Restaurant Waterproef opent tijdelijk in Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade

16 november 2020 | redactie

Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade en restaurant Waterproef slaan de handen ineen en openen vanaf vrijdag tijdelijk een tweede restaurant in het hotel. Op initiatief van Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade opent restaurant Waterproef, al jaren een begrip in de haven van Scheveningen, een tijdelijke tweede vestiging en delen zij dankbaar de keuken met de vaste keukenbrigade van restaurant Brut International Flavours.

De twee Haagse horecaconcepten bundelen de krachten omdat het in deze tijd immers belangrijker dan ooit is om elkaar door de crisis te helpen. In ieder geval twee weekenden lang zal restaurant Waterproef elke vrijdag en zaterdag een exclusief viergangendiner serveren met seizoensgebonden producten. De ‘Waterproef Experience’ is enkel te reserveren in combinatie met een luxe hotelovernachting inclusief ontbijt. Daarnaast is het voor hotelgasten nog altijd mogelijk te genieten van een heerlijk internationaal georiënteerde lunch of diner bij Brut International Flavours. Het is vanaf vandaag mogelijk om dit culinaire arrangement te boeken.

De horeca een handje helpen

Na het weggeven van een gratis hotelovernachting voor Haagse IC-medewerkers steekt Leonardo Royal Den Haag Promenade nu de Haagse horeca een hart onder de riem. Patrick Aarsman, General Manager van het hotel: “Wij vinden het belangrijk om Den Haag te helpen passend in de huidige coronaregels. Ons credo is ‘Feeling Good’ en op dit moment verdient restaurant Waterproef om ook te doen waar zij gelukkig van worden: gasten een onvergetelijke culinaire avond te bezorgen. Om deze reden hebben wij Yves van Westreenen, oprichter van Waterproef, uitgenodigd om samen met onze keukenbrigade de keuken te delen. En hij heeft hier dankbaar op gereageerd.”

Yves van Westreenen, oprichter en eigenaar van restaurant Waterproef is trots op deze samenwerking: “Wij zijn dankbaar dat dit iconische hotel ons de helpende hand biedt door een gedeelte van de keuken af te staan. Naast dat er in de keuken een culinaire kruisbestuiving gaat plaatsvinden, zijn wij blij dat we onze vaste gasten een onvergetelijke ervaring kunnen bieden. Een echt verwenmoment met gerechten die zij gewend zijn, maar nu met een extra luxe hotelovernachting waarbij gasten ook gebruik mogen maken van de wellness als afsluiter. Wij kijken er erg naar uit om op 20, 21, 27 en 28 november de ‘Waterproef Experience’ aan te bieden. En wie weet bij succes worden het wel meer avonden!”

Over Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade

Het Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade is centraal gelegen in de internationale zone van Den Haag, tussen het Ambassadewezen en het stadscentrum. Het hotel beschikt over 178 luxe kamers en suites, restaurant Brut International Flavours, 900m2 wellness faciliteiten en 10 multifunctionele vergaderzalen.

Op de foto: twee iconische Haagse horecagelegenheden bundelen de krachten. V.l.n.r. Chef Waterproef Bob Staal, oprichter Waterproef Yves van Westreenen, initiatiefneemster Maxime Stolwijk, General Manager Leonardo Royal Den Haag Patrick Aarsman en Chef Brut International Flavours Sido de Brabander.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: