Restaurants in Flevoland het best bereikbaar

16 april 2018 | Thijs Jacobs

Nederland beschikt over veel goede restaurants. Er zijn zelfs 108 restaurants die in 2018 één, twee of zelfs drie Michelinsterren mogen toevoegen aan hun naam. Slechts drie restaurants kregen de hoogste waardering van drie sterren: De Librije in Zwolle, De Leest in Vaassen en Inter Scaldes in Kruiningen. Het eten in restaurants met een Michelinster is vaak erg kostbaar. Er zijn natuurlijk ook genoeg restaurants in Nederland waar men voor een wat kleiner prijsje lekker uit eten kan. Voor een reservering kan men het best vooraf even bellen. Maar wordt de telefoon altijd opgenomen in een restaurant? Telefoonboek.nl heeft het uitgezocht.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 20.536 telefoonnummers geregistreerd in de categorie ‘restaurant’. Deze nummers worden in het bestand gemarkeerd als ‘slecht bereikbaar’ wanneer er drie keer of vaker geen gehoor wordt gegeven aan de oproep. Hierbij is er geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 960 restaurants het geval, hetgeen neerkomt op 4,7% van de gevallen. Dat betekent dat 95,3% van de restaurants weinig tot geen klachten krijgt.

Provincie Drenthe slechtst bereikbaar

Uit dit onderzoek blijkt dat restaurants in Drenthe het slechtst scoren op telefonische bereikbaarheid. In deze provincie is 11% van de restaurants telefonisch niet goed bereikbaar. Restaurants in Flevoland doen het beter op dit gebied. Daar is slechts 4% van de restaurants telefonisch niet goed bereikbaar.

Veel gemiste oproepen

Er zijn een aantal restaurants die bijzonder slecht scoren op telefonische bereikbaarheid. Steakhouse Pizzeria Bos en Lommer in Amsterdam heeft 117 gemiste oproepen en spant daarmee de kroon wat betreft slechte telefonische bereikbaarheid. Op de tweede plaats staat Restaurant Parck in Haarlem met 82 gemiste oproepen. Tot slot staat Warung Domburg in Amsterdam op de derde plaats met 74 gemiste oproepen. Voor deze restaurants is er dus nog ruimte voor verbetering op de telefonische bereikbaarheid. Verder hebben ook veel Chinese restaurants gemiste telefoontjes. Dit is niet heel gek, aangezien Chinese restaurants veel telefoontjes ontvangen om een bestelling te plaatsen.

Percentage slecht bereikbaar per provincie

1.       Drenthe: 11%

2.       Limburg : 10%

3.       Gelderland: 10%

4.       Groningen: 8%

5.       Friesland: 6%

6.       Zuid-Holland: 6%

7.       Overijssel: 6%

8.       Noord-Brabant: 6%

9.       Noord-Holland: 5%

10.   Utrecht: 5%

11.   Zeeland: 5%

12.   Flevoland: 4%

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Achtergronden Culinair
Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen. Klassieke lambriseri...

Lees nu de gratis juni-uitgave van De RestaurantKrant

De juni-editie van De RestaurantKrant staat weer bomvol 'need-to-know' artikelen, diepte-interviews en trends. De mocktail heeft zijn definitieve opmars ingezet binnen de horeca. Minder, of het liefst helemaal geen alcohol meer is voor de Millennial de toekomst. Misja Vostermans, voorzitter ...

Toerisme Culinair
Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderz...

Culinair
10 jaar De RestaurantKrant: Paul Bocuse

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een artikel over de grondlegger van de Nouveau Cuisine, Paul Bocuse. In januari di...

Opening
De Beren nu ook in Heerhugowaard

Het is voor de derde keer raak in Noord-Holland. Na Haarlem en Hoofddorp opent De Beren opnieuw een vestiging in de provincie met beginletter H: Heerhugowaard. Gasten kunnen vanaf donderdag 19 juli iedere dag vanaf 11.30 uur genieten van een uitgebreide lunch, borrel of de beroemde ‘all time f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: