Restaurants in Flevoland het best bereikbaar

16 april 2018 | Thijs Jacobs

Nederland beschikt over veel goede restaurants. Er zijn zelfs 108 restaurants die in 2018 één, twee of zelfs drie Michelinsterren mogen toevoegen aan hun naam. Slechts drie restaurants kregen de hoogste waardering van drie sterren: De Librije in Zwolle, De Leest in Vaassen en Inter Scaldes in Kruiningen. Het eten in restaurants met een Michelinster is vaak erg kostbaar. Er zijn natuurlijk ook genoeg restaurants in Nederland waar men voor een wat kleiner prijsje lekker uit eten kan. Voor een reservering kan men het best vooraf even bellen. Maar wordt de telefoon altijd opgenomen in een restaurant? Telefoonboek.nl heeft het uitgezocht.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 20.536 telefoonnummers geregistreerd in de categorie ‘restaurant’. Deze nummers worden in het bestand gemarkeerd als ‘slecht bereikbaar’ wanneer er drie keer of vaker geen gehoor wordt gegeven aan de oproep. Hierbij is er geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 960 restaurants het geval, hetgeen neerkomt op 4,7% van de gevallen. Dat betekent dat 95,3% van de restaurants weinig tot geen klachten krijgt.

Provincie Drenthe slechtst bereikbaar

Uit dit onderzoek blijkt dat restaurants in Drenthe het slechtst scoren op telefonische bereikbaarheid. In deze provincie is 11% van de restaurants telefonisch niet goed bereikbaar. Restaurants in Flevoland doen het beter op dit gebied. Daar is slechts 4% van de restaurants telefonisch niet goed bereikbaar.

Veel gemiste oproepen

Er zijn een aantal restaurants die bijzonder slecht scoren op telefonische bereikbaarheid. Steakhouse Pizzeria Bos en Lommer in Amsterdam heeft 117 gemiste oproepen en spant daarmee de kroon wat betreft slechte telefonische bereikbaarheid. Op de tweede plaats staat Restaurant Parck in Haarlem met 82 gemiste oproepen. Tot slot staat Warung Domburg in Amsterdam op de derde plaats met 74 gemiste oproepen. Voor deze restaurants is er dus nog ruimte voor verbetering op de telefonische bereikbaarheid. Verder hebben ook veel Chinese restaurants gemiste telefoontjes. Dit is niet heel gek, aangezien Chinese restaurants veel telefoontjes ontvangen om een bestelling te plaatsen.

Percentage slecht bereikbaar per provincie

1.       Drenthe: 11%

2.       Limburg : 10%

3.       Gelderland: 10%

4.       Groningen: 8%

5.       Friesland: 6%

6.       Zuid-Holland: 6%

7.       Overijssel: 6%

8.       Noord-Brabant: 6%

9.       Noord-Holland: 5%

10.   Utrecht: 5%

11.   Zeeland: 5%

12.   Flevoland: 4%

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: De visie van Jeroen Raes

De Restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2012 met Jeroen Raes en Dennis van der Meer. Toen de trotse eigenar...

Opening
Beachclub ‘Hudson Beach’ opent medio mei de deuren in Kijkduin

Vanaf medio mei kunnen strandliefhebbers terecht bij de nieuwe, Amerikaans georiënteerde strandhotspot van Kijkduin: Hudson Beach. Aan de rand van de Haagse duinen waan je je hier voor even in het zonovergoten Californië. Deze California-vibe wordt extra benadrukt door het gebruik van f...

HMSHost en Vapiano slaan handen ineen

Vapiano en HMSHost International BV onderzoeken de opening van Vapiano-restaurants via haar dochteronderneming Vapiano Franchising International. Locaties omvatten luchthavens, treinstations en outletcentra in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Duitsland en Nederland. De restaurants worden ...

Economie Bier
Bavaria N.V. boekt recordomzet

Swinkels Family Breweries N.V., holding van Bavaria N.V. heeft voor het derde jaar op rij een recordomzet geboekt, ondanks uitdagende marktomstandigheden. De netto-omzet kwam uit op € 659 miljoen, een stijging van 6,5 procent ten opzichte van 2016. Het bedrijfsresultaat daalde van € 45,8 m...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Rijden onder invloed met bedrijfsauto. Ontslag?

Niet alleen gasten gaan na het nuttigen van alcohol achter het stuur zitten, ook medewerkers uit de horeca maken zich daar weleens schuldig aan. De gevaren zijn bekend, alcohol en verkeer horen niet samen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, of in dit geval, op een parkeerterrein. Een chef-kok u...

Culinair Bocuse d'Or
Kick-off Bocuse d'Or: Lars Drost wil via Turijn naar Lyon

"Vandaag start onze route naar Turijn." Met de trots van een Chef de Mission die zijn Olympiërs richting de meest prestigieuze sportwedstrijd ter wereld leidt, opende Bocuse d’Or Nederland-bestuurslid en SVH-directeur Ricardo Eshuis de start van het traject dat Team NL op het po...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: