnemers die hun restaurant uit Mijn Tent Is Top al over de kop zagen gaan.
Eerder failliet
In de afgelopen jaren waren dit onder meer: Amiral in Apeldoorn, Coix du chef in Den Haag, Como 010 in Rotterdam, Golddelicious in Maastricht, en Suisse in Amsterdam. Nieuwe eigenaren zijn er voor Mangú in Enschede en Flinstering in Breda. Onderzoek van De RestaurantKrant bewijst dat de restaurants die tijdens het programma zijn gestart eerder failliet zijn dan onder normale condities opgerichte restaurants.

Pas succesvol in 2016
De gemiddelde exploitatieduur van een restaurant in Nederland is 9,1 jaar voor bestaande bedrijven en 6,6 voor gestopte bedrijven, zo blijkt uit cijfers van het bedrijfschap Horeca en Catering. De eerste serie van Mijn Tent Is Top startte in 2007. Pas als het eerste (en nog enige) nog open zijnde restaurant van deze serie, Doozo in Leeuwarden, mei 2016 weet te overleven, dan is er sprake van een bovengemiddelde exploitatietermijn. Dit is ook het geval als Doozo niet eerder stopt dan november 2013.

Helpende hand?
De tot nu toe gestopte Mijn Tent is Top-deelnemers uit alle drie de seizoenen zitten onder de gemiddelde exploitatieduur. Dit is opmerkelijk te noemen, zeker omdat de opzet van het programma was om de deelnemers te helpen bij een zo goed mogelijke start van hun eigen horeca-onderneming. De plannen werden telkens door een vakkundige jury op haalbaarheid en winstgevendheid getest.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: